gott nytt år då



hoppas ni har en fin nyårsafton, har haft ett fint år, och har ett ännu finare år framför er. om ganska exakt tolv timmar är det 2009 -  ett år närmare friheten.

gott nytt år vänner!
yours truly,
ebba.

tell me was i slipping before i even knew

hejhejhej
jag är trött, jag sov inte så mycket inatt. det är svårt att somna ibland. jullovet är till min belåtenhet i alla fall, jag stormtrivs när jag får gå runt och göra ingenting. och allting på en och samma gång. och nyår is closing up, det kommer nog bli rätt kul! eller helkul. det blir superbra. jag har min outfit helt färdig, det ska glittra och greja. i like it. 

igår var vi på östgötateatern och såg på cabaret. den var rätt bra. lite överdriven och lite flamsig, men det är väl så det ska vara. så var det på den tiden. på kvällen såg jag på shakespeare in love, jag gillar joseph fiennes lite grann. han har ganska fina hundögon. konstigt bara att den hade fått sju oscarsnomineringar, eller vad det  nu var, det måste blivit fel nånstans? eller så kunde de bara producera mycket dåliga filmer det året. stackarna. men jag ska inte säga så mycket, idag ska jag nämligen se på high school musical, för den går på femman. jag tänkte att jag måste göra det nu, så mycket som det pratas om den och om zac efron. han är väl det sötaste jag någonsin sett! inte.

nu ska jag byta lakan och lyssna på musik.
hare fint!
yours truly,
ebba.

till joll (och alla andra också för den delen)

kille nummer ett:

(försök hitta en kille med de här lockarna här i norpan! good luck lixxx)

kille nummer två:


kille nummer tre:


HELFESTLIGT 
pussosånt
yours truly,
ebba

and i tried to explain it to you, but it was too huge

hellooooo och god jul i efterskott! det har varit en del att pyssla med nu de senaste dagarna, men nu börjar det lugna ner sig nästan. idag har jag bara hängt en stund med sarisen, gått en promenad med henne och varit i mitt julfina rum och druckit te. hon ska till norrlandet imorgon, det är cool. inte för mig förstås som får klara mig utan henne nu, hujedamej. 

jaja. igår var en fin dag som börjades på hageby med mamban och lite barbackaridning. det var mys. det var första julen i mitt minne som jag inte var med junior, honom tänkte jag på lite extra. min fina fina som jag saknar mest av allt. sen i alla fall var det hem och byta om, åka till farmor och farfar och fira där, sen till hannele en liten snabbis och sen hem och slappna av. jag fick väldigt många väldigt fina julklappar, couldn't be more pleased. 

nu ska väl jag chilla vidare. det är så skönt med lov, jag ska göra en massa mysiga saker. det är bäst.

ska slänga upp lite bilder från i lördags också, då jag spenderade kvällen hemma hos joll. ska passa på att tacka henne och alla andra som var med för det fina sällskapet!

  
  
  
  

yours truly,
ebba.

Sara bakom orden och ratten

Hohoho!

Här är det julstämmning at the making; julbak, julmusik, glögg och mysteriet på greveholm! Det är Sarafari som sitter är och babblar för jag är för lat för att baka plus att det kan va kul tt blogga lite ibland. För jag har ju ingen blogg, elleeer? ;))

Moa bränner pepparkakor, Johanna glömde sladden till nitendo (jag tror hon vad rädd för att förlora mot mig), Lisa har tagit körkort :D, Joline värdinnar, Ebba tar knäcken på oss alla i år och Kim smygfotar :))
Maria har dessutom fixat tårta har jag hört ^^,

Allt är som det ska vara, lite snö vore på sin plats,  men vad gör det i såhär trevligt sällskap? NADA!
Very merry christmas på oss alla!

Nu ska jag se om vi har nlite non-alkoglögg kvar, det är ju trots allt jag som är in charge för hemkomsten :D

Over and out!
/The one and only Saris

"60-talet är inte retro"

idag är jag sjuk och hemma. jag har pluggat historia hela dagen, och sett på musikhjälpen. det är så jävla kul. och intressant. imorse spelade mando diao, fast de var i stockholm. så de var ju bara med på ljud. spelade dance with somebody akustiskt, så fint. och nu, eller för kanske en 40 minuter sen så spelade sugarplum fairy på plats i malmö. never thought i'd say that it's alright och in berlin akustiskt, också superfint. och så skänkte de en signerad jättefin gitarr. söta killar. jag önskar att man kunde vara lite mer flexibel och vara med där det händer grejer. 



nu ska jag fortsätta kämpa på med historian.
ha det fint, ni vet att jag gillar er.
yours truly,
ebba.

