where the music never ends

nu är det kväll. idag har jag varit med sarafari, vi var ute och gick i två timmar och lite till. det var trevlans. jag gillar min saris. avrundade med en sittstund på mitt berg. fin plats det. jag har enorma framtidsplaner för den platsen! där ska alla mina glada dagar upplevas.
sen blev det att svänga in till stan och träffa anna, oskar och elias. fikade på skafferiet och myste. märks det att jag gillar att mysa? jag gör det i alla fall. det är då jag trivs som bäst. det var härligt.

imorgon ska jag först till hageby och ta en tur i skogen med samantha och maria och hennes troll, sen ska jag på kusinkalas i söderköping, sen ska jag hem och kanske baka lussebullar, sen ska jag plugga matte med sarisen. jeeey. matteprov på onsdag, usch. men i will survive. det brukar man göra.

nu ska jag gå ner och fixa en till kopp te och mysa vidare.
pusspåer
yours truly,
ebba.

dance dance dance dance

idag är det lördag. jag är lite tröttig, sov inte så bra inatt. drömde massa läskiga grejer, ni vet, sånt som får en att ändra uppfattning om människor fast de inte ens är dumma i verkligheten. whatever. 
jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag. ska i alla fall träffa anna och oskar lite senare, myspys. det var ett tag sen nu (igen). imorgon ska jag baka lussebullar, det blir också mys! så är vi lediga på måndag, ännu mer mys. och imorgon är det första advent, också mys. allt är mys!

just nu så lyssnar jag på black kids och dricker te. pratar med oskaren en smula. i torsdags var ju jag och tessan i linköping. det var härligt, jag gillar den staden. undrar varför man inte kunde vara född där i stället, när man nu prompt skulle bli östgöte. det är frågan. dessutom är alla mycket snyggare i linköping. när vi fikade så såg jag massa snygga människor. när man fikar i norrköping ska man vara glad om man kan få syn på en snygg människa. det är lite orättvis uppdelning mellan de här städerna. om man vill vara ytlig, alltså. vilket jag inte är förstås. aldrig. inte jag inte.

nu ska jag göra nåt vettigt. jag ska nog fortsätta med min bakbok. det är kul, den är fin.
yours truly,
ebba.

med tidens svischljud i öronen och vinden i håret

hellooooo
jag är så jäkla glad idag! jag har varit det sen igårkväll. det är rätt svårslaget, faktiskt. den här veckan är snart halvfärdig och veckorna stövlar på med helt galen fart (och JA, jag har lite ångest över historiaarbetet som visat sig vara nästan mission impossible och jag börjar fundera på varför jag valde till historia b i första taget). men än är denna veckan inte slut, det är mycket som ska utföras och klaras av! imorgon är det elevrådets årsmöte och jag måste försöka få ihop nåt kul att skriva om och på kvällen ska jag rida samantha i vuxengruppen för cissi. lär ju bli spännande. men hon skötte sig så himla bra i söndags, så jag hoppas på en upprepning där! vore fint. sen, på torsdag, så ska jag hinna med en del grejer, jag måste sno ihop en kaka till teoriavslutningen på fredag, och så ska jag dessutom åka till linköping med tessan. det blir fint det också. det är mycket som är fint, speciellt vädret. synd att det ska töa imorgon. i hate tö. 

idag är det internationella kramdagen på ebbaspråk! det är det varje tisdag från och med nu. i love huggies. 

hare finfint! 
pussokram
yours truly,
ebba.

you left the people when the people left you out

jag sitter med whitest boy alive och försöker ta mig igenom samhällsuppgiften. blev nyss klar med tyskaläxan också, den var inte så värst tricky ändå. samhällsekonomi borde förstöras. vad ska vi med den till. dumheter och nonsens är vad det är. och vi som inte ens skulle ha samhällsekonomi i år, men "det är viktigt och nyttigt och nu med ekonomikrisen är det mer aktuellt än någonsin". fuck that, vad som är mer aktuellt än någonsin är snön och att jag vill ut och busa! jag och sarisen kanske ska göra det senare. jag måste hitta mina termobyxor också, ska det va så ska det va! som det heter... hmm. och hannele den fuskisen åker till london ikväll! jag vill också åka någonstans, jag blir tokig på att vara här. tokig tokig tokig.

