ibland är en lögn det finaste man har

jag är väldigt trött. hektiska skolveckor som denna tar kål på mig. skönt att nästa vecka är relativt lugn. att ha ont i ryggen är inte heller så värst kul. men man får stå ut. vad heter det, hitta guldkorn. guldkorn finns det många av. jag älskar allt, ibland. ganska ofta. 

jag ska ringa till joline, fast klockan är väl mer än kväll? men mamma har tagit över linjen. jag orkar inte ringa från mobilen. eller, det är klart jag orkar, men det orkar nog inte mitt kontantkort. i have to wait. bara lite till.

jag börjar, helt på allvar, fundera över om vänskap är det enda som är värt att kämpa för? undrar ändå lite om detta kanske verkar deppigt. hur gör folk för att orka bli kära? jag måste träna på det här. någon lämplig kandidat? någon? inte? just det, stupid me, det är ju norrköping vi pratar om. här finns ingenting. bara emptiness och kyla. och hala isfläckar och nakna träd.

kul att det verkar som att jag är ledsen. jag är inte ett dugg ledsen. jag är glad. bara väldigt trött. nu loggade joline in på msnen. jag ska nog fånga henne i ett virvlande samtal.
yours truly,
ebba

it'll never change

heeeeeyyee, i'm so happy happy happy, biljett till emmaboda köpt! jag mår så himla fint. det kommer bli så kul och så underbart, jag kan inte vänta ju. jag går i ide nu och vaknar i juni, så är det inte så lång tid kvar :) iiiiih! svårt att uttrycka mys- och galen glädjekänslor i ord, som vanligt.

dessutom måste alla kolla den här, för han är så jävla snygg och så jävla min:

 

jag är kär kär kär och han ska också bli en stor del av sommaren, eller hur tessli? (; i wish!

nu ska jag skriva vidare om renässanslitteraturen, yeeeey. men jag klarar det, jag klarar allt. i'm invincible, som the black knight. you know, monty python. gotta love it.

yours truly,
ebba.

ännu ett informativt inlägg, bara för dig joll!


jag önskar mig honom i artonårspresent. han är så fulsnygg så jag dör. det är kul att bli nykär.

yours truly,
ebba.

varför bor dom i mitt hjärta?


* för att dom är bäst
* för att dom är snyggast
* för att dom är norskast

jag är sämst, men jag orkar inte bry mig

jag är en idiot. jag är trött på att plugga och jag har inte ens börjat än. jag vill inte skriva samhällsprov imorgon, det måste vara det mest onödiga provet någonsin. och så är det så jävla kallt här, jag fattar inte vad som är problemet med elementen. jag fryser fötterna och händerna av mig vilken sekund som helst nu. dessutom har hela dagen varit allmänt sämst och grå. och slaskig. nu börjar slaskhelvetet i alla fall. jag vill bara gå och lägga mig. det här är en sån dag då man borde stannat i sängen. jag är verkligen en idiot. jag kan nog ändå säga att jag är lite glad ändå. men nej, inte idag. idag är jag fan inte glad. 

yours truly,
ebba.

vilken summary

ååååh. jag sitter och tittar i min kalender och fylls av en känsla, så obestämbar och svår att sätta fingret på. jag ser framtida datum där jag skrivit med röd penna "prov" och "läxa" och "inlämning". men så ser jag också att jag skrivit, än dock på helgerna, "kalas" och "kalas" och "mys". men jag vet inte, känns som att man borde kalasa en jävla massa för att kompensera för allt skoltråk. hur som helst.
på sportlovet ska jag till uppsala, det bestämde jag idag. där ska jag umgås med mina syskon och traska runt i en fin stad. jag gillar sådana ting.

jag måste verkligen plugga. jag har samhällsprov på tisdag, och det är inte vilket samhällsprov som helst. det är faktiskt samhällsEKONOMIprov. jag kan lägga mig framför tåget med en gång alltså, med andra ord. tusan.

