reminder

en påminnelse till mig själv:
imorgon MÅSTE jag läsa ut tyskaboken
och i helgen, allra senast, måste jag rensa i kollegieblocken. 
har ju ingen koll på nåt känns det som just nu, allt är bara väldigt rörigt.

i think i never trusted you enough

jag vill att tiden ska gå fortare! snurra på världen, snart står man där i klänning och studentmössa och hela världen kommer ligga för mina fötter. jag kan gå precis vart jag vill. åh vilken underbar känsla.

jag pluggar italienska. det går bra (tror jag). och så lyssnar jag på musik. och dricker te. jag är vad man skulle kunna kalla för en mångsysslare. 

det blir ingen notis denna vecka, och tur är väl det, för tid till det den här veckan skulle jag knappast kunna trolla fram. men imorgon är det onsdag och halva veckan har gått (herregud, igen?!). nu verkar det säkert som att jag är lite kluven. jag vill att tiden ska gå fort, men gillar inte riktigt när den gör det. så är det nog. vi kan kalla det för skräckblandad förtjusning. för det är väl precis vad det är.

idag var jag i skolan, jag och tessan hade klackdag. vi var urtjusiga! show 'em those sexy legs kan man ju säga. typ inte. inte för min del i alla fall. men det var fint. efter skolisen rusade jag till kuriosa för att fika med anna och elias, snyggisarna. när vi fikat en bra stund så gick vi till h&m och elias, som för övrigt var nyklippt och väldigt fin i håret, köpte en mössa och jag och anna kollade på strumpbyxor, anna köpte ett par och jag la undan en klänning som jag ska köpa imorgon. jag ska också köpa kalasbyxor, för det behövs verkligen. 

och snart är det stockholm! jag har kollat upp tåg och sådär. åh vad mysigt det blir! :)

nu ska jag plugga vidare. chi sei liksom.

puss&krimskrams
yours truly,
ebba

iiihi musik

jaaaaaa
hurraaaaaaaa
nu har mina skivor kommit! jag är happy face och myser runt med musiken här.
jag gillar't. som vi säger här i östergötland.

och jag pluggar tyska, men jag är glad ändå. det är en svårslagen kombination. imorgon ska jag fika med anna, som jag saknar otroligt mycket förstås. annars är det full rulle hela veckan. det är skönt att ha saker att göra, det är skönt att aldrig kunna stå still. men i längden blir det lite jobbigt. det är tur att jag är så anpassningsbar. i do what i want liksom.

nu är det deutsch bitte! oui och neuf.
hare
yours truly,
ebba

helgerna går för fort

nuuu har jag gjort färdigt geografiuppgiften om madagaskar. det tog ett litet tag. 

helgen har varit underbar. fredagen var mysig och helt okej. lördagen var fin, först i stallet och red samantha för maria, och det gick riktigt bra! det är en snäll och fin häst det där. sen var det skynda hem och duscha och sen vidare in till stan för att träffa tessan och anna, och sen fortlöpte hela kulturnatten i ett svindlande tempo med en massa möjliga människor och händelser. det var härligt. det är synd att det inte är kulturnatt oftare. men då vore det kanske inte så himla speciellt längre. så ja. och idag var jag i stallet och var funktionär, eftersom hageby hade lektionshäst-dm i dressyr. jag och sarisen är bra på sånt. ibland är det kul att vara funktionär.

nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig. jag har tagit in duntäcket, så nu blir det mysa av!
pussokraaaaaaaam
yours truly,
ebba.

och just det förresten

grrrawgraw

hoho?

hallåååååå...? min cdon-beställning, skivorna, vart är ni? komsi komsi komsi.

