for you

det är dagar som denna som man tror att solen aldrig mer kommer skina. det konstiga är att det är just vad den kommer göra. solen går upp varje morgon och skiner, mer eller mindre, och det måste vi också göra. och jag ska hjälpa dig att skina, lite i taget. tiden läker inte alla sår. jag tror faktiskt, om jag ska vara ärlig, att tiden inte kan läka några sår. men man kan lära sig att leva med vissa sår. och kan man inte det, så måste man i alla fall. jag ska inte säga att jag vet hur du känner, för det gör jag inte. precis som ingen visste hur jag själv kände då, så vet jag inte hur du känner nu, men jag förstår på sätt och vis ändå. jag önskar att jag kunde bära lite åt dig, men det är ju de tyngsta lassen man måste dra själv. jag ska göra vad jag kan för att hjälpa dig. 
because you're worth it.

höstlov

nu är det loooooooov. äntligen. åh vad det känns i hela kroppen och huvudet att man behöver ta det lite lugnt nu. de här två senaste veckorna har ju alla lärare försökt peta in extra många läxor och prov, så det kändes ju lagom kul. men jag tog mig igenom det helskinnad och med hedern i behåll (i de allra flesta fall).

imorgon ska vi åka till kungsbacka och bo hos mina kusiner, jag tror vi ska stanna till på onsdag. och så ska vi in till göteborg också, härligt härligt. hoppas jag hittar fler grejer där än i stockholm.

och nu är det snart vinter också. och jullov :) alltså.. jag undrar hur man ska hinna med att göra något med sitt liv, om allt ska gå såhär fort? jag hinner ju inte ens ta tag i saker. jisses.

lokatten är så himla gosig. hon hoppar upp och lägger sig på tangentbordet när jag skriver, sen lägger hon huvudet på min hand så jag inte kan röra den. och så håller hon på och korvar ihop sig i mitt knä hela tiden. världens sötaste kisse är hon. hon ska få bo hos rasmus när vi är i kungsbacka. jag tror att det är bra för henne att träna på att vara med andra katter. 

nu ska jag äta och sen ska jag se på tummelisa, jag kom på att det var så länge sen jag såg den och den är så himla söt. och så var det min favoritfilm när jag var liten, så nu blir det nostalgitripp hörni.


http://www.youtube.com/watch?v=8z1v0DxU-NM
"himlen går att nå här
himlen är där du är
ta min hand 
och kom så flyger vi"


puss&kram och ha ett trevligt lov
yours truly,
ebba

valsushi...?

det är söndagkväll. jag pluggar engelska. det här jävla häftet om valar som vi fick av kerstin visade sig vara ganska tricky, i alla fall när man kommer till punkten "find the word". jag orkar inte sitta och kolla igenom vartenda ord och fundera på sånt. jag orkar inte. jag är jätteoengagerad. usch på mig. 

igår var jag och tessan i stockholm, och det var underbart. gillar väl inte staden direkt, men den är fin på sina sätt ändå. det är kul med så mycket människor. och affärer. jag hittade inte så mycket att köpa. nästan ingenting, faktiskt. crazy.

och så är det en skitstor OCH lurvig fluga i mitt rum, och han vill aldrig ge sig! jag blir så jävla arg. dra åt helvete flugjävel.

idag var jag en liten sväng i stallet. fanns inte mycket att göra. sen åkte jag hem och duschade, sen in till stan för att köpa min halsduk och present till hedvig och filip. det blev bra. hittade min kappa också, finally. trodde att jag aldrig skulle lyckas. hittade ett par skor också. men nu får jag kanske ta det lite lugnt. efter stan åkte jag hem och så åt vi och det öppnades presenter, hedvig åkte hem och nu sitter jag här med mitt fördömda engelskahäfte, och har gjort så i vad som känns som en evighet.

imorgon ska jag till skolan, sen ska jag ha tesession med rebecca hemma hos henne (mys!), sen blir det hem och plugga. det kommer bli plugg varje dag den här veckan. för jävligt.

