ge mig smaken av persilja

hellooo
nu är jag färdig med fotopluggandet. jag är så trött i ögonen att jag knappt kan hålla dom öppna. ja oj oj oj. latinpluggandet blev det visst inte så mycket av med. too bad, det är ju prov imorgon. tur att jag har sovmorgon, då kanske jag kan snabbplugga lite imorgon bitti. nu ska jag såva. imorgon, efter skolan, ska jag leka med anna och oskar och amanda. jag gillar't!

yours truly,
ebba.

en kissemiss!


det här är min katt. det är världens bästa katt. hon är så söt och hon är alltid varm. hon är alltid gosig och alltid lugn. hon är alltid snäll och hon ställer inga krav. och så luktar hon nalle. hon är min bästa vän och jag älskar henne.

take your first step and you will get there in time

fan också. nu är lovet slut igen. jag vill inte gå till skolan imorgon. vad som är bra med imorgon däremot är att jag har sovmorgon till tio i tio. ingen latinlektion. så första lektionen blir bild, hoppas det blir lugnt. jag känner stressen hela tiden, faktiskt. även om man inte är i skolan. sjukt mycket att tänka på ändå. har ju de två sista fotolektionerna den här veckan, alltså ska alla foton och texter vara klara till på fredag och ihopsatta i ett fint litet kompendium. jag kommer aldrig hinna. helvete. dessutom har vi något slags grammatiktest på latinlektionen på fredag. jag måste kolla igenom det där. och så måste jag hinna baka semlor OCH vara en stund hos mamba imorgonkväll. och matteprov och historiaprov nästa vecka, tyskaprov veckan efter det. får se hur det här går. man får ta en sak i taget. andas andas.

lovet har i alla fall varit ganska händelserikt. först var jag ju i uppsala, bodde hos hedvig och filip var också med lite grann. det var trevligt. fin stad (läs fina studentkillar). tågresan upp till uppsala var väldigt trevlig, hamnade med en familj som skulle till fjällen. jag älskar att prata med folk på tåg! sjukt kul. tågresan hem var inte riktigt lika rolig, då hamnade jag mitt emot en fransk kille som måste haft världens längsta lår, för jag nuddade honom hur jag än satt. jooooobbigt.

annars har jag ju haft hand om samantha varje dag sedan i onsdags, eftersom cissi varit bortrest. det har väl gått bra. hon är ju lite som hon är, och vi kommer nog inte riktigt överens. men hon skötte sig bra ändå, speciellt i fredags. då var det så fint väder och hon var lugn som en filbunke. mer sånt tack, sa jag då. och i fredags fikade jag också med oskar och amanda på kuriosa. mycket trevligt. var så länge sen som vi sågs allihopa sådär. anna var i stockholm, så hon saknades i och för sig.

och igår gjorde jag något som jag aldrig någonsin tidigare gjort och förmodligen aldrig mer kommer få göra. jag festade med mina lärare. gamla lärare, alltså. det var 50-årsfest för min farbror som jobbar på kunskap, så vi var i kunskapsskolans café (bara det kändes ju lite weird). sen var det massa lärare från kunskap där. åh, jag saknar dom. det var kul att se dom vingla och nypa varandra i rumpan och freestyla till kung fu fighting och YMCA. dessutom blev jag kallad för en gammal bondkanin. men jag klarade mig igenom kvällen, hur som helst. man fick ta det lite lugnt med välkomstdrinken märkte jag efter ett tag (som jag egentligen inte skulle ta för den var inte alkoholfri, men monica sa "äh vafan! kör på", så då gjorde jag det). rolig kväll och natt i alla fall. synd att jag var typ den enda som drog ner snittåldern från 50-strecket bara.

och idag har jag sovit länge och varit hos samantha. sen åkte jag till sara och vi pratade och drack te och kollade i universitetskataloger och broschyrer. jag vill också vara ett år äldre. fuskigt. sen var väl tanken att jag skulle plugga lite nu på kvällen, men det sket jag i. det är ju lov för tusan.

oj vad långt det blev. och vad jag mår lite konstigt.
yours truly,
ebba.

happiness is a warm gun, bang bang shoot shoot


high heels have got me falling down on my knees

jag är glad idag. men jag fryser. det är så jävla kallt.

jag är glad, för jag fyller arton år sen, och det ska jag fira med att gå på konsert. världens bästa band, faktiskt. en annan bra grej är ju att jag fick deras skiva på releasedagen direkt i brevlådan i fredags. först tyckte jag inte riktigt om den, men nu har jag lyssnat in mig. de är bäst. genialiska.



yours truly,
ebba.

well it ain't no use to sit and wonder why, babe

varför plågar man sig själv? jag menar, varför är jag alltid så sentimental? jag är ganska känslig faktiskt, jag är liten och bräcklig. jag går inte av, men det kan knaka lite ändå. jag saknar allt. jag saknar så himla mycket. jag saknar tillfällen. stunder. människor och djur. jag hatar det här. jag hatar att sakna. och jag hatar att bli ersatt. varför kan man inte bara få ha allting, alltid. varför kan man inte bara få ha det för sig själv, för alltid, varför kan det inte bara få vara som det alltid varit, för alltid? 

