.


josefines barnkalas!

i fredags var det ju barnkalas hos josefine i skarphagen! det var nog det bästa barnkalaset jag någonsin varit på. det första som hände när vi kom var att vi fick spindelmannen-partyhattar och blev utskickade för att fiska ankor i dammen.
adrian fick en storfångst
kimsan fiskade upp en snygg keps
och josefine var det glada födelsedagsbarnet!
trixxarn fiskade upp de koolaste glasögonen
som alla ville prova
addis fiskade upp koola gnuggistatueringar som vi alla var tvungna att tatuera oss med
sen drack vi lite öl och vin och sen gick det mest utför, på ett bra sätt förstås. riktigt bra kväll!
yours truly,
ebba

typ den bästa filmen jag någonsin sett. jag skojar inte ens.


badtorsdagen

hejhejhej!
idag är det torsdag och högsommar. det resulterade i att jag (efter att ha plockat alla bär på både krusbärs- och svarta vinbärsbuskarna) tog en termos med kaffe och en bok och åkte ut till lilla älgsjön för att premiärbada. det var helt fantastiskt skönt och inte alls mycket folk, och jag plaskade runt och simmade ett ganska bra tag. helt ensam. sjukt värt ändå. sen stannade jag på city gross på vägen hem och handlade ingredienser till pestopizzan, för mami och papi hade beställt den till när de skulle komma hem. så det var bara att sätta en deg med en gång när jag kommit hem, och på den vägen var det. nu är pizzan uppäten i alla fall, och päronen surrar och har sig om vad mycket de har hunnit pyssla med uppe i nås. verkar soft.

igår var det onsdag och jag var med jollen och sebban inne i stan, åt pastasallad i vasaparken och drack en öl på fräcka vid skvallertorget. jag tycker att alla borde gå dit, för deras kvällens öl kostar bara trettiofem kronor. helt otroligt. sen skulle vi gå hem, men då fastnade vi på gustaf adolfs skolgård och gungade lite. himlarns mysigt. sen cyklade jag hem.

i tisdags i alla fall! var vi ju på jonathan johansson på knäppingsborg, och jag tycker nog mer och mer att hans musik inte riktigt lämpar sig för liveframträdanden. eller, han kanske inte riktigt lämpar sig för liveframträdanden. mumlar lite för mycket, pratar lite för mycket skånska och är lite för dryg. fin musik ändå. men nästan bättre att lyssna på den hemma. efter konserten så gick jag och trixx och maria och moa och fredrika till munken och tog en (dvs två) öl tills fredrika åkte hem och vi andra bestämde att vi visst skulle gå till wasa. så då gjorde vi det, och det var så sjukt kul så jag tror att vi alla dog lite av skrattkramp. har nog inte skrattat så oavbrutet på väldigt länge. en jäklarns bra tisdagkväll alltså!

imorgon är det barnkalas för jossan! det ser jag fram emot riktigt riktigt mycket. jag ska snart åka och hämta filip på stationen, för han har varit i stockholm. och det var dagens rapport! puss på er.
yours truly,
ebba

.


tisdagstisdagen

idag är det tisdag och det har blivit lite sommar, fast kanske lite för blåsigt. hur som helst så är jag galet badsugen, men det går inte an, för nu måste jag åka och handla istället. jaja. är också galet sugen på att klippa av mig allt mitt hår, men min frisör har semester nu så jag får väl vänta ett tag då. kanske lika bra det.

nu för tiden pysslar jag mest i trädgården, igår plockade jag lite av alla blommor och gjorde jättefina buketter med hortensia och brudslöja och grejer. älskar hortensian som växer här utanför vårt köksfönster, den har verkligen den finaste himmelsblå färgen med lila kanter. är fortfarande lite ledsen över att min röda krukhortensia inte klarade av flytten från falun, eller själva växten klarade det, men blommorna bara trillade av. men jag har inte gett upp hoppet om den än! jag pysslar och har mig med den också. så ni kan vara lugna. krukväxtnäring och sånt.

ikväll är det jonathan johansson på knäppingsborg, jag tror att det kommer bli kanonfint och hoppas att han inte är lika dryg som förra våren. förrförra våren är det nog förresten. men det är väl lite av en image kan jag tänka mig.

annars då. nej inte så mycket. men jag ska nog få saker och ting att börja röra på sig snart. jag har ju envisheten och påstridigheten ändå. och till att börja med ska jag ta en dusch och sen åka och handla.
yours truly,
ebba

jag har fastnat för en ny serie!


