en tisdagsdag

idag är det tisdag och jag sitter och tittar på äntligen hemma, favoritbosse bygger en liten mur som stöd till hans sparrisodling. gud vad jag älskar honom, han är väl ändå i samma mysklass som ernst. mysgubbar. duktiga är dom också. ska verkligen försöka hitta en kille av deras kaliber. nu ska jag berätta vad jag har haft för mig på sistone!
  • i fredags var jag i stallet och hängde med mambsan.
  • i lördags var jag och mambsan först ute och mysade i skogen där vi hälsade på carolina klüft och hennes hund. på kvällen var jag hemma hos trixx och drack vin med maria, filip och krippe, sen gick vi till värmis och pop orange. det var ju kul och sånt, fast det hände inget särskilt. och jag blir mest arg på vimmelfotografer. 
  • i söndags var jag och såg nya bondfilmen, skyfall, med mamma och pappa. den var så JÄVLA bra, helt sanslöst, ni måste verkligen se den! 
  • igår pluggade jag lite granna och tittade på en superduperlång film om elvis presley.
  • idag har jag varit och fikat med oskar och det var så fantastiskt kul, gud vad jag kan skratta åt alla minnen och allt vi har att prata om. efter den fikan gick jag hem till jollen och fick en kopp te, sen tog vi en svängis på stan. och det var den här dagen.
annars då! imorgon ska jag åka till linköping och ha en föreläsning i language studies och ett seminarium i english grammar, på torsdag ska jag och maria gå på markus krunegård på skandiateatern och på fredag ÅKER JAG TILL FALUN! för jag ska hälsa på hos malin och jessica i helgen, gå på deras inflyttningsfest och mysa i mysstaden med dom och myskillarna också förstås. så himla kul ska det bli!
 
men nu är det tedags.
yours truly,
ebba

.


ni känner ju mig och vet att jag aldrig kommer fram till poängen

idag är det måndag och jag har en strålande helg bakom mig. i fredags hängde jag i stallet och hämtade hedvig på stationen, i lördags var det filips födelsedag och jag organiserade frukostbricka och födelsedagssång. sen åkte jag och hedvig till erikshjälpen och stan, och sen plockade vi upp filips malin på stationen. sen när vi kom hem så var min morbror och moster och kusin från västkusten här, så det blev födelsedagsfirande deluxe. sen på kvällen gick vi på teater, eller musikal närmare bestämt, och såg familjen addams. den var mycket bra, så himla duktiga skådespelare och akrobater och sångare och allt vad det var. fast jag trodde att det skulle vara mycket mycket bättre än det var, men det får väl vara okej ändå. igår var farmor och farfar här på middag och sen åkte hedvig tillbaka till uppsala, och idag åkte filip och malin till nås. så nu är jag ensam igen. idag har jag mest jobbat med min bokanalys och tagit en höstpromenad runt fälten. vet ni hur omöjligt det är att skriva en vettig bokanalys som bara får vara på ca 500 ord eller? det är jätteomöjligt. man hinner typ inte komma fram till nånting. men det är väl det vi ska träna på. ni vet pudelns kärna och sånt. jaja. inlämningsdag imorgon hur som helst! imorgon ska jag även träffa maria, det ska bli nice!
 
för övrigt känner jag en liten lättnad i form av att caligola har ställt in sin spelning på dynamo på fredag, då slipper jag känna att jag behöver lägga pengar på det. man måste ju herregud ha råd att dricka öl också.
yours truly,
ebba

ibland vill man ju bara göra en liten skolrevolt


lollllll

kolla här dååå

papperstorsdagen

idag är det torsdag och i mitt rum råder allvarlig pluggstämning. här sitter jag i skenet av flitens lampa och bläddrar i tusen häften och böcker och försöker klämma in allt (ja, allt) som har med USA att göra. det går väl rätt bra, men det är knepigt att hålla koll på lagar som ser olika ut i alla stater, skolsystem, regeringssystem, presidentval, utrikespolitik, geografi och allt annat på en gång. men det ska väl gå bra det här med. skulle dock önska att vår examinator kunde ge oss datumen för den muntliga examinationen som ska äga rum nån gång nästa vecka, antingen på måndag, onsdag, torsdag eller fredag. jag skulle nog kunna organisera upp mig lite bättre om man visste vilken dag det blir. men man kan ju inte kräva allt för mycket. 
 
