en välbekant känsla

idag är det torsdag och jag börjar känna av att det snart tar slut. tiden här uppe alltså. vi försöker bara hinna ses så mycket som möjligt, och alldeles nyss kom jag hem från britsen där respan, julle och stina hade anordnat en slags sista-gången-middag. de hade gjort smörgåstårta och dukat jättefint, så duktiga tjejer. imorgon är det falukalaset (verkar vara typ som augustifesten), så vi ska väl ränna runt och köpa godisremmar och sånt och sen gå ut en sväng. på lördag ska vi också hitta på nånting, vi får se vad det blir. fint blir det nog i alla fall, med största säkerhet.

på söndag ska jag åka till norrköping, för på måndagkväll ska hela min familj åka ner till kungsbacka och gå på vår kusins utspring. det ska bli jäkligt kul att åka dit, trivs så himla bra hos dom. men sen på onsdagen så bär det av hemåt igen, sen ska jag åka bil med hesse från norrköping upp till uppsala. sen tar jag tåget från uppsala till falun på onsdagkväll/möjligtvis torsdagmorgon. och sen nästa fredag så är det dags för slutinlämning och allt. sen är det över. jag känner mig så kluven, för fastän jag känner att jag är färdig med falun (för den här gången) och det ska bli skönt att åka härifrån, så kommer det bli så konstigt att inte få träffa alla mina fina och helt fantastiska vänner så gott som varje dag längre. vi har ju blivit ett himla bra gäng och det känns så tråkigt att vi bara ska åka hem nu. men å andra sidan så kommer vi ju ses igen om ett år, och många kommer jag nog träffa inom ett år. det tror jag det.

herregud, jag kan inte fatta att jag har bott här i ett helt läsår nu. det är helt galet. tiden går alldeles för fort. man hinner ju liksom inte med att bara leva i nuet (JAG VET klyschigt) för att man alltid har tiotusen saker att göra och planera. och sen så är det bara slut, rätt vad det är. men jag tror ändå inte att jag kan pausa min tillvaro mer än jag redan gör, för då skulle det verkligen inte hända nånting och jag skulle inte få nåt gjort.

jag har redan börjat flyttpacka, och bara det är väl en anledning till att man ska känna sig lite deppig. jag har tömt typ halva köket, eftersom ca 90 % av alla saker som jag äger är porslin och köksredskap. sen har jag packat ner böcker och sånt i mitt rum också. tror jag låter alla prydnadssaker stå kvar längst, det kommer inte bli lika kul utan dom ju. nu ska jag dricka min kopp te och sen gå och sova tror jag. det är ju en dag imorgon också.
yours truly,
ebba

några fina sommardagar

idag är det söndag och jag har varit tillbaka i falun i nästan en vecka. just nu är det full sommar här uppe, men det ska tydligen bli kallare nu i veckan. synd att det aldrig kan vara lite mittimellan, igår var det typ 28 grader här och imorgon ska det bli 15. inget av det är ju optimalt om man heter ebba som jag gör. håller på att dö av värmeslag just nu. men så är det ju. aldrig blir jag nöjd. nu ska jag visa vad jag har haft för mig på sistone!

i onsdags hade vi sommarförfest på en brygga och drack cider! det var lite jobbigt att dricka cider, det blev så sött och lite för mycket till slut. men det var fint ändå! på kvällen gick vi till etage och det var kanske, möjligtvis, sista gången jag var där. mycket spännande. men det hände inget särskilt, vi gick hem vid ettiden.
hur som helst. här är en bild på mitt brygghänggäng! albin, mohamed, stina, hanna och respina. och kimsan på golvet.
i torsdags var vi i skolan och sen tog vi en kvällscykeltur ut till främby udde! det var himlarns mysigt, vi drack hallonsaft och åt muffins och bullar som jag hade bakat. det sublima torsdagshänget utgjordes av jessica, malin, kimsan och simon.
i fredags var det dödsvarmt och min hjärna stängdes av ungefär helt och hållet. men vi åkte till borlänge och hängde lite med johanna, som ju flyttar tillbaka till karlskrona redan imorgon :( vi grillade och hade på det hela taget väldans mysigt.
igår var det lördag och jag hade först en man på besök som skulle kolla på lägenheten. han kom från stockholm men hade bott i los angeles i 40 år och jobbat som arkitekt, ritat hus åt kändisar och bott vid hollywood-skylten och grejer. funtade på om jag skulle bjuda honom på kaffe och be honom berätta mer, men så kan man ju inte göra. på kvällen låtsades jag, simon, jessica, malin och albin (som till synes var väldans glad) att det var midsommar, med färskpotatis och sill. det var himlans trevligt.
senare på kvällen åkte vi till borlänge och gick på deras kårs utsparksfest, det var himla spännande och mycket större än kåren i falun. de hade tre liveband och en hel hög med snygga killar, så jag trivdes rätt bra. just nu pratar jag lite med hedvig i telefonen och sen ska jag skriva färdigt en liten seminarieuppgift, så nu måste jag kila vidare. puss på er!
yours truly,
ebba
igår var det lördag och jag hade först en man på besök som skulle kolla på lägenheten. han kom från stockholm men hade bott i los angeles i 40 år och jobbat som arkitekt, ritat hus åt kändisar och bott i hollywood hills och grejer. funtade på om jag skulle bjuda honom på kaffe och be honom berätta mer, men så kan man ju inte göra. på kvällen låtsades jag, simon, jessica, malin och albin (som till synes var väldigt glad) att det var midsommar, med färskpotatis och sill. det var jäklarns trevligt, tills det kom tre små ligistungar med vattenpistoler och attackerade oss. fy fan för barn alltså.
senare på kvällen åkte vi till borlänge och gick på deras kårs utsparksfest, det var himla spännande och mycket större än kåren i falun. de hade tre liveband och en hel hög med snygga killar, så jag trivdes rätt bra. just nu pratar jag lite med hedvig i telefonen och sen ska jag skriva färdigt en liten seminarieuppgift, så nu måste jag kila vidare. puss på er!
yours truly,
ebba