SOVMORGON IMORGON! HURRA! första gången på evigheter.

och min notis är uppe nuuuuhu. http://nt.se/ungnt/artikel.aspx?articleid=4246719
jag ville ha med den andra bilden, för den var bättre ljus och sådär, men det ville tydligen inte han. menmen. bättre med en bild på själva uppdraget kanske. i guess he's right.

nu är jag trött.
imorgon ska jag till skolan och ha svenska, latin och foto. det ska bli fett med kul. sen ska jag till stallet förmodar jag.
på lördag ska jag till stallet och rida samantha på förmiddagen, och maria ska vara min ridlärare ;P så jag inte bara sitter och rider runt. nu ska det börja hända saker! och sen är det kulturnatteeeeeeeen, wiiiiieeee. det sa jag ju sist förresten. DET SKA BLI SÅ KUL. tror jag. det brukar det bli.

idag var jag i skolan och vi slutade halv tolv, då gick vi och åt, sen gick vi på stan, sen gick jag och tessan till halvars och köpte massa glass, sen gick vi till myrorna, sen till skafferiet och fika med eric! det var härligt. mycket mysigt. sen gick vi på stan lite till, sen åkte jag hem och tessan gick på bio.

nu ska jag lyssna på musique och gå och lägga mig. på riktigt.

pussokraaaaaam
yours truly,
ebba

saxofon och olika o-ljud

yeeees
jag har hittat en storkofta! den är mörkblå och nästan svart och väldigt stor. jag har adopterat den av min far, precis en sådan som jag letat efter. då slipper jag slösa 300 pix på det. jag är nöjd.

idag har jag varit i skolan. vi fick sluta 45 mins för tidigt och it made my day. vädret madade också min day. så jävla härligt.
imorgon börjar jag kl 8 och har foto, sen historia, sen svenska, sen slutar jag. halv tolv dessutom. det blir en fin dag! och fredag är också soft, sovmorgon (på riktigt! till halv tio!) och sen bara myslektioner. det här blev en fin vecka trots allt.

idag har jag även varit ute på bjällbrunna och pysslat lite med ginni. jenny skulle iväg på nåt, så jag fick rycka in. det är sån jag är. ebba at your service liksom.
sen har jag druckit te och inte gjort så mycket mer. fast det var ju typ nyss. nu lyssnar jag på musik och ska snart duscha för idag SKA (skaskaskaaaa) jag ligga i sängen klockan tio prick. annars blir jag galen på mig själv.

så nu är det bäst att jag pyser vidare. för imorgon ska jag fika med eric och det ska bli kuuuul. jag saknar honom och vi har inte setts på allvar på väldigt länge nu. jag saknar ganska många andra människor också. 

puss på er
yours truly,
ebba

sweeeet

oh no oh no oh no oh no oh no oh no oh no no no 

jag ska faktiskt gifta mig med jensan. jag ska jag ska jag ska.

men först ska jag flytta till oslo. eller london. eller kanske mjölby. det vore nåt. men han kan ju bo där med mig. flytta med mig vart än det bär. ja, vilken kille.

eller göteborg! ja, så får det bli. där kommer vi trivas båda två. eller kanske sydney. men det får bli när jag känner mig färdig med europa.

jag är lite hemligt busig idag. jag har nämligen glömt bort att jag hade tyskaläxa, och lämnat boken i skåpet. åååh shame on me! daggan kommer hata mig. men jag ska nog lösa the situation. det ska nog gå bra. i alla fall, så i stället för att plugga idag så har jag varit ute och gått och gått och gått. foten gillar sånt nu. nu kan jag nog till och med snart använda mina nya skor utan att paja fossingen ännu mer. goodie.

på lördag är det kulturnatt och jag är pepp! (vilket jävla ord, ska aldrig mer använda det) jag är mycket förväntansfull och glad och hoppas och tror att det blir en trevlig och härlig afton/natt på alla sätt och vis.

nu är det dusch och säng som gäller. jag ska ta mig i kragen.
yours truly,
ebba.

han kan sjunga sig rakt in i mitt hjärta


i will never dance with no other

här sitter jag och lyssnar på soundtracket till moulin rouge och får en massa flashbacks. åh, är det inte härligt. 
idag är en härlig dag. jag har ganska nyss stjälpt i mig ett antal koppar te till frukost, och mammsen och pappsen har åkt till uppsala för att spendera lite tid med mina sviskon. jag skulle nog egentligen velat följa med, men jag är för trött för att vara med massa människor idag. var ju i stallet igår och slet hårt från klockan 08.00 till 17.00. ni som kan räkna har väl snart förstått att det är en stund. så jag har i stället mjukstartat dagen med te, som jag nämnde, och en massa mysmusik. 

