i hate this bridge and the things it makes me think of


hoppehästen

idag på min pluggpaus så åkte jag till stallet och red lite granna. jag hade egentligen tänkt mig en liten sväng i skogen, men p.g.a. det ihållande regnet (som inte lär ha undgått någon) så fick det bli en sväng i ridhuset istället. det blev till och med så att jag hoppade några små språng för cissi som skulle hjälpa lotta. kan bara konstatera ännu en gång att det sitter lite i ryggraden, trots att det där med avståndsbedömning inte riktigt är vad det ska vara. fast min avståndsbedömning har ju aldrig varit riktigt bra, vill alltid krypa så nära hindren som möjligt. hur som helst så gick det i alla fall väldigt mycket bättre än jag trodde att det skulle göra och det bästa var att mambsan var så pigg och fräsch och glad! hon laddade till och med på lite innan hindren och studsade lite på stället. fina, glada flickhästen!
yours truly,
ebba

pluggpausen

hej hörni!
idag är det måndag och det har varit en oändligt lång, mörk och regnblöt dag. som snart är slut. idag har jag mest suttit och verkligen FÖRSÖKT få mig till att plugga, för på fredag är det tentadags igen. det gick dock sådär, men jag lyckades med att koncentrera mig en liten stund i några timmar i alla fall. dock inte alls så mycket som jag hade behövt. men jag löser det med att inte få gå och lägga mig riktigt än och att intala mig att jag måste superplugga de resterande dagarna den här veckan. och det går ju bra som ni märker. för här sitter ju jag.
 
jaja whatever. det här har varit en fin helg i alla fall! i fredags var jag ju i stallet och red lektion på mambsan, massa förvänd galopp och sånt och det var ju knepigt och jobbigt men i slutänden så gick det faktiskt riktigt bra. så mycket bättre än jag hade trott, det sitter ju i ryggraden det där. och mambsan kändes så positiv och samarbetsvillig, så det var bra! direkt efter lektionen så åkte jag hem och åt och duschade och sen tog jag bilen in till stan och plockade upp trixx. vi skulle gå på timo räisänens konsert på kulturkammaren (eller ja, på dynamo då) och det var SÅ BRA och han var SÅ GLAD och jag tyckte att det kändes som att jag var femton år igen. himla bra spelning. och roligaste hårdrocksbasisten. undrar vart dom hade lyckats skaka fram honom ifrån.
 
i lördags pluggade jag en liten smula och tog en sväng på hc (eller ja, på mirum då). sen på kvällen åkte jag hem till trixx och så drack vi öl och vin och päronlikör och sen struttade vi bort till värmis och årets sista pop orange. det blev en spännande och rolig kväll och man får väl vara nöjd med det minsann. ja och sen höll jag nästan på att missa sista spårvagnen men jag och trixx sprang på lätta och snabba små fjät bort till söder tull och fick till och med vänta en liten stund innan den kom. och igår på vilodagen så gjorde jag väl inget särskilt. borde ju förstås ha pluggat men bara tittade ut genom fönstret och kollade på dimman och försökte låta bli att fnissa för mycket. som en vanlig söndag då alltså. 
 
men nej. nu är det dags att fokusera en liten liten stund på fonologin istället.
yours truly,
ebba

:')

 

.

yet each man kills the thing he loves,
by each let this be heard
some do it with a bitter look,
some with a flattering word
the coward does it with a kiss,
the brave man with a sword
 
some kill their love when they are young,
and some when they are old
some strangle with the hands of lust,
some with the hands of gold
the kindest use a knife,
because the dead do soon grow cold
 
some love too little, some too long,
some sell and others buy
some do the deed with many tears,
and some without a sigh
for each man kills the thing he loves,
yet each man does not die

följande konversation utspelades i lördags kväll

en tjej kommer fram och petar mig på axeln.
- min kompis bobby som sitter där borta *pekar* tycker att du ser jättetrevlig ut, och han är värsta twilightnörden, det är jättetöntigt jag vet, men så är det i alla fall. och vi har slagit vad om ifall du skulle vilja att han är en varulv eller en vampyr.
- okej?
- alltså om du kan säga vilket du tycker är bäst.
- menar du team jacob eller team edward?
- nej alltså, vi undrar om du skulle föredra att han *pekar igen* skulle vara en varulv eller en vampyr?
- eh. varulv.
- okej tack! hejdå.
 
1. wtf?
2. vem fan heter bobby?

.


 

några söndagspunkter

hej darlings!
idag är det söndag och det har varit en sån där typiskt lugn dag. med all rätt. igår var jag och trixxarn på pappa grappa och åt, på en riktig mysdejt. dock att jag med mina fnysande skratt råkade blåsa ut ljuset hela två gånger. menmen! efter dejten gick vi hem till trixx och drack ett glas vin eller två och sen gav vi oss ut på långpromenad, med destination härlig rockfest. det är ju bra att lyfta blicken lite ibland och se att det finns människor i andra konstellationer som också är trevliga. och snygga. det var i alla fall en himla bra kväll, som började fint och avslutades lite trashigt, precis så som det ska vara. man måste ju ta udden av det höga och fina.
 
idag har jag mest hängt med lokatten. vi har tittat på downton abbey, klippt klorna, målat nagellack och analyserat pjäser till ett seminarium. jag har två frågor kvar på den seminarieuppgiften, men den ska inte vara färdig förrän på torsdag så det känns rätt lugnt. annars då. jo just det, jag har nog inte berättat för er än att jag ska återgå till att vara en sån där hästtjej och vara fodervärd på mambsan under det här året. jojo. man faller ju tillbaka. det går inte att värja sig från den där damen. finaste hästdamen med dom snälla ögonen, dom mörka (sötaste!) ränderna längs öronkanten och den gosiga mulen. det ska faktiskt bli både roligt och skönt och mysigt och jag känner mig ganska taggad. på fredag har jag min första ridlektion på hm cirka ett och ett halvt år och det kommer förmodligen gå helt förskräckligt dåligt. men kul ska det bli! och intressant att se hur mycket som fortfarande sitter.
 
dessutom har jag redan börjat lyssna på julmusik och idag drack jag glögg. det är ju bara en månad kvar hörni, oerhört svårt att föreställa sig. den här hösten gick ju fort som satan den också.
yours truly,
ebba

.


en stillsam strejk i mitt huvud

alltså jag är så himla osugen på att plugga just nu. känner att jag lägger alla böcker på hög och hellre tänder ljus, gosar med lokatten och dricker te. samt har twilight-filmkvällar med filip. men ibland måste man ju få göra sånt också så jag tänker att det får vara som det är. när det blir mörkt klockan fyra och man helst myser in sig i sitt lilla soffhörn. då orkar man bara inte bry sig om de där femtio sidorna om det sociala systemet i storbritannien och inte heller tänker man göra ett enda litet syntaxträd till. imorgon är det i alla fall fredag och jag hade veckans sista lektion idag, så det är väl helg nu kan man säga. på lördag ska jag åka till uppsala och gå på jurist- och ekonomfest med enbart tjejer hemma hos hedvig, sen ska vi gå ut nånstans där jag tydligen egentligen inte alls ska få komma in (för de andra är ju liksom vuxna och jag är ju bara ett barn). det ska bli en spännande helg, det ska det. studentkillar ni vet.
yours truly,
ebba

glädjeskuttet

HÖRNI NU ÄR DET SÅHÄR ATT DOWNTON ABBEY SÄSONG TRE ÄNTLIGEN HAR BÖRJAT och jag vet inte riktigt vart jag ska göra av mig själv, ååååååh hurraaaaaaaaaaa

RSS 2.0