som en slags recension

angående twilight. för några veckor sedan så slog det mig att man nog är lite efter i det moderna samhället om man inte sett/läst i alla fall någon av filmerna eller böckerna. man vill ju hänga med i populärkulturen liksom. dessutom behöver jag något att engagera mig i och sysselsätta mig med. så jag bestämde att det förmodligen är bäst att se filmerna först och gjorde slag i saken igår.

alltså. film nummer ett. jag kan inte förstå hur det kan vara den filmen som gjorde alla helt galna när den kom. karaktärerna är sjukt störiga och allt känns ganska förutsägbart. men det är ju ändå lite spännande, måste man erkänna. det som stör mig mest är karaktären bella. hon verkar vara helt retarded och dum, och så fort som edward (alltså vampyrkillen) är i närheten så börjar hon flämta som om hon bara vill ligga med honom hela tiden. jag antar att de har försökt väva ihop blodtörst, hunger, åtrå, lust och rädsla som nån slags samma sak. och när man tänker på det så är väl de känslorna ganska nära varandra. det är väldigt mycket erotiska undertoner, vilket känns lite konstigt. jag undrar vad kidsen tänker när de ser det. karaktären edward är också lite störig, fast på ett bättre sätt. han är ju den där mystiska, farliga och oemotståndliga killen, och sånt gillar man ju (men jag kan ändå inte förstå hur edward lyckats bli alla tjejers drömkille). slagsmålscenerna i den första filmen och specialeffekterna är väl inte så mycket att nämna. ganska intetsägande.

hur som helst. film nummer två. här blir man positivt överraskad! det mesta känns mer genomtänkt och det är mer spännande, mer roligt och till och med mer läskigt. de våldsamma scenerna är så himla mycket bättre än i första filmen. bella är visserligen fortfarande ganska jobbig, så needy och vek. edward får inte vara med lika mycket, och det tycker jag är rätt bra. hans karaktär är mer passiv än aktiv här. så nu behövs ju en till kille, förstås. bella kan ju inte vara alldeles ensam. den här gången blir det pojken jacob som är en varulv (alltså...) och han är värsta toppenkillen. förstår inte hur bella kan ha något problem med att välja på honom och vampyren. jacob är dessutom mysig och lurvig när han förvandlas till varulv, som en gigantisk varg. man vill bara klappa och rufsa honom i pälsen. en sån kille skulle man ha.

ikväll ska jag se den senaste filmen, alltså den tredje i ordningen. det känns rätt bra. jag känner mig ganska insatt och med i svängen. sammanfattning: ganska bra filmer ändå. spännande story, en del bra karaktärer, en del dåliga karaktärer. som det är med allt annat.
jag hoppas att ni märker hur mycket jag går in för det här! frivilligt också. det är intressant.
yours truly,
ebba

det här var ju ganska spännande ändå


the end of the world is bigger than love


.

i see us run through the streets
oh such sweet memories
yet as i close my eyes
i still feel like i'm running

hejdå pollan :(

idag hade vi hejdåfika för pollan, som ska åka till barcelona och vara borta forever. det kändes lite tårsamt. jag kommer sakna dig pollan! jag lovar att hålla dig uppdaterad om (alla) mina hugoragg, mina körlektioner, första dagen i skolan och allt annat som gör mitt liv så händelserikt. puss pårej!

regn och funderingar

det har gått ett par dagar sedan det slog mig att jag faktiskt kan göra precis vad jag vill nu. hela världen ligger för mina fötter. jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. får börja inse att jag bara blir äldre, och det är ju det som jag har längtat efter så gott som hela mitt liv. att bli äldre. att äntligen få växa ikapp min hjärna. men nu vet jag inte riktigt. fan, jag måste börja med mina listor igen, få lite struktur på allt. jag måste sortera och dra gränser, veta vad jag vill och vad jag kan, vad jag inte vill och vad jag inte ska. det är en liten labyrint det här.
yours truly,
ebba

det är fortfarande sommar

det är onsdag och jag är trött. jag har inte gjort så värst mycket idag. inledde dagen med en tidig körlektion, det var den tredje i ordningen och jag gör tydligen framsteg med stormsteg. och det är ju kul antar jag. sen handlade jag lite och åkte hem. resten av dagen har jag spenderat med filmen into the wild, som nog är en av de bästa filmer jag någonsin sett. jag såg en halvtimme av den för några dagar sen, men då var jag trött och orkade inte titta ordentligt. nu såg jag alltså om den biten och tittade på hela i sträck. det är bäst. så ska man titta på film. om någon undrade. hur som helst, himla himla fin film. nu har jag precis ätit carbonara och sitter på altanen med lokatten. ska nog gå in och skära upp lite vattenmelon snart. life is life is life is good.
yours truly,
ebba

lavendel, sirap och salt

idag är det tisdag. mamma, pappa och hedvig har åkt till santorini, så jag, filip och lokatten är ensamma. ganska skönt. idag har jag haft finbesök. vi har fikat och promenixat och haft grill/pratkväll. himla fin dag. och jag gillar att min blogg blir mer och mer som ett slags fotoalbum. kul ju.
yours truly,
ebba

tjugoåring

igår fyllde sarafari 20 år, så jag, adam och hannele firade henne så gott som hela dagen. det var tårt- och muffinsätning, presentöppning, bad i skiren, matlagning och matätning och filmtittande. mycket mysig dag och stort grattis till världens bästa sara!