min fot mår bättre nu, så jag tror att jag kan cykla till stallet idag. för även om jag var där så det räckte och blev över igår, så måste jag nog dit och kolla läget idag också. inget måste, men vi har ju alla vårt ansvar. så är det. jag har ju trots allt erfarenhet av att man får vara glad för varje liten dag man får med de härliga djuren. och människorna. herregud, jag måste börja umgås mer med allt och alla. annars kan det helt plötsligt vara för sent.

när jag kommer hem från stallet idag så ska jag ha en ta-hand-om-mig-själv-session. jag ska nog bada och lägga ansiktsmask och göra hårinpackning och fila lite här och måla lite där. ja, så får det bli. usch vad mysigt.

och just det! jag beställde massa skivor igår kväll, så med lite tur så har jag dom i min hand på tisdag! iiiiih vad kul.

yours truly,
ebba

i'm ok, i'm ok

tjaaaaa

internet har sepat sig i ett par dagar, och pappa har inte varit hemma. that's my reason.

det är bra med min fot nu. eller bättre. vi var på le hospital i onsdags i TRE TIMMS. det var kvalitetstid så det förslår! ja jisses. sen var jag hemma från skolan hela onsdagen och hela igår, för jag kunde inte gå ordentligt. idag var jag i skolan, men det var inte så värst ansträngande. efter ALLA LÅNGA (oerhört många och långa, inte) lektioner så gick jag och tessan och kollade läget vid flygeln. vi fick nog av alla snyggingar och gick i stället till världens, satt där ett tag, sen gick vi på stan och sådär. sen gick vi till resecentrum och hoppade på en varsin buss, och åkte hem. sen var jag hemma och vilade foten och läste i några tidningar, sen tupplurade jag, sen åkte jag till stallet, och sen åkte jag hem och nu är jag här. och pappa är hemma och internet fungerar igen, hurra.

imorgon har jag ansvarsdag i stallet, hela dagen. så jag måste kila iväg och borsta tänderna och sova nu.

puss och hej och ha det bra
yours truly,
ebba.

oooooch just det, måste ju hänga på jolines länkning också, men den här snutten är inte riktigt likadan:
http://www.youtube.com/watch?v=aZFuY00AJuQ&feature=related

alltså gosh.




mm just det

jag blir tokig, på riktigt. helt galen. vad är felet på sjukvården i det här jävla landet egentligen? först ska man ringa vårdcentralen man tillhör, för att bli omdirigerad, för att bli omdirigerad, för att bli omdirigerad x 1000, för att få reda på att det inte finns nån tid förrän på fredag, för att ringa igen, för att bli omdirigerad igen och för att ge upp, för att slutligen börja om hela karusellen igen.

det här är till er, era jävlar:
landstinget i östergötland - DRA ÅT HELVETE.
jag hatar er av hela mitt hjärta. det är alltid samma jävla visa, varje gång man behöver hjälp. jag ska uppfinna ett piller som gör att man aldrig blir sjuk eller skadar sig, för om man väl gör det så blir man ju inte okej på ett halvår. 
fuck you.

fotikras

jaha, första ordentliga ridskadan avklarad då. det var väl ändå på tiden.
jag vet faktiskt inte riktigt vad jag gjorde, samantha hoppade och skuttade och slängde sig lite och jag hängde med tills jag inte hängde med längre. tror jag typ trampade snett i stigbygeln, eftersom hon studsade. det knakade och krasade som fan. det gjorde lite ont. det gör lite granna ont. ganska mycket ont.

och så har jag läxor också. fan, jag visste att jag skulle gjort engelskan på hålet idag! i fortsättningen ska jag alltid följa mina första tankar. och åt helvete med alla trappor på skolan. jag hatar dom.

men tack till alla som hjälpte mig i stallet, ställde in samantha och borstade och hjälpte mig skutta runt. tack tack tack!
nu måste jag duscha också. det lär ju gå bra. inte.
yours truly,
ebba.

