chocken

HERREGUD
det är nyårsafton imorgon! 2011 istället för 2010, tusan vad fort det går!
yours truly,
ebba

free willy

jag tittade nyss på rädda willy och blev så oerhört dyster av tanken på att man faktiskt har såhär stora och fina djur i fångenskap. tittade runt lite på alla seaworlds och blev ännu mer dyster, ledsna späckhuggare är ingen hit. sara, vi måste göra något åt det här.

yours truly,
ebba

julafton i bilder

vi inledde dagen med grötfrukost och barbackaridning klockan noll sju noll noll. mambsan fick ont i magen och gjorde mig orolig, men efter några varv i full busgalopp på ridbanan mådde hon bättre och jag kunde pusta ut.
kasper blev glad när maria gav honom knäcke i hagen
runt klockan ett åkte vi till farmor och farfar och julade där en stund.
sen åkte vi till lindö och åt gröt och stannade där tills klockan nästan var tio och då åkte vi hem och öppnade julklappar. jag fick en massa finfina grejer!

viktigt meddelande

hej sötnosar!
jag ville bara säga god jul. och så hoppas jag att ni har och har haft en mysig dag. min dag har varit helmysig.
god jul!
yours truly,
ebba

äsch

jag har typ tappat sugen. har inte läst en enda sida sen i fredags, och känner mig bara seg seg seg. jag kan sova hur länge som helst också. vaknade halv tolv idag och var ändå trött, drömmer så himla mycket och sover så tungt så jag får ont i huvudet. jävla skit. jag är i alla fall färdig med alla mina julklappar, men jag måste fortfarande koka knäck och fixa pepparkakshuset och baka julmuffins. men det får jag ta sen. ikväll är det sista ridningen innan jul, vi ska avsluta med fika. det ska bli mysigt.
yours truly,
ebba

julmys

idag har världens sötaste sötnosar varit hemma hos mig! hela gänget nästan återförenat, förutom lussan och jossan, och det är himla synd att de inte har hunnit komma hem än. men de kommer ju hem snart ändå! så de som var hemma hos mig idag och julfikade med lussebullar och pepparkakor och sirapskakor var ju trixxarn och addis och pollan och kimsan, och ni är så himla fina mina små gullisar. har saknat er massor ju.

nu ska jag äta risgrynsgröt, sen ska jag slå in julklappar och garnera mitt pepparkakshus. imorgon ska jag köpa de sista julklapparna och åka till stallet! bara så ni vet. dessutom så tog ju musikhjälpen slut igår, det är så synd, jag blir ju så beroende av sånt där. tittade/lyssnade nästan dygnet runt, förutom när jag var i skolan förstås. då måste man koncentrera sig. men jag har faktiskt jullov nu! typ. måste skriva min analys och efter jul/nyår ska jag börja tentaplugga. lite grann. kanske. typ.
yours truly,
ebba

pyrrhula pyrrhula


you'll find that life is still worthwile if you just smile

jag börjar känna lukten av julledigheten! det känns bra. läser dock mindre än jag egentligen skulle behöva göra, men äsch, det blir ju en dag imorgon också. idag började musikhjälpen, så jag har klistrat mig själv vid tvn och radion. då blir det ju ännu mindre gjort, men det gör inte så mycket. jag är på väldigt gott humör men jag vet inte riktigt varför. klockan tio ska jag kolla på nyheterna och sen ska jag gå och lägga mig. imorgon är det dags för den näst sista lektionen i linköping, och den allra sista föreläsningen. det känns lite synd att jag inte ska få träffa mina nya kompisar och gå i skolan med dom i vår, men jag ska allt hålla kontakten med dom som jag tycker lite extra mycket om! det ska jag allt. nu ska jag fortsätta lyssna på nat king cole. han är bra han.
yours truly,
ebba

lördag

här sitter jag och lyssnar på beastie boys och dricker päronlikör. på riktigt. jag ska snart gå och lägga mig, för imorgon ska jag vara i stallet från klockan åtta till sjutton. det blir alltså en heldag. najsers!
yours truly,
ebba

speak no feeling no i don't believe you


en vanlig torsdag

herregud, är det nån som fattar hur fort tiden går just nu? helt galet fort. jag hinner verkligen inte med (ungefär som vanligt då). det är typ bara två veckor kvar till julafton och jag har inte ens bakat lussebullar än! shame on me. jag bara läser och läser och läser, tills ögonen blöder ungefär. idag ska jag skriva en dramaanalys på fröken julie, och sen ska jag göra mitt bästa med att försöka läsa ut röda rummet. man får se hur det går. på söndag ska vi julpynta i stallet! då kanske man kan få nån slags julkänsla i alla fall.