mina fina tussungar

igår åkte vi till louises land i arkösund, så nu kommer en hel hög med bilder därifrån. en ganska stor hög med bilder.
kimsan var chaufför. vi stannade till på hc för att köpa potatis och kött och sånt, sen köpte vi mat på mcdonald's och satte oss högst upp på taket i parkeringshuset.
sen bar det av. när vi hade åkt i typ fem minuter, högst, så krockade vi med en konstig kille. det var lite läskigt och jag var lite skakig, men kimsan skötte det som en ordentlig familjefar och tog fram försäkringspapper och den myndiga stämman. en eloge till kimsan. sen fick vi ta en hyrbil ut till arkösund.
väl där började kimsan fixa med alla viktiga papper.
lussan var ju värdinna! och en himla söt sådan.
allvarliga killen.
livsnjutarn.
vi tog en promenad på en brygga.
sen gick vi hem och började med maten! addis fick grilla, han är ju trots allt kille.
och kimsan gjorde tsatsiki.
jag fotade visst adrian hur mycket som helst. så här kommer en liten rad med bilder på honom. det är ju kul, för dig addis. och för oss andra som får se hur söt du är!
sen, äntligen, kom pollan! då blev det liv i luckan.
kimsan var nöjd med att livet ju är långt och att gunga hammock.
fina fina pollan.
tjaddis igen.
sen gick en hel natt och en hel morgon. efter att ha fått i oss mackor och yoghurt så bestämde vi oss för att åka på utflykt. destination stegeborg. det spöregnade och åskade och jag mådde illa mest hela tiden på slingriga skogsvägar. sen åkte vi till söderköping också, men det slutade med att vi åkte till hageby och köpte pizza och åkte hem till mig för att äta.
vi var glada...
... och lite trötta.
men mest glada!

fin helg gullisar. puss på er. och puss på jossan och trixxarn också, vi saknade er ju!
yours truly,
ebba

onsdagskatt


moln!

gud hör bön! äntligen har vädret blivit lite mer svenskt, det är kanske en sisådär 22 grader varmt och lite lagom blåsigt. om jag sitter i skuggan så mår jag som en liten prins! så nu trivs jag. hoppas att det inte bara är för idag. vi vet ju allihop hur mycket jag hatar värme som överskrider 25 grader. nu vill jag att det håller sig på en mer ebba-vänlig nivå, för mitt eget bästa. jag skiter i om alla ni andra gillar värme. jag vill inte dö, jag är alldeles för ung för det.

i alla fall. jag sitter ute på framsidan och dricker te och fixar med kameran. lokatten sitter här bredvid mig och njuter hon med, det har varit lite för varmt för henne också de senaste dagarna. hon sover mest. men nu är hon pigg som en lärka. skönt för henne. körlektionen igår gick tydligen hur bra som helst. det är ju fantastiskt. imorgon är det dags för lektion nummer två. jag känner mig lugn som en filbunke. en filbunke. kolugn kan man också säga. fascinerande.

igår såg jag på dokumentären grizzly man. den var ju bara helt sjuk. alldeles knasgalet. vilt är vilt är vilt är vilt (och ska vara ifred) och inte mänskligt. mänskligt är inte vilt heller, i alla fall inte längre. bevisligen. nu ska jag gå in och duscha och fundera ut vad jag ska göra idag. idag kanske jag till och med orkar göra något. det vore ju himla kul.
yours truly,
ebba

sammanfattar en helg

nu är det måndag och allting kokar. den här natten var ju helt sanslöst varm, skojar inte när jag säger att det var minst 30 grader varmt i mitt sovrum. då vill man bara döööö. men det är okej nu. jag undrar bara hur länge det tänker vara sånt här väder. nu räcker det, nu vill jag att det ska regna. jag tycker synd om alla björkar och andra träd, de har redan börjat bli gula. det är så ledsamt.

den här helgen har i alla fall varit helt galen. munken in the park med sötaste maria och en massa, massa fler människor. takfest, smultronvin, öl och tallrikar som solfjädrar, logehäng, brandtrappor, skitstora stadskartor, tuggummi som universalklister och en hel hög med riktigt bra artister. inte så tokigt alls.