nu ska jag väl plugga vidare antar jag. eller hitta en ny anledning till att inte plugga vidare. JAG VILL INTE JAG VILL INTE JAG VILL INTEEEEEEEEEE. åååååååååhhhhhh.

yours truly,
ebba.

nojor och norrmän

jag borde faktiskt inte få lyssna på sad music. det blir så tomt. jag är så bra på att gå in i de sinnesstämningar som finns. det blir tungt också.

jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. jag har nog inget att skriva om idag. jag har bara hunnit äta frukost och så har jörgen och marika varit här en snabbis. jag längtar tills jag flyttar. snart ska jag väl slänga på mig kläderna och åka till stallet. jag har samantha imorgon i stället för idag, för ridhuset var bokat hela dagen idag. for your information liksom.

jag har så svårt för att bestämma mig, och det är så jävla jobbigt. jag vet inte vad jag ska välja. jag har redan valt bort det en gång och ändå kommit tillbaka. ska jag växa upp nu? ska jag göra något nytt? det känns så meningslöst ibland, men inte alltid. ska jag klamra mig fast vid de ögonblick då det känns som att hon faktiskt behöver mig, fast jag vet att hon klarar sig helt okej utan mig? jag hatar att svika, jag har aldrig varit bra på sånt. och när jag ändå är igång: vad är jag utan henne? jag skulle kunna vända ut och in på mig själv i det här. jag vet inte vilken känsla jag ska gå på. magen, hjärtat eller hjärnan? vilken ska få välja? äh, jag vet inte. det får väl vänta ett tag till.

jag ska i alla fall till linköping på torsdag. det känns bra. jag har inte varit där på ett ganska bra tag nu, jag behöver linköping ibland. där kan det i alla fall hända intressanta grejer, till skillnad från den här staden som känns som en evighetslång rondell.

yours truly,
ebba.

holding on to you

det ligger en katt framför mig på bordet. hon har lagt sig på min vänsterarm och tvättar min hand. därför måste jag skriva och klicka och allt med en hand. lite knepigt. det här kan ta ett tag. men hon är så gullig, bobban, så det gör inte så mycket. och jag fryser om händerna, och hon är varm, så det är helt okej.

idag har jag varit i skolan. alla lektioner var helt okej, förutom tyskan då kanske. det kändes som att hoppa rakt in i en disneyfilm, och vår lärare var häxan. ja jisses, världens breakdown. efter skolan gick jag en sväng på stan med tessan, pollan och louise. sedan blev det buss hem och på med så mycket kläder som möjligt för att åka till stallet. jag klädde på samantha och maria klädde på trollet och vi gav oss ut i den nattsvarta skogen. kallt och halt som fan, och mörkt. ingen bra kombo om man dessutom är mörkrädd. men det gick bra, vi skrittade ju bara och hann prata av oss rätt rejält. 

sedan blev det hem och dra på sig andra kläder och åka in till stan med min lilla hals, som gör djävulskt ont i nuläget. jag fattar inte vad det är för nåt. thomas kollade och grejade i alla fall. bedövade min näsa gjorde han! det var en smula obehagligt. och det var ju inte direkt mindre obehagligt att han gick in med kamera i näsan för att kolla halsen. ganska äcklig känsla, faktiskt. han hittade inget fel, hur som helst. det tyckte jag var lite konstigt, eftersom det känns väldigt, väldigt lustigt i halsen nu. det är liksom inte vanligt halsont. det är nåt  annat. hujedamej.

