.


söndagsdagen

idag är det söndag och jag har bakishängt i en handelsträdgård hela dagen. bästa sortens. igår var det lördag och jag var hemma hos trixxarn och drack vin, åt vindruvor och tittade på iron man 2, sen gick vi till värmekyrkan och höstens första pop orange. det var skojsigt, mest kul att bara titta på folk.
 
dagarna i stockholm var finfina, vi tittade på film och myste i torsdags och i fredags var vi ju som sagt på gröna lund och tittade på eldkvarn. eller jag tittade inte så mycket, menmen. vi åkte lite karuseller också. himla fint att åka slänggungorna när klockan är typ elva på kvällen och allting speglar sig i vattnet. sen åkte vi båt till slussen och gick ut på lokal. inte så värst spännande, men trevligt ändå. jag är ju en slags mästare på att prata med folk och bli inspanad så det var rätt fett ändå. men till slut blir man ju lite trött, så då åkte vi hem. igår myshängde vi ett tag innan vi gick till centralen och jag hoppade på mitt norrköpingståg. 
 
imorgon är det första dagen i skolan. jag fascineras över att jag lyckats med att alltid utsätta mig för nystarter, varje höst. just idag är det för övrigt exakt ett år sedan flytten till falun. menmen. den här nystarten känns inte lika omvälvande som den förra året. och sen blir det en ny nystart nästa år igen. vart ska egentligen detta sluta, kan man undra. men jag tror att det är bra träning, jag som hatar förändringar men ändå ska envisas med att utsätta mig för dom med jämna mellanrum. till slut blir man liksom lite avtrubbad. hur som helst, imorgon är alltså första skoldagen och idag ska jag äta tsatsiki. man måste ju göra ett bra första intryck liksom. nu ska jag plantera om min hortensia! puss på er.
yours truly,
ebba

nya katter och mumintroll

idag är det onsdag, men det förstår ni ju eftersom det var tisdag igår. idag har jag varit i stan med trixxarn och jag har köpt porslinskatter till samlingen och vi har fikat och ojat oss över regnet och gått på tråkig muminutställning. det är knas hur man kan kan slå ihjäl en sisådär sex timmar utan att det ens känns att tiden går, det är väl helt enkelt så det blir när man umgås med en underbaring av hennes kaliber. en riktig toppentjej den där!
imorgon ska jag faktiskt åka till stockholm och hänga hos anna i några dagar, äta tacos, titta på film, dricka öl och även ta en sväng till gröna lund för att titta på eldkvarn. och jag som inte ens tycker om dom. men jag gillar ju anna och öl så det får väl gå an! nu ska jag sova.
yours truly,
ebba

sammanfattningen

hejhejhejhejhej!
idag är det tisdag! vill ni veta vad jag har gjort på sistone? okej. i onsdags gick jag hem till trixxarns nya lägenhet med en flaska mousserande vin och en tårta under armen som vi sedan mumsade i oss. en helt okej sysselsättning som jag tycker att vi bör göra oftare. fast sånt får man nog bara göra när man har flyttat till en ny lägenhet. och tur är väl det!
i torsdags var jag och kvällsbadade i älgsjön med sarafari och moa, det var fett med mysigt! en sån himla bra hejdå-grej för sara också, för nu har hon flyttat till FUCKING UMEÅ och ska bo där i FEM JÄVLA ÅR. vad är det för dum idé? vem kom på det? fy fan. i alla fall. på fredagkvällen tog jag en snabb hejdåpromenad med henne också, vi tittade på fyrverkerierna från bron över motorvägen. myspys.
i lördags var vi på en finfin kräftskiva hemma hos lussan med typ tusen miljoner andra människor! himlarns spännande. efter kräftskivan begav vi oss till en fest-i-hela-huset-fest på åbygatan, det var också spännande. åh det är så mycket som är spännande. 

i söndags gjorde jag inte så mycket, men igår kryssade jag av några saker på listan. bra. idag har jag varit med jollen inne i stan, fikat och ätit, solat, tittat på hundar och gått i butiker och sånt. en finfin dag. nu ska jag snart sova. imorgon ska jag leka med trixxarn! och på måndag börjar skolan, iiiih.
yours truly,
ebba

.


