stick to your voice

jag är så jävla seg i huvudet. det tar på krafterna att ränna runt och vara ungdom om nätterna. det är liksom inte samma sak nu när det inte är sommar längre. det suger ju att vara liten men ändå typ äldst. så vill man inte ha det. men det var en fin kväll och natt med trixxarn och hannele. och det är kul att veta att folk känner igen och kommer ihåg en. även om det bara var fem minuter på en dimmig festival med tändare och utlärda dansmoves och bortglömda dedikationer och grejer.

jag är glad i alla fall. så fruktansvärt, otroligt, underbart glad. jag och trixxarn ska till huvudstaden i oktober och se på/lyssna till dom absolut bästa myskillarna. jag älskar deras underbara musik. så väldigt väldigt mycket.
jag kan inte förstå att det är en månad sen som det var full rulle på emmaboda. känns som att det var alldeles nyss, men samtidigt som att det var flera år sen. men nu ska man komma in i rutinerna igen. hålla sig flytande, vilket förmodligen kommer gå rätt bra i år. bra schema och roliga ämnen. blir asbra. och next stop: kulturnatten. åh så jag längtar.
vi lever ett annorlunda liv nu, jag och min kropp.
yours truly,
ebba

saknar't


maybe we can go back and do it over again

det var lördag. klockan var sju prick när jag mötte en mary vid söder tull, och sen trampade vi oss ner mot skafferiet för att spana på människor och dricka te. myset började med andra ord redan där. sen tog vi en sväng i saluhallen, ingen piggelinshottande oscar där inte, det var ju för väl! sen parkerade vi cyklarna på nygatan och gick nerför kungsgatan och kom in på knäppingen. på listan stod vi som maria ohlsson och ebba slebba, jag tackar för den! kul var det :)

vi kom samtidigt som förbandet spelade sin sista låt och behövde inte vänta särskilt länge innan bröderna norén och co äntrade scenen. sjukt snygga var dom igår. och så fruktansvärt bra. med tanke på att det var nästan fem år sedan som jag sist såg dom, så fick jag svindel och kände mig gammal, eller i alla fall äldre än alla dansande och hoppande galningar längst fram. var det så länge sen som jag själv gjorde det? vad hände egentligen, när blev jag gammal och började få ont i benen? det är helt ofattbart. hur som helst så var det en himla fin spelning, och det var en fin liten pratstund med victor efteråt. och jag förstår inte hur jag alltid kan lyckas så bra. jag tänker att jag hade så himla mycket övning från emmaboda, så det är inte så konstigt att jag kan vara så chill och laidback kanske. eller så har det också med mitt plötsliga åldrande att göra.

efter detta spektakel begav vi oss mot skandiateatern för att lyssna på zackarias sista låt och nyttja damrummen. säga vad man vill, men crazy var det att killarna hade lyckats fylla hela lokalen med skrikande människor. som riktiga kändisar. det här kommer bli något riktigt, kände jag där och då i mina tår. och en liten pratstund med martin. sen gick vi vidare och köpte glass och brända mandlar, och sen hängde vi lite här och där, mest själva men också med en tommy. sen gick vi mot cyklarna och åkte hemåt. det var en fruktansvärt fin afton och natt och jag tackar dig från djupet av mitt hjärta mary! (och mitt hjärta är ganska djupt)

nu ska jag dammsuga, sen cykla till stallet, sen ska jag hem för farmor och farfar kommer på tidig middag. fisen ska åka tillbaka till uppsala idag. det är ett himla rännande. synd att lovet är slut ändå.
yours truly,
ebba



för det är så kul med er





sista dagen på sommarlovet

det har varit en fin dag, som visserligen har gått alldeles för fort. jag vill ju inte gärna börja skolan imorgon, men det går över. det här året är det sista och det kommer bli ett underbart år! det är jag helt säker på.