get up honey, we're wasting time

jaaaaaaa
jag är sjuk och ledsen för det, plus massa stress över skolan (eftersom alla idioter till lärare lägger alla stora grejer i slutet av terminen, ALLTID) och lite julklappsstress MEN! menmenmen jag är glad! jag är superglad! det kan ha något att göra med att fylla aderton år, och fira det med mando diao, och lisebergshallen. och göteborg förstås. jag blir så glad! det är ju snart. snart snart snart. jippieeeeeeeee. 

imorgon har vi samhällsprov i ekonomi. får se hur det går. förmodligen käpprätt åt helvete. men man vet aldrig så noga! på torsdag ska historiaskiten vara inlämnad. det kanske går. det går. det är klart det går. allt går! jaa. och på fredag är det avslutning, FINALLY! och sen är det lovlovlooov, hurra. på lördag ska jag till joll med massa people och vi ska mysa och pyssla och ha det fint, just like good old days. fina grejer det. jag saknar den gamla goda tiden ibland, eller rätt ofta.

nu ska jag duscha. och jag får tvätta håret idag! yes! (till alla som inte vet om det så håller jag på med projekt vänja-av-håret-vid-daglig-tvätt. min frisör satte p för det, jag håller på att psykas ihjäl. känner mig som världens skabbis. men jag ska klara av detta. jajamän).

god natt vänner
yours truly,
ebba.

jag är kär faktiskt, lite, fast ganska mycket. men jag vet inte i vad/vem.

i may not always love you
but long as there are stars above you
you never need to doubt it
i'll make you so sure about it
god only knows what i'd be without you

if you should ever leave me
though life would still go on, believe me
the world could show nothing to me
so what good would living do me
god only knows what i'd be without you

vad går omkring kommer omkring = en fin översättning

ett av många fenomen som räknas in i ebbas personlighet är min förmåga att sitta helt själv och tyst i mitt rum. det är förstås inte det är som är själva fenomenet, jag kommer till poängen snart. jag sitter alltså här och lyssnar på musik och tar en paus från pluggandet (kan ni förstå att det är lördag och att jag gjort färdigt latininlämningsuppgiften, förberett för latinredovisningen, funderat på tyskan och börjat skriva om mentalitetshistorian? fy fan vad onödigt). så här sitter jag i alla fall och klickar runt. jag ser plötsligt en bild som egentligen inte angår mig. vid anblicken av bilden höjer jag ögonbrynen, lutar mig närmare skärmen, som om jag inte riktigt hade ögonen med mig. jag ger ifrån mig ett dämpat, lite äcklat och lite besviket "ewwwww", som en american teen fjortis ja, och ändrar helt sonika uppfattning om en person. så kan det gå!

plus att ordet kär är ett helt felord. jag ska uppfinna ett nytt ord. plus igen, att jag är bäst på att bry mig. om saker som ingen borde bry sig om. men det är nog det som är problemet, jag bryr mig om det som man inte borde bry sig om. trrrrrrrrist.

yours truly,
ebba.

visst syns det att hon trivs med mig. min söta lilla lokatt.


jag ville bara vara din hund ju

when i said i wanted to be your dog
i wasn't coming on to you
i just wanted to lick your face
lick those raindrops from the rainy days

you can take me for a walk in the park
i'll be chasing every single lark
i'll be burying all the skeleton bones
peeing on every cold black stone

but i know, yes i know
they're flying within you again
but i won't let them eat you
'cause you're my only friend

oj vilken dag

ja oj oj oj. nu är det mycket. allt ska hinnas med, och använd alla sekunder! inte en enda får gå till spillo. phew! det är skönt på morgnarna när man duschar (jag brukar dela in morgnarna i tio-minuters-intervaller), men nu har klockan i badrummet slutat ticka, så man vet inte riktigt vad klockan är eller hur länge man har duschat och kan därmed inte planera in alla morgonsysslor i tio-minuters-intervaller. asbra. lite grann ett äventyr varje gång. men det är skönt att inte veta vad klockan är, jag blir glad så fort jag bara tittar på de stillastående visarna.

idag har jag varit på stadsmuséets julmarknad, vi tittade på fina saker och pratade med kicki. det var trevligt. sen åkte jag hem och så kom alex och hämtade mig, så åkte vi till millennium. saknar carro och linus och putte. och sesam. mysarkatten. det är helt sjukt, vi stod ju bara på millennium i en månad. det känns som att vi var där mycket längre än på bjällbrunna. jag trivdes så bra på millennium, det gjorde junior också. jag saknar honom.