.


jag älskar den här sit-up-bakterien


utflyktsdagen

idag är det tisdag och jag, trixxarn och addis har varit på roadtrip. vi åkte till nyköping och sen till oxelösund och hade världens finaste dag. badade tårna i havet, det var superduperkallt, och fikade, klättrade genom skog och över berg och hade oss. finaste finaste busbästisarna.
yours truly,
ebba

ventilgummi, cykelslang och smutsiga fingrar

håhå jaja! idag är det måndag och jag gjorde en mjukstartsdag. de senaste dagarna har jag rensat bland gamla skolpapper tills jag blivit alldeles yr i huvudet och fått ont i rumpan och jag har även hunnit med att dricka lite vin och sånt (hihi tills jag blev alldeles yr i huvudet). och gjort samma sak som jag visst gör varje helg. dvs vara ute och ränna på stan, med trixxarn, jollen och addis. det bästa med att gå till djungelklubben är att man alltid träffar lussan där och att hon alltid är så himla glad och kramig! sen var vi på en efterfest som inte riktigt var en efterfest, men det var rätt intressant. jag kom hem halv sex på morgonen och tänkte (återigen) att jag måste börja ta mig hem tidigare. men varför, egentligen. det får man visserligen svar på dagen efter.

idag har jag i alla fall mekat med cyklar och lagat en punktering och grejer, så himla driftigt av mig. och det var inte ens på min cykel. jag är nöjd. jag har även tagit hand om mina små blomsterlådor, tvättat ur dom och packat ner dom, och sen har jag också tagit en sväng in till stan för att leta födelsedagspresent till sarafari som fyller år på onsdag. ojoj vad vi växer och står i. nu har mamma målat färdigt trappan också. finfin blev den. imorgon ska mami och papi åka till nås, så då blir jag och farbror filip ensamma hemma. rätt skönt tror jag.

imorgon är det utflyktsdag! alla får följa med. alla hundar, marsvin och hamstrar också.
yours truly,
ebba

.


ge mig din hand eller ett ankare, tar mig till samma botten ändå

men som allt annat brann kvällen ner till glöd
och jag såg sprickor i himlavalvet och gav mig iväg
lämnade kvar minnet av hur du tog min hand
innan bomberna föll
innan hoppet kom till sömns
gav mig ett löfte om något högre,
någon annanstans
om hur lång tid, i vilken famn, i vilket liv?
jag tittade upp och jag såg flygplanen
eller var det svalor
jag är tyst
här upphör spåren
boken stängs
du sa
"allt har ett slut
mitt börjar här och nu".

svisch

idag är det onsdag och jag är så sprudlande effektiv. jag har tvättat två maskiner, peppar mamma när hon målar trappan som ska bli grå, dricker sjuttio koppar kaffe, ringer viktiga telefonsamtal, lagar mat och ska precis börja baka en specialbeställd kaka till filip. han ville ha en sockerkaka men eftersom det är typ det tråkigaste som finns så gör jag en tigerkaka istället. inte heller så jävla kul. men roligare än sockerkaka i alla fall. en annan viktig uppgift som jag också ansvarar för är att iaktta filip när han jobbar med sitt arbetsprov till möbelsnickarskolan. han slipar typ en halv millimeter i taget, testar, slipar lite igen, testar igen. relativt underhållande.

igår var det ju förresten joel alme efter en heldag med superspöregn, det var en fin spelning om än kanske något jämntjock, men det var ju uppehåll ändå. sen var det en öl på munken och sen tog jag sista spårvagnen hem. och så var det med den saken.

om någon funderar på det så kan jag berätta att det gör susen att ta på sig en klänning som en gång var en finklänning, bara för att ha den som hemmaklänning. den är ju fortfarande fin. men jag använder den aldrig. och hemma får man också vara fin. och nu undrar ju ni förstås, addis och trixxarn, om jag har skrivit någon ny dikt idag. och det är KLART att jag har. det var det första jag gjorde när jag vaknade. satsar på att ha en liten diktsamling färdig till jul kanske. men sånt där kan man ju inte förutse. det blir som det blir ni vet. nu ska jag hänga tvätt och röra ihop ingredienser!
yours truly,
ebba

.


måndagsdagen

idag är det alltså måndag och jag har varit vaken sen kvart över sex. det är ett under, med tanke på hur mycket och länge jag har sovit på sistone. men idag var det slut på dom fasonerna, för vi hade en utflykt till norsholm att ta oss an. lokatten skulle åka till djursjukhuset och bli vaccinerad och hon skötte sig exemplariskt, duktigaste kattskatten. djursjukvårdaren kallade henne för goding hela tiden, och det är ju just vad hon är. en riktig liten goding.