imorgon är vi lediga och då ska jag åka buss till svärtinge! det blir en ny upplevelse, det har jag aldrig gjort förr. och jag har bara varit i svärtinge två gånger, dessutom. det blir spännande. jag ska hem till tessan och baka lussebullar, mysmys! på kvällen blir det teorilektion också. jag har planerat att det ska vara sista lektionen nästa fredag, då måste jag baka och fixa kaffe. det blir kul nu när man kan börja göra andra grejer på fredagkvällar (;

nu ska jag sova. jag är trött och min hals gör ont ont ont.
puss på er
yours truly,
ebba.

inte jävla oflyt hela tiden

jag har flyt idag! jag är ganska bra, faktiskt. eller, lite oflyt med bussen i morse. jag hatar att åka buss på morgonen! speciellt 113... kom tio minuter för sent till en tyskalektion som inte ens var. så jag satte mig i biblioteket och pluggade ett tag, sprang på anna m fl i cafeterian, satt med dom ett tag och sörplade te, springa vidare till engelskalektion. efter engelskalektionen var det hål så vi passade på att sätta ihop geografiarbetet, sen springa på anna m fl igen och haka på dom till hörsalen, på dancing queen-grejen. fint osådär. och nu kommer det mest flytiga! jag hann sno ihop en liten notis där, sen springa till hemköp och köpa ett bröd och två klementiner till lunch, sen springa till bussen och vara hos tandläkaren. flyt hos tandläkaren också. sen komma ut alldeles lagom till bussen igen, hoppa av och komma tillbaka till skolan i samma sekund som geografilektionen började. redovisa geografin muntligt, där hade vi också flyt. och sen en samhällslektion som också flöt på, buss hem och nudlar till mellanmål. HELFLYT HELA DAN. det enda jag kan klaga på är väl regnet, mest för att jag har glömt mitt paraply hos hannele. måste hämta det snarast. 

nu sitter jag och pusslar ihop notisen, dricker te och väntar på sarisen. vi ska ha pluggkväll. det är bra, det känns som att jag kan klara av vad som helst just nu!

dagens felord: helsyntetisk gorilla. egentligen helsyntetisk olja. jag får väl skylla på att det var regn på rutan.
och dagens låt: what became of the likely lads

puss&kraaaaam
yours truly,
ebba.


varning. denna text kan orsaka dåligt humör.

jag hatar mörker. om det vore sommar så skulle jag vara ute nu. jag skulle gå en promenad, för klockan är bara tjugo i fem. men nu känns det som att det är natt. inte konstigt att helgerna går så fort, det är ju bara dagsljus i typ 10 timmar på två dagar. sämst. jag trodde nyss att jag skulle gå och lägga mig snart, men det ska jag ju inte. det är några timmar kvar. nu funderar jag på om jag ska ta med mig en ficklampa och gå ut i alla fall... men jag tror det får bli att stanna inne och fortsätta ignorera min hög med skolarbete. det blir en fin söndagkväll. 

jag hatar söndagar också. söndagar är sämst. man har ångest halva helgen, bara för att det snart ska bli/är söndag. jag hatar att gå i skolan också. och ska jag vara helt ärlig så är jag rätt trött på det mesta med mitt liv för tillfället. jag behöver nog verkligen någon slags händelse som drar igång allt igen. en kul grej. eller helst många roliga grejer. det ska jag skriva upp på min önskelista.

yours truly,
ebba.