one look at you and heaven's on fire


jestanemej

jag är helt slut. idag är det söndag och jag inledde vilodagen med att tvätta, klockan sju på morgonen. det var dock inte så farligt som det låter, tycker det var rätt skönt att komma igång med dagen och titta på det fina vädret och äta långsam frukost mellan hissåkandet upp och ner till tvättstugan. när jag hade tvättat färdigt så tog jag en promenad upp till lugnet, alltså sport/friluftsområdet, för att titta på hopptävling! en oändlig 1.40-klass och en lite kortare, men intensiv, 1.50-klass. det var himla spännande. jag har aldrig varit där uppe, precis bredvid hoppbackarna, och allt var så jäkla stort och så jäkla nära naturen. hur som helst så satt jag där på läktaren, gick omkring på området, tittade på hästar och läste startlistor i nära på fem timmar. femtusen nya fräknar senare så gick jag svärdsjögatan ner igen, lite kall och alldeles blåsrufsig i håret, men ändå riktigt nöjd med en riktig, äkta söndag. och tusan vilka fina hästar jag har sett idag.

annars då. jag har typ inte gjort någonting den här helgen. i fredags hade jag seminarium på morgonen, när jag kom hem så städade jag hela lägenheten och sen lagade jag mat och tittade på film. igår var jag på loppis och lämnade alla plast- och metallförpackningar som vi samlat på oss på återvinningen. sen gick jag och handlade och sen gick jag hem och gjorde pestopizza och tittade på film. imorgon har jag en föreläsning och på tisdag åker jag hem! det ska bli himlarns skönt. behöver ta en liten minisemester från den här stan nu.
yours truly,
ebba

p.s. det här är bara konstigt


långa texten-måndagen

hej darlings!
idag är det måndag och ny vecka. nu var det ett tag sen som jag skrev igen. de senaste veckorna har jag haft fullt upp med vårt grupparbete, men i onsdags blev det redovisat och klart och allt gick bra. efter en hel eftermiddag av redovisningar så gick jag och min projektgrupp ut och åt, vi kunde till och med sitta ute i solen så det var trevligt. det har varit en rolig kurs, fastän den var lite knepig och svår att ta sig an. men jag tror att vi skötte det med bravur, jag är i alla fall nöjd med både det muntliga framförandet och den skriftliga rapporten. det blev bättre än jag trodde att det skulle bli.

idag hade vi ny kursstart, den här kursen är också på engelska men den har i alla fall inget grupparbete. det blir alltid lite enklare när man bara har sig själv att ansvara för. det här verkar rätt kul i alla fall, det ska typ handla om populärkultur och vilken roll en stad och plats spelar i en valfri tv-serie och globalisering i medier. typ. verkar lite konstigt men ändå rätt intressant.

på torsdag ska vi få ett nytt informationsmöte angående examinationsrättigheterna. hoppas att de har nåt mer att säga då, så att man fattar lite i alla fall. vi skulle i alla fall få två timmar, så då kommer det nog bli rätt mycket frågestund. och det är ju bra. i höst i alla fall! ska jag nu berätta om. eftersom det andra året på mitt program är i princip valfritt och man får plugga typ vad och var man vill i ett år utomlands eller i sverige (så länge det är på ett annat språk än sitt modersmål) så har jag bestämt att jag ska flytta hem till norrköping. det hade ni väl aldrig kunnat ana va! äh de flesta av er vet det ju redan. men det blir väl typ så, sen jag flyttade från norrköping så har jag bara insett mer och mer hur mycket jag verkligen älskar den staden. plus att jag saknar er allihop så himla mycket. och allra mest lokatten. jag måste få vara närmare henne nu.

aja det var det i alla fall. jag är ju förresten ensam i lägenheten nu, eftersom kimsan har åkt till barcelona och sen till turkiet. så här är det tyst och tomt. men jag tycker att det går bra, än så länge. jag är rätt bra på att vara ensam. dessutom ska jag ju faktiskt åka hem en sväng nästa vecka, på tisdagen. och stanna i några dagar. men samtidigt känns det som att jag borde vara här uppe så mycket som jag kan nu, ta vara på den sista tiden liksom. alla kommer ju åka härifrån. men vi har lägenheten fram till sista juni, så något mer ska man väl hinna med här uppe. jaja. nu ska jag fixa en till kopp te och sen ska jag sova! imorgon har jag planerat solig morgonpromenad och sen läsa kurslitteratur hela dagen. toppentisdag!
yours truly,
ebba

RSS 2.0