idag har jag mest hängt med mary. filip var med i stallet, han fick rida en sväng på minette, och han var så himla duktig. jag är nästan fortfarande lite chockad. sen tog jag och mary lite nya kort på pållarna, mamban var en sötnos som vanligt. sen följde maria med mig hem och vi åt falukorv och makaroner (<3) och sen bakade vi svarta vinbärsmuffins, tog en promenad, och såg på stardust och åt muffins! mycket fin kväll, jag är väldigt nöjd. ohjaaa. nu ska jag snart sova. ska vara i skolan klockan ett imorgon, man måste väl kanske vara fräsch i huvudet tills dess. kanske. 

yours truly,
ebba


baby i hope those tears were meant for me

det är inte mycket man förstår. jag har börjat förstå det och har också slutat försöka förstå allting. så man kan förstå att man inte förstår. aint that crazy. galen blir man också av att inte ha koll. men jag orkar inte bry mig. det blir som det blir och jag tänker inte lyfta ett finger. det är så mycket man inte förstår. det är så mycket man bryr sig om, som man egentligen inte borde bry sig om. och så finns det saker som man inte bryr sig om, men som man verkligen borde bry sig om. vi är komplicerade och märkliga varelser och jag kommer aldrig förstå mig på vare sig mig själv eller någon annan fullt ut. och så är det nog. det är väl så det ska vara. 

nu har jag gett er något att bita i. kryptiskt så det smäller om det.
yours truly,
ebba

jag längtar till oktober


we are far too young and clever

okej, nu börjar nog sommarlovet ändå lida mot sitt slut. sista året. lätt som en plätt. det fixar vi. det säger vi.

jag jobbar nu, det resulterar i döda fötter och en trött hjärna. alltså inte just nu. men de här dagarna. fram till onsdag. menmen. cash is king som det heter. synd att jag inte kan vara i stallet bara, vill inte riskera att mambans box blir lika äcklig som efter ett år på bara en vecka. och så vill jag så gärna rykta henne riktigt riktigt länge. menmen. jag ska tamejtusan hinna dit på torsdag. now that's a promise.

jag håller faktiskt på och bakar muffins just nu. så jag ska kila ner och garnera dom. ville väl bara tala om att jag lever.
yours truly,
ebba

morrrrrr

jag blir så otroligt irriterad på folk som inte förstår att värdesätta andra människor. ja, när jag tänker efter så blir jag nog till och med lite förbannad. så är det med den saken.

alla städer ska tömmas, alla gator glömmas bort

nu har jag varit hemma från emmaboda i några dagar. vi kom hem i söndags kväll. det var så sjukt kul, och det hände så sjukt mycket! vi hängde med mysiga stockholmare och hittade så kallade kändisar, och sprang mest runt och var mysiga och glada och lagom lulliga hela tiden. ja det var fint. det var väldigt väldigt väldigt roligt. idag är det onsdag och vi har hämtat hem hästarna. det känns inte som att det var fem veckor sen som vi släppte dom, det har gått så himla fort. men oj så mycket som har hunnit hända. ja ojojoj. vad mycket som har hunnit hända över huvudtaget den här sommaren. och än är det inte riktigt slut! 

ikväll ska jag gå på bio med trixxarn och adrian, och vi ska se på public enemies. det ska bli spännande! och imorgon ska jag till mamba en sväng, och sen blir det till att vara glad och söt. sånt som jag är så bra på.

jag är ensam hemma igen, men bara till ikväll. de åkte till göteborg igår morse, så jag har väl varit ensam ett tag ändå. jag drömde så jävla läskigt inatt, vaknade och var helt skräckslagen. tjockt med jobbigt. usch. igår i alla fall så var jag i stan och fikade med trixxarn, mucho mysigt! speciellt i strömparken där vi fick sällskap av en man som undrade om vi var kristna eller om vi pluggade. hm. sen cyklade jag och handlade lite och sen hem och vattna i trädgården. sen kom sara och jag bakade scones och vi åt rätt mycket. sen åkte hon hem och jag gick och la mig lite senare. sjukt jobbigt att gå upp klockan sju imorse. jag trodde jag skulle dö. men nu har jag tupplurat en stund, så det känns lite bra!

och ååååh just det, var på utebion i måndags med trixxarn och såg the curious case of benjamin button. den var så otroligt bra bra braaaaa!
nu ska jag lyssna på musik tror jag.
yours truly,
ebba


RSS 2.0