fake tales of san francisco

fake tales of san francisco
echo through the air
and there's a few bored faces in the back
all wishing they weren't there

and as the microphone squeaks
a young girl's telephone beeps
yeah she's dashing for the exit
oh, she's running to the streets outside
"oh you saved me" she screams down the line
"the band were fucking wank
and i'm not having a nice time"

i don't want to hear you
kick me out, kick me out
i don't want to hear you no
kick me out, kick me out
yeah but his bird thinks it's amazing, though
so all that's left
is the proof that love's not only blind but deaf

greveholm

jag gör viktiga saker. ibland. just nu känner jag mig lite oviktig och avskärmad, och det susar i mina öron ganska hela tiden. jag vill helst bara gå ut. i dubbel bemärkelse. jag vill gå ut skolan, och jag vill gå ut ut ut, utomhus. jag vill göra nåt kul. jag vill hitta på nåt. jag mår bättre nu, faktiskt. jag har ont i halsen, och ena ögat är inte okej, men annars är det bra. jag ska gå till skolan imorgon, det är inget snack om saken. nu har jag inte råd att missa mer. jag vet i alla fall hur nordamerika ser ut. visste ni att colorado är fyrkantigt? fasiken vad square människorna som bor där måste vara. inte amerikatts partyställe no 1, kanske. 

jag ska nog ta och baka scones nu, ja, det ska jag nog. 

och just det, jag har sett på mysteriet på greveholm idag (älskar älskar älskar!), så jävla kul. de säger så himla många roliga saker, men en sak som var jävligt kul var när greven vill fånga melitta, och jean kommer och... okej, hela citatet:
- du, ta och tagga ner några grader va, ditt gamla benrangel! jag har faktiskt varit ute i världen och lärt mig att det bara finns två ord som fungerar på såna som du!
- vilka då?
- SKÄRP DIG!

jag skrattade så jävla mycket. greveholm är min största kärlek idag. speciellt jean och måns och hans härliga go-kart. vilken kille.



puss&kram
yours truly,
ebba.

i'm not supposed to be like this


listen to riley

det är onsdag, och jag är fortfarande sjuk och hemma. det verkar som att onsdagar blir min titta-på-film-hela-dagen-dag. 
jag är i alla fall ganska in love i justin bartha nu. dagen till ära. förra onsdagen var det ju jack davenport som fick bli mitt target of love. justin är lite yngre, så det passar väl mig bättre. ååh förstår ni hur tråkigt jag har, jag har till och med tid att sitta och tänka på vilken skådespelare som är snyggast eller yngst, eller äldst. det krävs ingen enorm hjärnkapacitet för sånt här. och det är väl tur, för min hjärna fungerar ändå inte som den ska just nu. i alla fall. justin bartha är denna onsdags snygging. jag vet att ni också vill ha honom. han är ju trots allt manligheten personifierad. righto. därför krävs det en bild också.



yours truly,
ebba.


vi var blues brothers en gång, för massa år sen

- men... vem ska klicka då?
- ...
- hmm...
- eh, man kan ju klicka med vänster... eller?

once upon a time

oh jeeeeez. klockan äääär... 12.26, jag är sjutton år (going on 18), mitt huvud är fullt av snor för min kropp har bestämt sig för att överproducera den varan för tillfället. det kommer snor ur varenda por tror jag. slem i näsan, slem i halsen, ja till och med slem i ögonen! ögoninflammation är min melodi. jag är fräsch som fan just nu. trevligt va? och så skriver jag lite på en engelskaläxa. den blir nog fin. 

jag tänkte kila iväg och ta en kiwi. kiwisar är bra, tror jag. de är gröna och luddiga, och allt som är nyttigt är grönt och i sällsynta fall luddigt. som tur är så äter man ju inte luddet. men det kan man nog göra om man vill. jag ska nog städa lite också, eller rensa. eller sortera. vad kul att det finns så många ord för en och samma sak. 

och sen, ikväll, måste jag släpa mig till skolan, för då ska jag ha utvecklingssamtal. utvecklingssamtal hit och dit! jag ska allt ge de där utvecklingssamtalen ett sanningens ord. eller några stycken. det spelar ju faktiskt ingen roll om man har utvecklingssamtal eller inte, man utvecklas ju ändå. vare sig man vill eller inte. det vore rätt häftigt att invecklas. jag tänker på en blomma, ni vet en sån där skrynklig som är lila eller röd. helst lila. fast det kanske är att veckla ut sig. och ska man veckla ut sig som människa, så kommer man farligt nära att vika ut sig, och vika ut sig är väl bland det sista man vill göra. i alla fall jag, jag vet ju inte vad ni har för drömmar. 

hur som helst! kiwi it is!
yours truly,
ebba.

ganska ofta tänker jag på vad vi hade, och saknar det förstås. bästa vi.