mitt hjärta

idag är det exakt fem år sedan som jag köpte junior. det är helt sanlöst och känns fortfarande lika overkligt. det var nog i alla fall mina sju snabbaste månader. sju månader av förändring som försvann i något slags drömtillstånd som jag önskar att jag hade tagit bättre vara på. såhär i efterhand var det även mina sju lyckligaste månader, utöver de sex år vi redan hade tillsammans, trots den där sista månaden. för alla månader, alla dagar och alla stunder som jag fick med dig var dom finaste jag hittills har upplevt och dom kommer alltid vara dom finaste på så många olika sätt. du formade mig och jag blev den jag är genom dig, du blev den största delen av mig. min finaste, högst älskade vän. du är och förblir närmast mitt hjärta.
yours truly,
ebba

en ny måndag

då kör vi igen då. ny vecka, nya tag! ny vecka, gamla tag. men nu har jag bestämt att jag ska ägna mig åt mer fix. förbereda saker och sånt. igår var vi på ikea och köpte en ny garderob till mig, himlarns skönt för nu slipper jag ha kläder överallt i hela rummet. mitt rum har ju sett ut som en klädaffär ända sen jag flyttade tillbaka från falun, alla mina klänningar har liksom hängt på en stång mitt i rummet. sjukt jobbigt. men nu är det överstökat!

idag var jag på stan och köpte knoppar till garderoben, för de som hörde till var så satans små och fula. men nu är dom gröna och helt okej-fina, matchar i alla fall med resten av färgerna i det här rummet. jag köpte även en ny tavla (varför gör jag så? jag har inte ens plats på en enda vägg här? menmen bra att ha i guess) och en ny kalender för nu jävlar ska det bli dokumenterande och planerande av! förstår inte hur jag har kunnat leva hela den här sommaren utan en kalender. inte för att jag har haft något viktigt att planera, utan mest för att jag måste skriva ner allting så att jag kan titta igenom det sen och minnas vad jag har gjort och när jag har gjort det och sånt. tur att jag har den här bloggen, fick tjuvkika lite i den och sen fylla i tomrummen. till sist lämnade jag in ett par skor till skomakaren som jag trampat av en stiftlapp på, så nu har jag ändå klarat av en liten hög med saker som jag borde ha gjort för ganska länge sen. nöjd. nöjd med måndag. redan imorgon skulle skorna vara klara, så då ska jag väl hämta dom.

i lördags var vi i oxelösund, men jag badade inte och det var fasligt blåsigt så man fick ha tröja på sig. om man la sig platt på klipporna så var det faktiskt rätt skönt, sten samlar ju på sig värme ni vet. på lördagskvällen var det ferre hos jollen och vi spelade sällskapsspel (som vi vann förstås) och efter mycket om och men gick vi in till stan och hamnade på ett överfullt wasa. näst intill omöjligt att röra sig utan att spilla ut halva ölen. men man kan ju alltid skratta åt det mesta på det stället. nu ska jag nog höra av mig till sarafari och fråga om vi ska promenixa en sväng.
yours truly,
ebba

hejhej

okej det är ingen som har frågat eller undrat eller gissat men jag kan berätta ändå då: jag har klippt lugg! spännande va! jag har lite svårt för att bestämma om den gör så att jag ser äldre eller yngre ut, men jag känner mig i alla fall yngre. känner mig som en liten busunge på sju år. så jag är nöjd!
yours truly,
ebba

nu jävlar

idag är det torsdag och i eftermiddag ska jag göra något som kan, kommer och lär bli ganska spännande. jag har planterat en viss beslutsamhet. om jag blir nöjd så får ni nog se resultatet här inom en snar framtid, men om jag blir missnöjd så får ni inte se röken av mig på cirka två månader. vad tror ni att jag ska göra?
yours truly,
ebba

i torsdags var vi på familjeutflykt

det hela började med att vi åkte till tåkern och tittade på superstora ägg!
och allt var nybyggt och jättefint!
jag och hesse tittade på grågäss i kikarna där bakom mig på fotot, jag tittade i samma kikare som kungen tittade i när han var där på invigningen i början av sommaren! hur coolt?!
sen gick vi och tittade ut från utsiktstornet
och traskade runt i vassen och blev kallade för tanter...
sen åkte vi vidare! och fikade på ett vandrarhem på omberg.
alla var glada!
sen åkte vi nerför och det såg ut som att vi var utomlands
sen åkte vi till vadstena och jag tog ett litet familjekort
sen gick vi till klosterkyrkan och tittade på taket och birgitta
farbror f vilade
hesse turistade
och sen räknade han ikoner!
det var deeeeet. en bra semesterdag!
yours truly,
ebba

i cannot live without my life


RSS 2.0