ca klockan sex så ska jag in till stan med sara, vi ska sova hos hannele. yeeeeey, finally. imorgon kommer det bli knepigt! väldigt kort om tid. ska hinna med samantha och kort därefter sitta och ta inträde till cirkusen på hageby. varför säger jag alltid ja till allt? det kommer bli min död, helt säkert. this stress is wasting my emotions, liksom.
och du, din jävel. nej nu jävlar. nu får det vara nog. jag tänker inte tänka mer! inte på dig, no never. jävla mig. tur att jag vet hur jag ska tas. jag är ganska bra på att intala mig saker, både på gott och ont. men ska jag vara helt ärlig så är det jävligt tråkigt att jag aldrig lyckas bli kär i någon. jag kanske är asexuell? vad vet jag. förmodligen inte. men man kan ju hoppas. men det mest troliga är väl att det helt enkelt inte finns någon att bli kär i. jävla skitstad.

yours truly,
ebba.

yeah it was simple in the moonlight, now it's so complicated

nu är det fredag! veckorna bara rinner förbi. härligt it is.

den här veckan har i och för sig varit en kortvecka, bara fyra dagar ju. allt har gått bra. och för er som undrar hur matteprovet gick så gick det riktigt bra! tack till min privatlärare sara, den bästa privatläraren av alla. yes. 

på svenskan så har vi sett baz luhrmanns romeo & juliet. den är så himla bra. jag älskar hans filmer. och jag älskar leonardo di caprio som ung. vilken kille. och vilken film, åh. 
inget latin idag heller. jag fattar inte varför vi måste flytta vår latinlektion från fredagar till torsdagar. jag kommer att ha två lektioner totalt på fredagar, med cirka tre timmars hål emellan. hoppas det fixar sig till efter jul.
fotolektionerna är trevliga som vanligt, men det blir lite segt ibland, och så är det inte så kul att vara ute och fota i regnet och kylan. till råga på allt så blev det inte ens nåt på filmen. jag slarvade med tidsinställningen (shame on me). men jag bryr mig inte så mycket, mer än att jag tror att jag är på väg att bli sjuk igen. ont i halsen. jag laddade en film och tog med mig hem, så imorgon ska jag försöka fota porträtt i dagsljus. jag kanske kan ha min bror som modell, han kommer hem idag den lille rackarn. 

på vår långa håltimme så gick jag och pollan på stan. jag hjälpte pollan att hitta ett par jeans och själv köpte jag en svart kjol som är fin. man kan vara både finklädd och casual i den. det gillar jag. jag måste börja köpa julklappar också. det kan bli knepigt!

nu behövs en till kopp te. dessutom har jag totalfastnat för bright eyes fina låt lua. men inte hans version, dock. hemlis.
yours truly,
ebba.

vaaaaad vad vad

jag vet faktiskt inte riktigt vad jag är så nervös för, men något är det. antingen är det matteprovet imorgon (men med tanke på hur bra jag är på matte borde jag ju inte vara nervös. riiight), eller så har jag nåt special edition superflashight sinne som gör att jag känner av framtida katastrofer. jag känner mig alldeles hispig. och jag fryser om fingrarna, som jag gör när jag är ledsen. och jag har en klump i magen, for no reason. det kanske är stress? nä, jag fattar ingenting. djupa andetag nu, djupa andetag...

det är så jävla off att klaga. jag ska sluta med sånt. idag hade vi engelskaprov, det har vi imorgon också. readingdelen. det gick bra känns det som. inte så värst tricky. 

ja jävlar. detta är inte hälsosamt.

yours truly,
ebba.

lussebulle = sleeping pill

jag har nyss bakat färdigt alla lussebullar. jävligt jobbigt var det. nu mår jag lite som en deg och har ont i ryggen, det suger. dessutom skolkar jag från mattepluggandet. och så borde jag gå ut och gå, men det är så himla mörkt. jag blir en sån där fegis då. en deg-fegis skulle man kunna kalla mig just idag. jag får se, kanske tar mig till mamba lite senare i stället. jag är så himla trött i huvudet. det kanske man blir efter julskiva på repeat och en massa färgglad deg. hujedamej. i morse såg jag på julkalendern, och nu har jag höga förväntningar! det känns som att det kommer vara bra i år. har man en secret crush på anders också så blir det ju mycket bättre. åh, vad jag älskar dom. bästa killarna.

jag undrar bestämt om jag ska ta en powernap. men jag måste plugga ju. att sova eller plugga, vad väljer man? jag vet i alla fall vad jag kommer välja, för i den här sortens fall har jag sämst självdisciplin i världen.

godnatt en stund då!
yours truly,
ebba.

RSS 2.0