en försommarfredag

idag är det fredag och jag har hängt i solen med trixxarn och kimse hela dagen. kom hem ganska nyss, och snart vankas det fisksoppa. en finfin fredag med andra ord. imorgon är det valborg och jag har köpt cider, för man måste ju fira att det snart är sommar. senare ikväll ska jag baka marys tröstmuffins, för när jag skulle ta itu med det i förrgår så saknades det en massa ingredienser. det var ju jobbigt. men nu är det dags! alldeles snart. jag har förresten bestämt mig för falun i höst, så jag och kimsan letar lägenhet och jag har börjat planera inredning. det kommer bli kanonfint. alla får komma och hälsa på! nu ska jag gå och titta på beverly hills och dregla över brandon, medan jag väntar på att maten ska bli färdig. ha en fin fredagkväll gullisar!
yours truly,
ebba

.


en klipponsdag

hej gullisar! idag har jag och lussan varit i vilda bergen hos pollan och blivit klippta, verkligen noggrant klippta också. är mycket nöjd, känner mig fräsch nu. duktiga duktiga pollan. vi gick en sväng på stan också, pollan hittade fina kläder och sen köpte vi kaffe och satte oss och tittade på människor. min favoritsysselsättning. jag skulle dock kunna behöva bli lite mer diskret. menmen. igår var jag i stallet och tog ut mambsan i skogen igen, för det var så himla fint väder. så vi lunkade runt och tittade på fåglar och blommor och hade på det hela taget väldigt trevligt. julia kom till stallet och hängde lite med mig också, sen gick vi hem till mig och åt lasagne. mysdag. imorgon ska sarafari och adam komma hit, för jag ska baka scones till dom. och imorgonkväll ska jag hänga i stallet med maria och hennes brutna finger, hoppas att vi ska titta på mussekattens bebisar igen, kollade till dom igår med julia och de var ju så små och söta så man typ dog. speciellt en som var dalmatinerfläckig. gulligaste. men nu ska jag nog baka muffins, har lovat att maria ska få tröstmuffins att trösta fingret med. så hejhej.
p.s. valborg?
yours truly,
ebba

i hela mitt liv har jag väntat på livet

full rulle! idag är det måndag och folk är lediga. jag är också ledig, men det är jag ju jämt. jag har hunnit med en hel del den här helgen. i fredags fyllde jag tjugo år och det var fint. jag firade med att farmor och farfar kom hit och åt mat och tårta, båda mina sviskon var hemma och sara och adam kom och hälsade på och fick dricka saft. dagen avrundades med att jag tittade på king kong i nästan fyra timmar. jag ville ju se den när den gick på bio, men då var jag ganska liten och den var ganska dyr. vill jag minnas. tyckte att det var en helt okej film, men att det ballade ur lite när det helt plötsligt dök upp en massa dinosaurier. vad fan liksom.


hur som helst. i lördags var jag på 60-årsfest i krokek med en massa släktingar, och det var trevligt. på kvällen var jag på en förfest på kungsgatan och det var också trevligt, men vi beslutade oss för att lämna lokalen och ta oss till trappan när folk började spy från balkongen. hmm. sen var vi på trappan och armbågade oss fram bland typ tusen andra, bara jobbigt och allting var väldigt konstigt. konstigaste kvällen på länge. natten avslutades i alla fall i marias pappas lägenhet vid brandstationen, där vi somnade i en hög och pratade om ängar och humlor. finfint!

vi vaknade ca tre timmar senare och promenerade in till stan. tog spårvagnen hem och kom lagom till frukost. efter frukosten gick jag och sarafari på en solpromenad runt bjällbrunna, och sen hem till henne och åt tårta och drack iste. sen cyklade jag till stallet och skrittade ut på en försommarsväng med mambsan, tänkte på stackars maria som brutit sitt lillfinger :( uschans. sen cyklade jag hem igen och då ville sarafari ta en till promenad, så då gjorde vi det. och sen gick jag hem och duschade och var helt slut. lyckades ändå titta på film med hesse och sen somnade jag med en gång när jag gått och lagt mig. för en gångs skull. idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. det är ju fint väder och sånt.
yours truly,
ebba

onsdag on the road

idag var det roadtrip på schemat. jag och sara och maria och moa skulle åka till linköping, och det blev en väldigt lyckad dag. cloettabutiken, ny jacka, hänga i linköping city, åka till city gross (♥) och köpa glass, sen hänga på hammarbyfilten på min baksida. jag älskar våren. imorgon ska jag fika med trixx och nu ska jag gå och lägga mig! puss på er.
yours truly,
ebba

årets första parkhäng

idag har vi parkhängt och mysat i strömparken. fint var det.
kimsan tummen-uppade för våren
jag dubbel-tummen-uppade för våren och passade på att visa musklerna
sen kom lussan och var glad för hon hade fått jobb!
hurra hurra, det firade vi med cider och ahlgrens bilar
sen kom trixxarn direkt från campusbussen och då kändes allt bra
sen gick vi på stan och fixade karatebiljett till lussan och hittade en jeansjacka till mig, sen skulle trixx hem och plugga och vi andra gick till skafferiet för att möta upp pollan som nyss slutat jobbet. en sån finfin tisdag!
yours truly,
ebba