you can't kill rock'n roll

måste sägaaaaaaaa
jag blir tokigt lycklig av sugarplums nya album. de har ju lagt ut hela plattan på sin myspace, och så måste jag tipsa om videon till the escapologist också:
http://www.youtube.com/watch?v=5k9OoQYgIE0
kolla kolla kolla. sjukt härlig. speciellt the victor i början alltså. flåsar som jag vet inte vad. så jävla härlig kille.

idag har jag varit i skolan, det var ganska lugnt. men jag får huvudvärk av bildlektionerna. jag gillar verkligen inte att behöva anstränga högra hjärnhalvan. den är inte van vid sånt, stackarn. efter skolan jonnade jag till stallet och hann pussa och gosa lite med mambsing innan det var dags för henne att jobba lite. det har kommit två nya pållar! en ponny och en liten häst, och den var så himla fin! jag blev kääääär. såg ut som en blandning mellan konrad och buster, och det är en lyckad blandning alltså. riktigt riktigt fin.

åååh och den här också: http://www.youtube.com/watch?v=2GbyYGmmXpk
duktiga pojkarna.

nu ska jag dricka teeeeeeeee. imorgon ska vi på don't drink and drive-föreläsning. spännande.

ha det fint
yours truly,
ebba.


^ gullisarna ^

if only they could see, if only they had been here

det är inte klokt. klockan är fem över åtta och det är störtmörkt ute. man ser ingenting. det är sånt här som gör mig trött, plus ett par läxor på det. men jag måste i ärlighetens namn säga att jag älskar hösten. jag älskar regnet, jag älskar löven, jag älskar luften och mörkret. jag älskar rugget. men inte om jag är på väg någonstans. bara om jag bara traskar, bara om jag bara får ha det som jag vill ha det. men som alla vet så kan man ju inte alltid ha det som man vill ha det. och så är det med den saken.

jag mår väldigt bra. men jag är väldigt trött. jag skulle må bra av några dygns konstant sömn tror jag. nu ska jag göra färdigt min samhällsläxa.

yours truly,
ebba.

men som allt annat brann kvällen ner till glöd

jag borde verkligen sova nu. men jag känner sådär på tok för mycket nu igen. då kan man inte sova. då måste man få ur sig en del, så man kan slappna av. jag tror att jag tänker för mycket. just nu så dricker jag te och lyssnar på min underbara sovmusik, och så har jag kollat upp en massa fler filmer som jag nu blev tvungen att lägga till på listan. det här kommer inte bli en billig historia i slutänden, hörni. anledningen till att jag tar upp detta heter reconstruction. jag såg den nyss (eller för en halvtimme sen). alldeles underbar. jag vet inte vad man kan säga. danskt drama. jättefin. jättefint foto. vet ni förresten, kul kuriosa, att zack snyder som regisserade 300 även regisserade dawn of the dead? jag har inte sett dawn of the dead, men jag borde nog göra det. kan bli spännande. om den är lika snygg som 300 (vilket jag betvivlar) så är den absolut värd att se. 
KUL ATT VETA VA. meningslöst dravel just nu. wha'evah. i like it och skiter i om ni gör det eller inte.

jag ska vara funktionär imorgon. lokal/regional dressyr ridhäst. hoppas det inte regnar, för då blir jag sjuk. det ska bara vara mulet, så jag hoppas det blir så.

och känslor, som sagt. de ska då alltid smyga sig på när man behöver dom som minst. t-t-t-typiskt.
yours truly,
ebba.

smalltalk

det öser ner. om jag skulle gå ut nu så skulle jag med all säkerhet regna bort. jag ska gå ut nu.

yours truly,
ebba.

