.


en bortslösad dag

idag är jag sjuk och kan inte göra nåt vettigt alls. tittar på film och dålig tv och är nöjd med att mamma och pappa har fler än tre kanaler. har ont i hela kroppen och dricker några liter vatten, äter desto mindre och fryser om fötterna. men fy fan vad förkylningar alltid ska komma olägligt. hoppas att den försvinner illa kvickt. det här har jag inte tid med.
 
såhär kan vi inte ha det. det är väl bara att gå och lägga sig och sova bort helvetet tror jag.
yours truly,
ebba

.


en liten sommar

hej godingar!
 
nu är vi i mitten av augusti och sommaren är nästan slut. jag har inte skrivit nånting till er alls den här sommaren för jag har väl i ärlighetens namn inte haft så mycket att säga, dagarna rullar på i en sävlig takt och jag bor fortfarande i falun, joxar runt på turistbyrån och funderar på vad jag ska göra med mitt liv. tips mottages gärna.
 
hur som helst så hade jag en heeel veckas ledigt förra veckan och då passade jag förstås på att åka HEM till norrköping och mysa med er och med lokatten och med mambsan och med midas, som mambas lilla busfrö till fölunge nu alltså har blivit döpt till. det blev även en hel del öl och ett besök på kolmården och ett besök i valdemarsvik och västervik. nu har jag två dagar kvar på mitt sommarjobb på turistbyrån och sen är det två veckors ledigt innan jag ska börja kursa lite, i borlänge den här gången och på halvfart. samtidigt som jag ska fortsätta fundera på vad jag ska göra med mitt liv. och knäcka lite på byrån. och söka annat, nån annanstans.
 
JA DÄNTE LÄTT. det är ju inte det. jag är dock inte helt uppgiven (fastän på god väg) och jag önskar att jag kunde ha nån typ av mål eller mening med allt det här. men här vimsar jag omkring och kommer fram till absolut ingenting. well well vi sopar det under mattan och tar en sak i taget. och först, bildbonanza från denna sommaren!
 
här är midas två dagar gammal och ute på sitt första äventyr, snubblade på vildvuxen klöver och vinglade omkring.
jag tog min examen och det firade jag med att fylla vardagsrumsbordet med blomster. papan bjöd på skumpa och hesse kom på besök från uppsala.
tillsammans med mamma, pappa och hesse åkte jag till sundborn och carl larsson-gården.
sen åkte jag till norrköping och myste med mamba och fölet i några dagar.
blev bjussad på nån mysig soppa hemma hos jollen.
sa hejsvejs på ett litet tag till trixxarn och addeman en kväll när vi lekte i en fisk och solnedgången var sådär fin som den bara kan vara i början på sommaren.
sen sa jag hejsvejs även till midas och mambisen...
... och tog mitt pick och pack upp till falun för att jobba på midsommar och sen rejsa till nås för att fira traditionsenligt i spöregn, åtta plusgrader och myggslag.
sen åkte jag tillbaka till falun för att jobba några dagar innan mamma och pappa skulle till tällberg för att se björn skifs, och på min lediga dag åkte vi till nusnäs för att titta på dalahästar och moraknivar och maman demonstrerade det bästa skänkelläget.
sen gick det ytterligare några ensamma dagar och jag vaknade ofta mitt i natten till den här utsikten.
tills jag och lokatten slutligen fick packa in oss i bilen och äntligen bege oss hem till norpan och dessa två sviskon.
väl hemma var det ju förstås en hel del hästmys och kattmys på agendan men även kompismys! en kväll åkte jag och sara och jollen och badade på djurön.
och hästmyset som sagt.
sen var det falun igen och sen var det äntligen dags för en veckas ledighet (dvs. förra veckan) som inleddes på bästa sätt med djungelklubb och tillhörande bakismys i oxelösund och årets första havsdopp.
sen var det coolmården med cool-agrian och vi fick åka linbana i en romantisk zebra och titta på när elefanterna badade och stod i. på kvällen vankades det bad för oss själva + trixxarn och intagande av kvällsmål på sjöstugan.
sen blev det dags för valdemarsvik och västervik med den här snyggingen! en dag i bilen på slingriga skogsvägar och vi önskade att alla låtar vi hörde kunde vara orup-låtar (tyvärr blev det bara en).
sen blev det lite mer oxelösund och lite mer hästmys innan jag fick samla ihop mig och åka upp till falun igen.
 
och nu är jag alltså här. så det här var min sommar. sjukt ändå hur komprimerad den blir när man delar in den i bilder såhär, tur änna att det finns ögonblick som jag inte fångat på bild som alltid kommer finnas med i min hjärna. som den kvällen när jag åkte tåg från norrköping till falun och tågen packade ihop redan i katrineholm och jag stod på en perrong i västerås klockan halv tolv en varm sommarnatt och samspråkade med en professionell gycklare som demonstrerade sina jongleringskunskaper för mig med hela sju stycken bollar. sannerligen något som jag alltid kommer bära med mig.
 
nu ska jag dricka te. och snart kommer jag hem till norrköping igen, sen blir det en sväng till stockholm, och sen får vi se hur resten av livet ter sig!
 
yours truly,
ebba

RSS 2.0