jag har också varit i oxelösund både på lördagen och söndagen. det är så skönt där, för även om solen lyser så blåser det så mycket så att det inte är helt olidligt varmt. jag badade igår också! faktiskt. för första gången i år. lite kallt, men skönt ändå. sen åkte vi färja, hihi. idag åker mamma och pappa till nås, men jag kan inte följa med. första körlektionen imorgon! spännande spännande. ikväll är det sista avsnittet av ingen bor i skogen också. kul kul! jag var i linköping och hämtade min älskade kamera i lördags förresten, så nu är jag lättad och glad. den fungerar precis som den ska. halleluja.
yours truly,
ebba


bra onsdag

idag är det onsdag. jag träffade trixxarn i stan och vi gick och fikade på gubbens. mucho trevligt. sen gick vi och åt glass också. mums. efter glassen cyklade jag hem och åt lite, sen cyklade jag och mamma ut till bjällbrunna. jag skulle kolla till hästarna och mamma ville följa med och titta på dom, så det fick hon. allt gick bra och ingen var skadad, däremot fick jag plocka typ 3985723040506 stycken fästingar. ganska ofräscht. men jag är en sån här krigarkvinna, så det gör ju inget förstås. fick pussa och krama lite på mambsing också. efter hästandet cyklade jag hem och duschade superfort, sen åkte jag till kimsan. där var vi en liten skara på fyra personer (han, jag, lussan och trixxarn) som bänkade oss framför tyskland - spanienmatchen. galet segt, men mycket trevligt. för jävla sämst att spanien vann också. menmeeeennnnn.

imorgon får jag hjälp med hästkollandet av maria. det ska bli najsers att träffa henne för första gången på en vecka! hehe. och på fredag och lördag är det munken in the park. mycket spännande! det är någon här på andra sidan skogen som har fest, det dunkar så det ekar överallt tror jag. alla låtar de spelar påminner så himla mycket om studentveckan också. minnen!
yours truly,
ebba


livet


en helt vanlig måndag

tjaaaaaa
detta har varit en händelserik dag, och jag har varit riktigt effektiv. minns nog inte ens när jag var såhär effektiv senast. jag inledde dagen med att äta frukost. effektivt så det förslår. nää. sen cyklade jag till hageby centrum, och gick in på körskolan. skrev in mig och bokade lektioner. jojo, nu är vi på väg. sen sprang jag till cykeln och cyklade till vårdcentralen, för jag hade tandläkartid. jag hade uppenbarligen jävligt bra tänder, och dessutom en ganska snygg och ung tandläkare. inte så tokigt alls. sen cyklade jag in till stan och införskaffade underkläder i långa banor och en ny jättesöt bikini. mycket användbart. och små nycklar att ha i öronen. finfint. sen cyklade jag till coop och köpte potatis, och sen hem i full fart. nu ska jag precis äta verkar det som. och det är någon fascinerande väderskiftning på gång. undrar hur det kommer sluta. mamma tror på åska, men jag vet inte. kanske blir lite regn på sin höjd. jajajaja. puss på er!
yours truly,
ebba

är alltid livrädd

idag har jag varit i oxelösund. solat (ja faktiskt) och lyssnat på vågskvalp. kan vara bland det finaste. ikväll har jag varit i kärleksparken med diverse trevliga människor, ätit jordnötter och zoo-apor och gjort banbrytande upptäckter och bestämt mig för en viss sak. sen cyklade jag hem och trodde att jag inte skulle överleva. ren och skär dödsångest hela vägen. det var så mörkt. och så tomt. mörker och tomhet är mina värsta fiender. ensamhet också. ärtsoppa ligger fyra på listan. nu ska jag sova.
yours truly,
ebba

den vackraste låten just nu. och jämt.


varm fredag

idag har jag gjort lite allt möjligt. jag började med att hoppa i en grön klänning, som varit bortglömd ett tag, och snodde upp håret i en rosett, som även den varit bortglömd ett tag. det dokumenterades av min storasyster.
sen hoppade vi in i bilen och åkte till nyköping. vi handlade porslin och annat kul på fabriksbutiken. sen åt vi glass på aktersnurran i hamnen. mysigt. där fanns det såna här fina sälar.
sen åkte vi till älgsjön och skulle bada, men ingen av oss badade. jag hann med att läsa en hel del i stället. och det är ju bra.
imorgon ska vi kanske åka till oxelösund. det vore ju himla trevligt. sen funderar jag på vad jag ska göra på kvällen. och jag vill att min kamera ska få komma hem nån gång, så att man kan få till några ordentliga bilder. hoppas de skyndar sig på.
yours truly,
ebba

betessläpp

nu har vi släppt hästarna på bete. känslan man får när man knäpper av grimman och backar lite, för att se dom springa iväg i full galopp, är ju bara lika fantastisk varje år. de är så glada och galna, och det är så kul att se dom så. kul att se dom sträcka ut också. just nu pillar jag med mina studentkort, sen ska jag gå ner och baka!

det är ju förresten helt sjukt att det är tre veckor sedan vi tog studenten. jag fattar inte varför det måste gå så fort?
yours truly,
ebba

RSS 2.0