igår var det ju rockkarusellen, och det var ganska lamt. elias var duktig. vi hittade några 92:or från linköping (eller så var det dom som hittade oss) som vi spenderade en stund med i en trappuppgång, fast sen slocknade lyset och vi var "tvungna att rösta på nocturn, för de är så jävla bra". jag tror att jag var den enda som var nykter. men glad ändå. sen följde jag elias och hans två vänner ian och rebecca till kunskapsskolan ungefär. därifrån gick jag till joline för att mysa med henne och sara och räkan lite. det var mys, med youtubeklipp och nysande pandor och präriehundar som gör "the dramatic look". kul vare. kulkulkul. sen gick jag och jollen och sara hem till en joel och allting började med en strumpa från en balkong, sen slutade det med att ha utsikt mitt i the center of the action och se på något sjukt idiotiprogram som jag tror gick på mtv. det är väl bara där de är sådana. sen var sara nattchaufför och körde hem mig. då gick jag och la mig fastän jag inte var det minsta trött.

idag har jag bara varit i stallet och frusit. nu ska jag öppna samhällsboken, tror jag. hoppas jag.
ha det fint vänner,
yours truly,
ebba.

god only knows what i am without you


quiet is the new loud

nu kom ett sånt där stråk av nattkänsla över mig. jag blev lite ledsen. nu ska jag vara ledsen ett tag.

there are very many ways
i would like to break the spell
you've cast upon me
'cause all the time
i sacrificed myself
to make you want me,
has made you haunt me

jag ska fanimej flytta till norge. nu med en gång.

var är den där regnbågen?

fin dag igen. ibland är det nästan lite kul att gå i skolan. obs, ibland. kul är det i alla fall att skriva ihop notiser. jag gillar't.

var nyss ute hos samanthahästen och gjorde landsvägarna osäkra. näerå, hon är så snäll och duktig. det var inte särskilt kallt, men jävligt mörkt. det var som att gå in i en säck. och så såg man stjärnhimlen hur klart som helst. åh, det var fint.

nu dricker jag te och pluggar tyska. vi fick tusen glosor och massa grammatik och en text från i tisdags till imorgon, så jävla dumt. men än dock, a man's gotta do what a man's gotta do. men arg blir jag. eller zornig som jag ska lära mig att det heter.

imorgon ska jag leka med hannelis, för hon är hemma nu :) jag har saknat henne så himla mycket. 

nae, nu ska jag fortsätta lyssna på salem och plugga vidare. ich bin ausgeflippt!
pussokram
yours truly,
ebba.

there's only one direction worth going

jag är glad, jag äter vindruvor. 
tisdagar är normalt den sämsta skoldagen, men idag var det helt okej. tyskalektioner är tråkiga, men de går ändå fort. det kan vara så att jag börjar bli äldre. för ett år sen var en timme och tjugo minuters tyska näst intill olidligt, men nu fixar jag det rätt bra. synd att daggan är som hon är bara. sen var det engelska, det var rätt kul. engelska är väl det roligaste ämnet den här terminen också (som alltid). sen var det ett litet hål och lunch och vi satt en stund på nybryggt, man måste ju inleda året med traditioner. efter det var det dags för mattelektion och jag kunde faktiskt hålla koncentrationen uppe hela lektionen. fantastiskt. efter det var det geografilektion och jag skrev och skrev på min lilla inlämningsuppgift om sopbergen i stilla havet och hann precis färdigt, hann till och med maila in den, innan samhällen började. sen satt vi där och diskuterade krig och fred i en timme och en kvart. sånt gillar jag. inte krig, men diskussioner. och imorgon är det onsdag = halva veckan har gått!

när jag kom hem blev jag ännu gladare. på bordet låg ett litet brev till mig. jag började rota i hjärnan efter en förklaring. vilken människa (förmodligen en flicka, eftersom handstilen var så fin) kunde ha skickat brev till mig? jag slog bort tanken på min finska brevkompis jenny ganska fort, eftersom jag var ungefär tio år senast jag fick något brev från henne. undrar vem av oss det var som slutade skriva förresten... i alla fall, brevet innehöll ett litet gulligt inbjudningskort som berättade att jag hade blivit kallad till johannas artonårsfest :) så jag tackar för och tackar ja till inbjudan, johanna! i'll be there.