nu ska jag försöka lite till.
yours truly,
ebba

finalmente venerdi

tjaaaa
idag har jag varit i skolan. jag har inte varit ett dugg motiverad på fotolektionerna nu på senaste tiden. hoppas det släpper. det är tråkigt att tycka att saker som är roliga är jobbiga. 
idag kom filip hem, och igår kom hedvig hem. de fyller ju år snart. de blir stora. effet 20 och hesse 22. och själv fyller jag ju snart arton. ja jisses.

imorgon ska jag och tessan till den kungliga huvudstaden :) jag har längtat så otroligt länge efter att åka någonstans, och nu är det äntligen dags. vi ska shoppa och hänga och sånt där, som vi är så bra på.

efter skolan rushade jag till stallet för att ta ut samantha på en liten skrittsväng. vi kom inte ut förrän runt sex i alla fall. så vi fick ha reflexer och pannlampa och hela köret. men det gick bra. hon är så himla hetsig bara, vore bättre om hon kunde slappna av och bara skritta i stället för att vilja älga iväg. sen, i alla fall, mockade och torvade jag hos mambsingen <3 och sen informerade jag lite om nybörjarvuxenteorin (som jag ska ha helt själv, herregud), och sen fick jag skjuts hem av sarisen. hon är nog världens bästa chaufför. jag tycker om min saris <3 hon är en så fin vän.

nu ska jag duscha. om en vecka har jag höstlov :)
yours truly,
ebba



men åååh

jag hatar frustration. det är den värsta känsla man kan ha, tror jag. och allt man kan göra är att skita i det man blir frustrerad över. hur lätt är det egentligen.

frustration suger.
jag sover. eller är på väg.
pusspåer
yours truly,
ebba

näe, inte nu igen

här sitter jag IGEN
i stället för att plugga
IGEN
jag borde ha en knäpp på nosen (allra minst). jag har två prov i veckan, som jag inte har pluggat ett dugg till. som vanligt. det är så typiskt mig att göra andra saker när det finns saker som jag verkligen måste göra. och jag är så dum som vet om det också. igårkväll, till exempel, tittade jag på film och gjorde ingenting i stället för att plugga geografi. men då intalar jag mig själv att det är lördagkväll och att man inte ska plugga då. det är i och för sig sant. men jag får väl ändå lägga ribban åt mig själv. nae fy fan. 

men jag är inte nervös, faktiskt. det kommer att gå bra. allt går bra. jag vet att allt kommer lösa sig, på ett eller annat sätt.
nu ska jag kolla igenom geografin lite. faktiskt.

yours truly,
ebba.

kärlek är ett brev skickat tusen gånger

vad jag bryr mig om nu
är att du kommer nära mig
även om det är för sent att älska dig
vad jag bryr mig om nu
är att från samma säng 
lyssna till samma regn

vad jag bryr mig om nu
är att få ut dig ur skallen
är att aldrig ge hela hjärtat för kärlek igen
den tar slut från kyss till kyss
vad jag bryr mig om nu
är att aldrig ge hjärtat rakt ut

vad jag bryr mig om nu
är att du ligger vaken
i morgontimmen när regnet slår mot fönstret
och det låter som nån går på dig
vad jag bryr mig om nu
är att du då ser det
hur smutsigt livet blivit

och vad jag bryr mig om nu
är att se din blick så sårad
när alla löften klingar falskt
nästa gång du lovar någon allt
vad jag bryr mig om nu
är dina armar om mig
även om jag vet att jag måste glömma dig

vad jag bryr mig om är att se dig gråta
för jag har gråtit
och du ringde aldrig
vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

vad jag bryr om är att se
som i slow-motion
när du går sönder inuti
så som jag gjorde det
vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

vad jag bryr mig om är att höra dig andas
veta att du är nära
förlåt, nu slutar jag
vad jag bryr mig om är att du kallar på mig
även om jag inte kommer tillbaks till dig

säg nånting,
säg nånting

and within half an hour you were at my door

jag sitter och lyssnar på håkan och annan mysmusik och väntar på någon att dedikera alla mina känslor till. för jag har ganska många såna. känslor alltså. det är ju tur att man har vänner. annars skulle jag implodera. ni vet. det är som att explodera, fast inåt istället för utåt. trots det så har jag inget tomrum, jag saknar inte. men jag längtar. och längtan kan vara fan så mycket värre än saknad ibland. nej, inte egentligen. nu kom jag att tänka på min fina junior och andra som inte längre finns hos mig. saknad och längtan är lika jobbigt, men på olika sätt. saknaden är den jävligaste, medan längtan bara sitter som en dimma i mitt huvud och bryter ner vad jag ibland lyckats bygga upp.