just nu sitter jag och dricker förmiddagskaffe och äter mandelkrok, som en riktig pensionär. idag ska jag nog läsa ut en bok och fixa lunch, för det är ju visst jag som får stå för den biten nu för tiden. mamma är verkligen usel på att laga mat. idag ska jag göra torsk med äggsås. som en riktig pensionär. om det inte blir dåligt väder och börjar regna så ska jag nog propsa på att åka till lilla älgsjön och bada också. första gången för i år. vi får se hur det blir med den saken, jag är ju trots allt en liten badkruka. som en riktig pensionär. imorgon är det joel alme på knäppingsborg! det ska bli fint. nu ska jag nog gå ut på altanen och kolla första avsnittet av sommar med ernst. mysgubbe.
yours truly,
ebba

.


men sen blir jag glad när jag tänker på att solen skiner på någon, någonstans

idag är det söndag igen och jag undrar varför det går så långt mellan gångerna som jag skriver. men så kan det ju väl gå. jag har väl bara mycket annat att pyssla med, verkar det som. fast det har jag ju inte.

dom här dagarna alltså. jag kastar bort dom, och sen kommer dom aldrig mer igen. det här är en åskig och regnig dag, det har redan blivit juli och jag har haft en strålande fin munkenhelg med mina vänner och kvav värme. men jag sitter fortfarande kvar i våren. tror jag. om det inte är vintern, eller om jag inte tror att det fortfarande är i höstas. man kan tro det i alla fall. man kan tro att det här är samma sommar som förra året, som förrförra året, som året innan det och året innan det. för jag kommer ju ingenstans. och nu syftar jag inte på vart jag befinner mig, för det är ju här jag vill vara. men jag sitter fast. och jag vet exakt hur jag ska lösa alla problem och allting som jag tar mig an, men jag kan inte hitta en ände någonstans i det här där jag kan börja reda. så allt slutar bara i en skönt deppig känsla, som inte ens finns, för jag kan inte känna så mycket. jag kan faktiskt inte det. och det är det som stör mig mest.
yours truly,
ebba

om man inte syns så finns man inte

idag är det söndag och jag ska snart gå och lägga mig. egentligen borde jag ha gått och lagt mig för länge länge sen efter den här nattens äventyr, men jag var ju förstås tvungen att titta på spanien-italien-matchen. tycker att det var bra att spanien vann, mest för att jag är så himla förtjust i casillas. det är nåt med mig och målvakter. inte med buffon dock, han ser ut som en typisk disneyskurk. och nej, jag är inte så intresserad av själva fotbollen, men det vet ni ju redan.

i alla fall. igår var det alltså lördag och det var svirardag. jag och adrian gick hem till trixxarn och hängde på hennes balkong med vattenmelon och vin och skratt och prat, och sen kom maria och senare även jollen. vi gick till trappan ca halv tolv och i kön träffade jag finaste oskar, blir så jäkla glad av att springa på honom sådär. trappan var ett äventyr i sig och det bästa var nog att det inte ens regnade och att man kunde vara ute hela tiden utan att frysa ihjäl. och kimsans och adrians dans till euphoria var inte heller fy skam. strax innan tre bestämde vi att det var dags för att äta något och sen göra något mer, så vi gick till burger king och sen vidare ner mot hamnen. sen blev det ett stopp vid roddklubben där somliga av oss (dvs inte jag och maria) var busiga. sen gick vi in mot stan igen och vi plockade blommor och alla fick ha en varsin blomma bakom örat. sen hittade vi en spännande liten flaska som var märkt med en liten lapp där det stod "eldvatten". som vi självklart inte drack nånting av, men kimsan försökte sälja den istället. sen gick vi till mcdonald's och ville köpa glass, men de säljer tydligen varken glass eller milkshake klockan halv fem på morgonen. för jävla dåligt, eller hur! men vi löste situationen och så kunde vi sitta och lyssna på kimsans gamla rövarhistorier, äkta lägereld-style.

jag skulle ju sova hos trixxarn och vi kom hem till henne runt halv sex-sex, kan jag tänka mig. sen tog det en liten stund till och vi var inte i säng förrän halv sju men då var det ju himla svårt att somna. efter cirka fem timmars tappert sovande så vaknade vi, fräscha som nyponrosor, och gick så småningom bort till halvars för att äta frukost. det är ju inte ofta man äter glass till frukost hörni. sen satt vi bakom linghallen och pratade om allting och ingenting (mest allting) och uthärdade spöregnet. sen bestämde vi oss för att följa upp glassfrukosten med en lunch bestående av fika och gick till espresso house. men däremellan gick vi en liten svängis på stan och jag köpte ett par nya ballerinaskor, så jäkla söta i blekrosa nätmönster. sen fikade vi ett tag och pratade ännu mer om allting och ingenting och sen gick vi hem. eller jag åkte spårvagn då.

så en sammanfattning: tack för kvällen/natten/morgonen/dagen. ni är finast mina pluttisar.
yours truly,
ebba

RSS 2.0