det enda som gör mig lite ledsen är väl att smk ska spela på hugo i helgen. är man icke myndig är det mer regel än undantag att man får bita i det sura äpplet. ganska ofta. men whatever. på lördag ska jag ändå till kulturkammaren med oskar och kanske anna, för att kolla på elias och hans band som ska rockkarusella. blir nog fint.

nu ska jag försöka få tag på sara, vi ska ta en promenad.
yours truly,
ebba.

storm inne men inte ute, inte så mycket i alla fall

det blev en omtumlande start på dagen. jag är inte ledsen för att andra är ledsna, jag är ledsen för att saker och ting aldrig blir som man vill. mig är det inte synd om. jag blir bara lite ledsen ibland. speciellt när saknaden tar över.

det fördes ett sällsamt krig inuti min kropp,
men ingen kan slåss som jag.
för att citera anttilakillen.

det var fint igårkväll och inatt i alla fall. mysig grej.

yours truly,
ebba.

a day in the life

här sitter jag och dricker te. som så många gånger förr.
idag har jag varit i skolan. släpade mig till bussen (nej, gick försiktigt på små moln för det var halt, men jag var på underbart humör och solen sken ikapp med mig), fick sms från tessan på väg in och hon sa att vi inte hade någon svenska. så då var jag på skolan en timme innan latinlektionen skulle börja. detta ledde till att min tappra och ädla väninna therése och jag tog en morgonpromenad längs promenaden och lite runt strömmen. det var fint och mitt underbara humör blev om möjligt ännu mer underbart. 

next stop: latinlektion med lowe. jag och pollan hade väl på det hela taget ganska trevligt skulle jag vilja säga. sen var det lunch och underbar mat (nej), men på hålet gick vi till broadway och fick vårt lystmäte. typ. tessans chai latte blev bortglömd, så alla fick en brownie som förlåt. helt knas. ganska gott. sen var det iv, så vi kilade iväg till alla olika salar och skolor. jag sprang upp till lennings för fotolektion, gav mig ut på en digitalfotorunda, sen satt jag vid datorn och pillade lite. och pratade lite med människor. det var trevligt. sen laddade jag en film för att ta med mig hem till helgen, tog på mig jackan och gick till bussen, kom hem och åt spenatsoppa. det var underbart. nu har jag gosat med katten och ska väl försöka mig på att bläddra i nya dv. snart ska vi till farmor och farfar, för farfar fyller 85 :o 

igår var också en fin dag. lite nintendo, rostade mackor, hundar på tv, universitetsupptäcksfärd, en "varm och trevlig" matupplevelse, jag agerade biljardpublik och fick en kopp grönt mintte (det uppfattade jag halvvägs igenom), söder tull och nycklar. stulna sådana dessutom. ja, det var fint.

nu ska jag dra på mig feststassen, 85-årskalas kräver some dignity.
yours truly,
ebba.

jag och sara såg på across the universe förut

you stay home, she goes out
she says that long ago she knew someone
but now he's gone
she doesn't need him

your day breaks, your mind aches
there will be times when all the things she said will fill your head
you won't forget her

and in her eyes you see nothing
no sign of love behind the tears
cried for no one
a love that should have lasted years


vad jag gör när jag inte sover, fast jag borde

jag blir trött på mig själv ibland. ganska ofta. jag undrar vad jag håller på med, vad jag vill, vem jag tror att jag är. speciellt nätter. det är då jag blir tokig. jag borde verkligen sova. filip har sagt åt mig att gå och lägga mig kanske tio gånger nu. han är tålmodig han, fast jobbig också. såna är dom, bröder. jag funderar på vad jag gör, jag funderar på människor... vad jag vill i framtiden. tills jag inser att det är ett tag kvar till framtiden. jag får väl ta den som den kommer. det är väl så människor gör.

idag (eller igår) var jag i cloettafabriken i ljungsbro. det var nästan heaven.

yours truly,
ebba.

RSS 2.0