livet och alla dessa frågor kan ju verkligen få mig att gå i taket. det är helknasigt.

tänk vad trevligt det vore, om man var lite sådär halvgrinig och trött, haft en småjobbig dag, och bara vill gå och lägga sig under täcket. så ringer någon och vill att man ska komma, alltså, verkligen VILL, för att man ska prata och kanske dricka te (okej, det är ett måste) och bara mysa i största allmänhet. att vara tysta går bra det också. ja, tänk vad trevligt det vore.

nu ska jag fortsätta njuta av min lediga dag. jag har sovmorgon imorgon :)
yours truly,
ebba.

en solig dag med blå himmel

idaaaaaaaaaag
har jag varit i skolan. vi såg på film på samhällslektionen, mississippi brinner. mycket bra film. sen slutade vi.
jag och lena tog oss nerför hela drottninggatan och träffade där på björn gustafsson himself. det var tydligen idag det, tänkte vi och stapplade mållösa vidare.
så hoppade vi på en varsin buss och nu är jag nyss hemkommen. ska slå på radion och stjälpa i mig en kopp te, sen ska jag ut och promenixa. så är det mys hos louise ikväll, vi ska baka pizza och se på film. det blir fint!
imorgon är vi lediga, det ska jag fira med anna, om hon kommer ihåg det vill säga. det antar jag att hon gör, för annars jävlar.

nu ska jag kila
puss på er
yours truly,
ebba.

fina anna


jag saknar oss.

man skulle vara en fisk. det vore nåt.

jag har kommit på en sak.
den första människan, helst en kille då, som kan spela och sjunga hela i don't know what i can save you from, bara till mig, honom ska jag bli kär i.

tack för mig.
yours truly,
ebba.

naaawwwwww :')

åååh, titta vad jag hittade! världens bästa erlend gör fräscha moves! åh så härligt, i just love him.

http://www.youtube.com/watch?v=C9r9sQ6PHOM&feature=related


but one of us misread

idag var jag hos syon (hon är så himla gullig!) och pratade om italienskan. det går alldeles utmärkt att hoppa av, eftersom jag redan har 200 poäng för mycket, i och med att jag går både samhäll och historia b. så nu känner jag mig lite fri. det känns bra.

foto sista lektionen. det är så otroligt kul. jag var ute och fotade, men så började det regna. men jag knatade tappert vidare, och fick se ulf lundells turnébuss. det var ju en upplevelse. den var svart och stod parkerad utanför louis de geer. efter fotot så tog jag en promenad hem. det var mysigt. jag älskar det vädret, ni vet, höst och löv och sol. underbart.

imorgon ska jag stå på gymnasiemässan. uuuuh. usch. sen ska jag till hageby. sen kommer hannele och sara hit, för de ska sova över! :) det blir trevligt trevligt.

nu ska jag gå och tvätta ansiktet och se om det går någon bra film.
yours truly,
ebba.

typiskt ebba

jag har nyss räknat ut att min totala arbetstid (alltså, i så många timmar/vecka har jag lektion) i veckorna är 28 timmar och 45 minuter. är inte det ganska mycket?
och allt detta gjorde jag nu, när jag egentligen borde sova. jag är så jävla dum i huvudet. skäms på mig.

det visste jag väl

ur mitt horoskop idag:
"... Pick your destination carefully, for it's not wise to expend so much effort on something that is ultimately unimportant."
JUST DET! hej då italienskan, imorgon ska jag prata med syon och se om man kan hoppa utan att det blir helfel. men jag orkar inte med italienskan. jo, det gör jag. men jag vill inte. jag bromsar med hela foten, precis som man ska göra.

idag är en ganska lugn dag. jag ska ut och gå nu, sen kanske jag ska till stallet. man får se.

puss på er
yours truly,
ebba

RSS 2.0