         

det var feint

puss!

jag är sjuk igen. det kan dra åt helvete. jag har varit i skolan, men gick hem vid tolv. det funkade liksom inte. 
imorgon har jag matteprov och det kan också dra åt helvete. mitt huvud kan också dra åt helvete. min hals också, när vi ändå är igång.
nu ska jag fixa lite te, sen ska jag försöka sätta mig ner med matteboken, utan att be den dra åt helvete. fast å andra sidan handlar det inte längre om att be den om det, snart blir det befallning. ord och inga visor, som det heter.

mysigt va
yours truly,
ebba.

when i'm coming home

nejneeeej. jag är sjuk. jag hatar att vara sjuk. jag har bättre saker att göra än att vara sjuk. usch.

idag har jag kollat på film. ja, hela dagen. alla pirates of the caribbean-filmerna. de är faktiskt rätt bra, kom jag fram till. the curse of the black pearl är nog den bästa, sedan är väl dead man's chest den nästbästa, medan at world's end är en riktig besvikelse. vi såg ju den i skottland och då var det ändå förlåtligt att den var så tråkig, för det var en så fin salong. men nu... nä. bättre filmer har jag varit med om. men det blir väl ofta så, att gör man en massa filmer i serie så blir de bara sämre och sämre? oh i do believe so. hur som helst så blev det en jäkla massa timmar vid teven idag. har inte kunnat göra så mycket annat heller, mitt huvud är ganska messed up. jack davenport, i alla fall, är så jävla snygg. jag önskar att jag vore typ 15 år äldre. inte att han är så snyggSNYGG, men han verkar bara vara en så himla go och gullig kille. han ser så snäll ut. phewwwwwww. jag funderar på att köpa coupling-boxen. det var ju faktiskt rätt kul att kolla på. 


vad säger ni, det är väl veckans grr på honom va? 
jo, tror nästan det. 
(om man bortser från den uppknäppta skjortan, förstås)

nu ska jag dricka te och ta hand om mitt lulliga lilla huvud. 
seeya mates
yours truly,
ebba.

p.s. och stort grattis till barack obama. jag höll på att glömma "världens mäktigaste man". sure cool. han har skrivit historia, men det vet vi ju redan allihopa.

sanna mina ord

men ååååååh
slutarååååå
jag blir förbannad på alla människor. ärligt talat. det borde vara olagligt att störa sig så mycket som jag gör. varför bor jag i den staden där alla goofheads har samlats? jag förstår inte. vad har jag gjort för att förtjäna det liksom? puuuuh-lease. give me a break, som man säger i amerikatt.

jag blir faktiskt (ovanligt nog) jävla förbannad på tyskaläxor också. och matten. och ja, jag vet att vi nyss har haft lov och jag SKULLE faktiskt komma tillbaka med nya krafter. men vadfan. är det såhär det ska vara så kan jag lika gärna ta lov i ett år till. jag är så jävla trött på att gå i skolan. fy fan vad skönt det ska bli att sluta. men det är ju ett tag kvar. ett ganska bra tag kvar. halva tiden, okej. hoppas det går fort som tusan, annars kommer jag bryta ihop.

anywaaaaaay. engelskaboken redovisad och klar. kändes fint. det är synd att man inte får chans att prata engelska så ofta i det här landet. nästa vecka matteprov. men det bryr jag mig inte om. det tänker jag ignorera. tills imorgon. då ska jag ta itu med det.

nu ska jag ta till flaskan och hoppas att smärtan av att bo i en sådan skitstad försvinner. i guess not.
yours truly,
ebba.

RSS 2.0