nu till en sorglig nyhet. igår hittade vi en liten sötnosig hare som hade krupit ihop i snön bredvid vårt cykelskjul och frusit ihjäl. stackars liten, han var så ullig och fin och såg ut som att han sov. stackare stackare.
yours truly,
ebba

ni ser ju själva, till och med mr bale kan bli stilig


morr

det här har varit en för jävla störig dag, och jag är glad att jag snart ska få gå och lägga mig. jag har sprungit runt i hela stan och letat efter några böcker som jag måste MÅSTE ha till nu på fredag och nästa vecka. första platsen att leta på var förstås stadsbiblioteket, men där var vartenda exemplar av de böcker jag ville ha utlånat. då gick jag hem till farmor och farfar och fick lunch, och så botaniserade jag i deras bokhyllor och på deras spännande vind. hittade en massa böcker, men ingen som jag faktiskt behövde. är i mest akut behov av strindbergs röda rummet, och självklart hittade jag typ alla hans verk förutom just den. så efter att jag hade fått kaffe och lussebulle så tackade jag för mig och rusade ner till stan och gick igenom varenda millimeter av varenda bokhandel. och hittade absolut ingenting av värde. bara en himla massa chiclit á la marian keyes och jag blev så jäklarns trött och sur. imorgon ska jag till linköping, då ska jag tamejtusan finkamma humsam-biblioteket och sen får jag väl köpa de böcker som jag inte kan hitta. sen blir det hetsläsning som heter duga! nu ska jag lugna ner mig lite och sen gå och sova. jag ska nog först lyssna på nån fin låt och sen tänka på hur stilig man kan bli om man tar på sig en hatt, om man är kille alltså.
yours truly,
ebba

.


natt

nu sitter jag i min säng tillsammans med lokatten, har precis varit på trappan och svirat med trixxarn. det var en fin kväll med en typ förfest hos kim, bestående av plura och röd drake. fina grejer, speciellt edward norton som ju alltid bor i mitt huvud. jag träffade nån som hette mio på trappan som tydligen var bossen, han var dryg men söt och trevlig på sätt och vis. gillar ju när människor gör en grej av att jag är liten och förminskar mig. det är fina grejer det. imorgon ska jag kanske åka till trosa, men ett som är säkert är att jag måste måste måste läsa jane eyre. god natt, jag hoppas att ni sover så gott mina små sötnosar.
yours truly,
ebba

hejhej!


fortfarande första december

förresten! igår lämnade jag tonårsfasonerna bakom mig och investerade i ett par riktiga vinterskor, luddiga och utan klack. ska nog börja pensionsspara också, nu när jag ändå är i farten.
yours truly,
ebba

första december

idag är det onsdag och det är en underbar dag! femton grader kallt, strålande sol och gnistrande snö. hur fint som helst. jag hade körlektion tidigare idag och det gick helt kalasbra. jag har inte kört på fem veckor, så jag trodde att det skulle gå jättedåligt. men nejnej. känner mig lite stressad bara, för förmodligen kommer anders tycka att vi ska boka uppkörning ungefär samtidigt som jag måste plugga som ett litet pucko till min sista tenta. jag kanske kan skjuta lite på det.

jag gick in på lagerhaus och köpte ett supersnuttigt kakfat med en julgran på också, jag har inte bakat på hur länge som helst! har allvarlig abstinens. skönt att det snart är jul, då bakar man ju per automatik. just nu sitter jag nere i köket och lyssnar på radio, dör på black eyed peas-låten som heter typ the time of my life. fy fan så obeskrivligt jävla dålig. I ALLA FALL. i söndags var jag med mary på skandia och såg oskar linnros, det var däremot superduperbra! så himla fint. och i torsdags var jag på hugo med bl.a. trixxarn och julia, för vi skulle kolla på familjen. det var sådär, ganska dåligt faktiskt. men det var kul och mys hemma hos julia innan i alla fall.

nä nu ska jag nog sätta mig ner med seminarieuppgifterna som ska vara klara till imorgon. ikväll är det ridlektion! ska bli spännande med hästbyte idag igen, tror det är idag i alla fall. jag red igen en missad lektion i måndags, då hade jag hamlethästen och han är så himla snäll och lyhörd så man blir alldeles glad. jaja, te och plugg nu!
yours truly,
ebba

RSS 2.0