nu har jag fått resultatet på grammatiktentan förresten och den gick tydligen jävligt mycket bättre än jag trodde, så jag är rätt nöjd med det. dessutom behövde jag tydligen inte alls träna på mitt uttal utan pratar (uppenbarligen?) redan som queen elizabeth och det var ju också rätt nice. den ni! men jajajaja. imorgon ska jag plugga och sen fika med trixx och sen åka till stallet, för jag var aldrig där förra veckan. synd och skam att jag bor här igen men är där typ lika ofta/sällan som när jag bodde i falun. men what to do. nu ska jag återgå till att refresha liu-mailen en gång i minuten så jag slipper dö av ovetskapsstressen.
 
p.s. en sak som verkligen stressar mig är att jag inte har den blankaste lilla susande aning om vad jag ska söka för kurser till våren. kan inte nån bara bestämma åt mig? det är fyra dagar kvar och jag vet. verkligen. inte.
p.s.2. i måndags tittade jag på torka aldrig tårar utan handskar och jag tyckte att det var himla bra, så om ni inte tittade då så får ni banne mig titta nu. i tisdags efter skolan så åkte jag in till linköping och lunchade med min favorit-fredrik of all times, och det var också jäkla bra. det är så skönt med människor som man har känt länge, som man inte har umgåtts med på länge, men som man ändå bara faller ner i den där känslan av trygghet och lugn med. att vi känner varandra fastän vi inte ses varje dag eller ens en gång i månaden, kanske ibland två gånger i halvåret på sin höjd. det är fint. sen på tisdagskvällen tittade jag på det här och mådde illa av människans förmåga att tro att den kan göra precis vad som helst. jävla fuckers.
yours truly,
ebba

.


skäggmesens dag

hejhej allihopa!
idag är det söndag och jag har varit på utflykt till tåkern hela dagen. så himla skönt med luft och skog och vass och djur och allt sånt. just idag var det temadag, skäggmesens dag. tyvärr var dom inte så förtjusta i superduperblåsten som härjade, så dom höll sig djupt inne i vassen, men några såg vi allt ändå. annars såg vi en havsörn och en massa massa grågäss och knölsvanar och tranor. och lärde oss grejer också, vi var på guidad tur där ute i vassen. det bästa var att guiden hade klätt ut sig till en skäggmes, odlat typ samma skägg (men i skäggmesens fall så tycker jag mer att det där så kallade skägget ser ut som mascara som har runnit. men det är klart att man inte kan kalla den för mascarames. trots att den tydligen inte ens är en mesfågel, men jaja), och sen hade han beiga kläder och grå mössa. så himla skojig. gjorde en massa skäggmesläten och var helt i extas när det fladdrade till i vassen, så kul med människor som är så inne i nånting. en skön och bra dag helt enkelt! kul också att jag sänkte medelåldern ganska rejält, alla andra i gruppen var typ sjuttio bast. men jag gillar ju sånt, skön grej ibland att inte bara vara ute och rumla på stadsgator. nu kommer det några bilder, fick dock bildgoogla skäggmesen så ni får se hur den ser ut eftersom jag inte kunde ta nån bild på den själv.
här är den! fin va?
yours truly,
ebba

nu är det fredag hörni

 

torsdagstanken

en del dagar så känner man att man bara inte klarar av nånting, att allt är alldeles för svårt och alldeles för mycket och alldeles för tomt. men sen, helt plötsligt, eller oftast, så känner man att man kan klara av vad fan som helst. oftast känner man de här två känslorna inom loppet av en dag, och det slutar alltid med att man vet att man är bäst på precis allting man tar sig an. så känner i alla fall jag. just nu. jag kan göra precis vad som helst. jag är inte dum i huvudet, jag är inte superful, och jag är inte den otrevligaste människan i hela världen. jag är så jävla okej, faktiskt ganska bra. och så mycket över genomsnittet på så många olika plan. shirre, önskar att det här var typ en dejtingsajt, för jag är ju i princip till SALU. nä, men för att vara lite mer blygsam: jag är rätt nöjd med mig själv. just nu. allt känns bra. och jag ska läsa det här inlägget varje gång jag känner tvärtom.
yours truly,
ebba

.


RSS 2.0