... för att det är såhär det blir. det är såhär det ska vara. gud vad jag hatar det. lojalitet är mitt andranamn, och ibland får man skit för sånt. utan att veta om det, utan att göra något, kan människor trampa mig på tårna. förlåt, jag är bara ledsen. jag skulle göra vad som helst. jag är faktiskt, till och med, en sån som menar det jag säger. vad som helst betyder vad som helst. och inte till 99, utan till 110 %. jag hatar att jag är som jag är, varför är jag inte lite mindre pålitlig, lite mindre snäll. varför vill jag vara alla till lags och varför kan jag le och säga "det gör inget", "det är okej", "det spelar ingen roll", "jag förstår" och varför, varför, varför sätter jag alltid mig själv i sista rummet. hm, jo, för att jag är en sån som gillar att hjäpa. jag gillar att göra saker för andra. jag gillar att ge, men jag har svårt för att ta. helvete.

det här är inte menat att vara till någon alls, så ingen ska ta det personligt. det är bara så mina tankar går ikväll. ibland får de göra det.

yours truly,
ebba.

ni är faktiskt fortfarande bäst

 

we just don't care if they see us fall

helgen är snart slut. nu igen. helgerna tar alltid slut. fort som tusan går det. fortare än man hinner säger flaska.

fin helg, än dock. fredagkväll spenderades hemmavid... tror jag. minns inte att jag gjorde något då, så jag antar att jag var hemma. fast jag var ju förstås i stallet och hjälpte mamma och kollade på när hon och hennes grupp red. kul att se dom, skillnaden från i somras är ju humongous. ibland blir jag lite sugen på att rida. men det går över också.

igår var jag i stallet, sen var jag hemma, sen åkte jag och sara till joline. vi myste till det riktigt ordentligt. vitlöksbröd, how i met your mother, klädbyten och pratpratprat i mängder. sen skulle smådamerna till hugo, och jag skulle upp tidigt idag, så jag fick helt enkelt åka hem och sova.

idag gick jag upp cirkus halv åtta, för jag skulle vara i stallet 8.15. det var träningstävling i dressyr, jag var funktionär och hade som uppgift att skriva protokoll för cissi som dömde. det var ganska roligt, faktiskt. sen hjälpte jag mary lite med trollet, och så pysslade jag med mamba. sen åkte jag hem. och vädret blev så fint. jag stod och tittade på himlen, och kom fram till att himlen alltid är blå. faktiskt. det är bara moln som är i vägen. men de är temporära. för himlen är alltid blå. bakom allting. så är det med allt annat också.

och så vill jag skicka ett litet grattis till pollan som fyller år idag :) 

yours truly,
ebba.

"it's just a flesh wound"

bästa någonsin. 


vem kunde ana att godisförsäljare är så intelligenta

här sitter jag igen och svär över kursen samhällskunskap b. jag förstår inte varför jag valde till den. om det ändå inte vore för poängens skull... åh vad jag blir trött på allt. jag ska inte klaga i alla fall, jag ska vara glad att jag har nåt som håller mig sysselsatt. men jag skulle mycket hellre gå och baka en kaka. det ger mig så mycket mer än vad israel-palestinakonflikten gör. jag undrar om gunnar vet hur bred den här uppgiften är. det är klart han borde veta. men ändå, det är så sjukt mycket material och information så jag blir helt vindögd. jag har gett upp säkert tio gånger redan, och mer lär det bli. men det får jag väl ta itu med då. nu ska jag fortsätta kämpa.

slänger in ett litet dagens citat också, av killen inne på gottoteket. där kommer jag helt ensam och ska bara köpa några persikor (fast det är tisdag, shame on me).
- eller hur fröken, visst är det så, vad man än gör i livet ska man inte göra för mycket av?
ja, det är mycket sant, svarade jag och betalade så fint. men sen började jag fundera på innebörden av de orden. det är ju tamejtusan mycket sant.

yours truly,
ebba.

RSS 2.0