naglar och snabba hästar

nu sitter jag här och målar nagellack enligt konstens alla regler på inrådan av kimsan. baslack, lack och överlack. väldans avancerat. idag har jag varit i stallet och hoppat mambsan med hjälp av maria. mamba är så himla glad och fin nu. igår var vi ute och skrittade i skogen i mer än en timme, älskar vädret och allting just nu. helt underbart. jag har legat på en filt på baksidan både igår och idag, och nu har jag råkat ut för en fräkenexplosion. det känns också rätt bra. imorgon ska jag lämna in min vinterkappa på kemtvätt, sen ska jag åka och hämta ut mitt körkort som redan har hunnit bli färdigt. det tog ju mindre än en vecka, hade förberett mig på typ tre veckors väntetid. men nejnej. nu är det dags för nästa lack, nämligen mitt nya vårfina rosa. köpte ett guldigt också. kanske ska ha en guldig nagel och resten rosa. det vore ju festligt. jag har förresten även fått mina drömskor i för tidig födelsedagspresent, av mammsen. de är röda och fina och bekväma, och det gör inte ens nånting att de har öppen tå. men nu ska här målas!
yours truly,
ebba

med det sista dom sa i din dörr

näe håkan. du var inte bättre förr.
du är precis lika bäst som alltid.

and i will never learn from this

helloooooo
idag är det fredag och jag ska snart cykla in till stan för en liten shoppingsväng med maria. ska köpa ett nytt nagellack och hittade en fin tröja på h&m igår. sen ska vi försöka införskaffa biljetter till karateklubben på påskafton, det kommer nog bli en finfin kväll känner jag på mig redan nu. igår var jag på stan med sara och köpte en regn/friluftsjacka. det känns också bra. den är lila och rosa. var även inne på biblioteket och lånade fyra böcker, det är härligt att läsa för att man vill igen. en annan intressant sak är att jag nu är inne på min sista vecka som tonåring, för nästa fredag fyller jag tjugo! vilken grej va. jojo. imorgon kommer håkan och spelar i flygeln och då ska jag gå dit och titta och lyssna och mysa. tror det kan bli riktigt fint. men nu ska jag försöka hitta nåt att ha på mig och fixa håret och sen ge mig av in till stan. ha en fin dag gullisar!
yours truly,
ebba

apelsinfromage

idag är det måndag och jag är på strålande humör! det har varit en kanonfin dag, med nästan tjugo graders värme och sol. vi grattade kimsan som fyllde 21 år med en liten prinsessbakelse och tårtljus, sen åt vi halvarsglass bakom linghallen och klagade på att det var varmt och soligt. jag fixade även fotot till körkortet, så nu är allt postat och klart och jag behöver bara vänta. dessutom köpte jag fram- och baklyktor till min cykel och monterade dom samt tvättade och putsade hela fordonet. så nu är den fullt funktionsduglig och jag ska nog ge mig av på en cykeltur imorgon. det har varit en väldigt effektiv dag, så nu ska jag kanske ta och sova en snutt. det blir bra det.
yours truly,
ebba

åh söndagar

jag är på extremt dåligt humör och har slagits med min cykel och fastrostade muttrar hela eftermiddagen. skruvade till sist bort lyktorna och ska köpa "vanliga" elektriska lampor på clas ohlson imorgon. jag har även planterat om mina solrosor och luktärter, imorgon kanske basilikan får sig en omgång också. ett som är säkert är att jag måste fixa foto till körkortet så att jag kan få min lilla plastbricka till slut. då blir det nog extra påtagligt. jag tror att jag ska försöka mig på att gå till en ateljé imorgon, om jag nu (mot förmodan) vaknar och känner att jag kommer fastna på bild. man vet aldrig så noga med mig.
yours truly,
ebba

såhär ser det ut när jag och lokatten läser bloggar tillsammans en fredagkväll/natt


smyger lite ibland


pengar

nu vet vi hur sedlarna ska se ut om ca fem år. jag kommer sakna dig, selma. och dig också linné. och dig också jenny lind. och kalle förstås. dock har jag nog typ aldrig hållit i en tusenlapp, så jag kan inte säga att jag kommer sakna dig gustav. men du var fin ändå.
yours truly,
ebba

en sån härlig dag

en finfin vårdag med kimsan. kaffe och glass, halvars har nyss öppnat, sitta bakom linghallen, kolla läget på de geer, låna toaletten, prata framtid och baktid och köpa nya örhängen. jag är nöjd.
yours truly,
ebba

kaksöndag

idag är det söndag och det regnar, men det gör absolut ingenting. för er som inte har märkt det så är det nog vår nu, idag har det varit typ femton grader. jag vet det för jag var ute på en lång skrittsväng i förmiddags och det var jobbigt med vinterjacka men fint med fåglar. när jag kom hem från stallet så bakade jag muffins och sirapskakor, så nu har jag fyllt på i kakburkarna igen. för, som jag brukar säga, ett riktigt hem ska alltid innehålla kakor. man vet aldrig vad som kan hända. eller vem som kan komma.
yours truly,
ebba

ice ice baby


en fredag med bomull i öronen

idag är jag jättetrött och allting känns grått. en del dagar kan det vara så. jag antar att det beror på att jag hade en kalasfin kväll med trixxarn igår, med korridorfest och republikhäng. det var jäkligt bra och jäkligt roligt. så nu har jag ägnat hela dagen åt att titta på beverly hills och att läsa, och så var jag i stallet en sväng nu på kvällen. snart ska vi äta, det blir tydligen tandoorilax. sen ska jag nog titta på min nyinköpta batmanfilm, med jack nicholson som jokern. hur bra som helst, och det var typ tio år sen som jag såg den sist. så det blir nog kul. fast jag kanske får för mig att gå och lägga mig istället, det blir ju lätt så. förresten så är det ju april nu! det är ju underbart. snart kommer våren på riktigt ju. jaja. ha en trevlig fredag kväll gullisar!
yours truly,
ebba

RSS 2.0