"serenad betyder ursprungligen

en hyllningssång utanför en dams fönster nattetid."

alltså hallå
alldeles nyss kom det två små kids och försökte sälja jultidningar till mig.
liksom, wtf? jag har aldrig sålt jultidningar, så jag är inte så värst bra på det där. men ska man börja sälja såna såhär tidigt? crazzzzzy.

jag har tänkt förresten, igen. det där med själen. det är ju ändå en sorts tröst att de man förlorar fortsätter leva, men någon annanstans. men jag vet inte om jag tror att himlen finns, och jag vet inte om jag tror att de stannar kvar på jorden. jag tror bara att de är någonstans. tror jag.

fotolektionen idag var så kul! sjukt häftigt att se sina egna foton växa fram sådär. och så blev de så fina också, jag är nästan chockad själv... faktiskt.

nu dricker jag te och lyssnar på musik, ska väl snart trampa iväg till stallet.

ha det fint
yours truly,
ebba.

servus aquam affert. och inget annat, hör du det!

jag måste göra färdigt latinläxan juuuuu. så varför sitter jag här (igen)? jag vet inte. herregud. man kan väl inte veta allt här i världen, nej just det.

idag har jag varit i skolisen. jag har glömt bort vad vi hade för lektioner... måste tänka... FOTO! förstås. första lektionen var foto, härligt! kul kul kul. sen var det historia och vad säger vi om det? jo, snirk och snark. och sen var det svenska och till det kan vi ju bara börja skratta mitt i en mening (eller hur, team jocke, you know what i'm talking about. men söt är hon ändå!). och sen var det tyska med daggan, mmmmm så mysigt. typ inte.
sen gick jag en sväng på stan, sen hem till hannelis min favorithannelis. vi drack te, sen lagade hon mat, och så pratade vi och tittade på filmsnuttar. jag tycker om min hannelis. hon är braig. 

jag är hungrig. nu ska jag plugga färdigt.
puss på er!
yours truly,
ebba.

(ah just det, har blivit medis på facebook nu också. ja. jag förstår ingenting. bara lite.)

tänketid

idag var jag också lite trött på skolan. speciellt att ha hål i tre timmar, det blev lite jobbigt till slut. och sen var det ju knappt nån italienska ändå. tusan vad störande. men man får kämpa på. dagen har varit helt underbar ändå, särskilt nu på kvällen. åh vad jag älskar mitt liv! för det mesta alltså.

jag kom i alla fall att tänka på en sak. det här med att dö och själen... liksom. ska man tro att själen susar vidare, upp till himlen, eller att den bara stannar här och hänger? men varför det? vad är det som är så särskilt med människors själar, jämfört med djurs och växter? alla lever ju, liksom. vi kanske inte ens har själar. och har vi det så tror jag inte att de kommer ut ur kroppen när man dör. men ändå. så om man tror att själen frigör sig efter döden, är det då bara hos just människor? eller tror man att det finns en massa djur- och växtsjälar också? och när man tänker på hur många det är som dör hela tiden, så lär det ju alltså vara själar överallt, och vad är det egentligen för tanke? det måste ju i så fall finnas fler döda liv än levande liv. och som jag sa, vad är det med människor som får oss att tro att det bara är vi som ska ha ett liv efter döden? om vi har det, borde inte alla andra varelser och växter då också ha det? nej, jag tycker att allt känns lite ologiskt. man dör och sen är det slut. och så är det nog med den saken.

och sen det där med tiden, som jag nog aldrig kommer få grepp om. den gör precis som den vill, och går alltid vidare. och den saktar aldrig ner när man vill att den ska det, och den går aldrig snabbare när man vill att den ska göra det. faktum är att den aldrig ändrar hastighet, om ens för en liten sekund. tid, alltså. den gör mig nuts.

yours truly,
ebba.

havregrin

idag gjorde skolan mig tröttare än vanligt. jag blev till och med väldigt trött. och väldigt grinig. kände mig lite som en hungrig småunge. hur de nu känner sig, det är ju ett mysterium. spenderade i alla fall större delen av skoldagen suckandes och pustandes, och klagandes förstås. men det gick ju fint till slut. kom att tänka på fina john blund-citatet: oftast blir det vad vi gör det till. han är smart han. 

undrar om jag kommer bli sjuk snart. hoppas inte. det är nog bäst att jag går och lägger mig, så jag håller mig frisk. imorgon har jag sovmorgon och börjar inte förrän HALV NIO! yeeeey..... långsovardagen ju. usch, jag vill ha helg.

yours truly,
ebba.

RSS 2.0