god jul!


rundturen del två

hej raringar!
 
nu är det dags för ett besök i nästa rum, nämligen sovrummet. vi börjar här:
när vi gått ut från köket så svänger vi till höger och sen höger igen. där ligger alltså sovrummet. vi går in en bit.
här har vi en hylla med lite filmer och småsaker på, och högst upp på min musikhylla kan ni skåda den mest prakftulla (inomhus)murgrönan någonsin. den är jag ju förstås väldigt stolt över. här ser ni även min gungstol. jag tror att jag har suttit i den sammanlagt kanske fem gånger, den fyller mest sin funktion som klädhängare. 
om vi istället vänder oss åt vänster så ser vi det här, nämligen en byrå och lite sånt. vi går närmare.
några fågeltavlor och...
självklart ett foto på lokatten! okej nu när vi har kommit såhär långt så kan vi passa på att titta ut genom fönstret. såhär ser det ut då:
det här är gittan, hon är en av mina tio porslinskatter. hon fick vara med som en liten del av julpyntningen i år, men hon står ju självklart framme alla andra dagar också. men den där rosetten är väl allt lite julig va! nu kan vi ta oss en titt på utsikten.
här ser ni alltså en liten bit av sjön tisken och strax till vänster om den där skorstensröken så ligger hoppbackarna. nu när hoppbackarna har blivit renoverade så har dom även monterat ljusslingor på dom som lyser så fint på kvällarna. osäkert om det syns men såhär ser det i alla fall ut på kvällen, och det är alltså de två ljusstrecken i det vänstra fönstret som är hoppbackarna:
men nu återgår vi till dagsljuset! och vänder blicken inåt rummet.
här har vi alltså min säng iklädd sina finaste julkläder, en liten filmaffisch och en liten tavellist. och det var väl i princip hela sovrummet! förutom min tvätthög som jag har gömt bakom dörren. men den får ni inte se. nästa gång får ni besöka vardagsrummet, men det får bli efter jul. för nu är det snart onsdag och då är det dags för mig att ta mitt pick och pack och åka till norrköping. gud vad jag längtar efter norrköping och julefirande och familj och släkt och ER förstås mina små raringar. men snart ses vi! alldeles alldeles snart.
yours truly,
ebba

.


rundturen

hallå raringar!
här har jag en liten idé till er! jag har ju fortfarande inte visat hur jag bor, och det är ju SUPERkul för er att få se hur jag har det här i falun. eller hur! och kul för mig att gå tillbaka och titta på om ett år eller fem år eller så. men vi tar lite i taget så att ni inte får se allt på en gång. lite som en julkalender nästan. okej! då kör vi. vi börjar, såklart, i trapphuset. här ser ni min dörr. känns vuxet att vara bara en initial och ett efternamn.
sen går vi in genom dörren förstås. eftersom det snart är jul så har jag ju pyntat lite. här ser ni min dörrkrans!
okej då har vi kommit såhär långt. precis innanför ytterdörren har jag, föga förvånande, en liten hall. här har vi hallen från ytterdörren sett.
och här har vi hallen från andra hållet sett!
jaha då går vi vidare. från ytterdörren kan man svänga höger och då hamnar man i köket. såhär ser det ut från den dörröppningen:
går man in ytterligare en liten bit i köket så hamnar man vid min lilla köksbordshörna. här hänger jag mycket och ofta, speciellt på morgnarna. och kvällarna. jag älskar mitt kök.
lägg gärna märke till den helt fantastiska amaryllisen som jag fick av mamma och pappa för några veckor sen.
nu ska vi ta en titt på fönstret! såhär ser det ut när det är ljust ute. en helt otrolig utsikt som sträcker sig ända till skogarna och bergen på andra sidan, med en ordentlig överblick över sjön tisken. som visserligen har ett lager av is och snö på sig för tillfället.
om vi står vid fönstret och vänder oss mot hallen så ser det ut såhär:
och, fiffig som jag är, så har jag även kommit ihåg att ta bilder på hur det ser ut på kvällen!
jaha hörni! då har vi klarat av hallen och köket. nästa gång tar vi sovrummet va?
yours truly,
ebba

väderleksrapport


december!


RSS 2.0