omg

hallå jag dööööööööör på säsongens sista avsnitt av downton abbey! det är ju min absoluta favoritserie, och så var det egentligen sista avsnittet förra veckan och DET var hur spännande som helst, men så kom det ett EXTRA SPECIALAVSNITT idag! jag är alldeles exalterad, det mildrar sorgen lite eftersom nästa säsong inte kommer sändas i detta gudsförgätna land förrän nästa höst. men åh åh åh vilken kanonfin serie och vilket bra och spännande avslut!
yours truly,
ebba

återkomsten

nu trodde ni att jag hade glömt bort er va!
men det har jag ju inte. tänkte bara att det är bättre att träffa er på riktigt när jag nu ändå är hemma. och jag har ju hunnit med att träffa en del av er, men ändå inte alla. det är förbannat synd, men jag tänker att jag kommer ju hem fler gånger, och förmodligen ganska snart. så det är ju bra! den här julen har mest bestått av släkt och vänner, en liten juldagsfest på värmekyrkan och en hel del plugg. dessutom var vi ju på bio igår och såg på tinker, tailor, soldier, spy. det var riktigt bra, speciellt tom hardy. bästa killen. dock har det blivit alldeles för lite tid i stallet, men jag måste väl tänka att jag faktiskt har lämnat över till en annan generation nu. längtar ändå bara tillbaka så jäklarns mycket när jag väl är där. kan ju inte vara en del av mambsans liv på samma sätt längre, och det känns så sorgligt. nåväl. imorgon är det nyårsafton och jag ska vara hemma! vad tusan va! men det känns bra, ska bli nice att få äta god mat och önska lokatten gott nytt år. på söndag, dvs. i övermorgon, ska jag åka tillbaka till falun eftersom vi har seminarium på måndag. har lite blandade känslor, men i huvudsak ska det bli kul att komma tillbaka och träffa mina falunmänniskor igen. dom är ju trots allt ett härligt gäng.
yours truly,
ebba

en liten sammanfattning

idag är det tisdag, snart onsdag, och jag är ju hemma i ett vintrigt norrköping. dock inte lika vintrigt som falun, men tillräckligt ändå. det snöar ju lite granna liksom. dessutom är det skönt att slippa faluns decimetertjockt isbeklädda gator där man halkar omkring med livet som insats. nu ska vi se vad jag har gjort på sistone:
  • i fredags var jag i stallet och tittade på när mamma red lektion och pratade med maria på läktaren. kändes som good old times!
  • i lördags gick jag på stan och fikade med trixxarn och sen på kvällen gick vi på video westfest på värmekyrkan, hon och jag och maria. mycket spännande! och kul.
  • i söndags var jag mest bara trött och satt hemma och tittade på musikhjälpen fram till utsläppet och gosade med lokatten. sen kokade jag knäck.
  • igår var det måndag och jag gick på stan med trixxarn och fikade lite, förstås. jag försökte hitta ett par nya skor, för mina finaste bästaste favoritskor har gått sönder! den sorgen alltså, inte att leka med. hittade inga bra, men lyckades ändå införskaffa den mest ultimata julaftonsklänningen.
idag har jag varit hemma och tittat på jul med ernst, blir så himla inspirerad av den mannen alltså. mysgubbe. sen kom mamma hem och då åkte vi ner på stan för en till liten julklappsrunda, plus att jag reklamerade mina skor OCH fick ett par nya som var exakt likadana. den glädjen alltså. känner mig så extremt lättad nu. sen när vi kom hem så rullade jag köttbullar och pappa fick steka dom, teamwork. imorgon är det dags för lussebullebak! och sen kommer filip och olle hem också. och hedvig på torsdag. ja nu börjar det allt bli jul hörni.
yours truly,
ebba

.


en fin vecka på gång

hej gullisar! idag är det måndag igen. jag har haft en finfin helg med märkliga förfester med tjejgäng, ölspel och stereotypa sportkillar. och en mysig kväll på kåren med mycket skratt, prat och pussar. och icke att förglömma, det obligatoriska adventsmyset med mallan och albin. idag har vi varit i skolan, hade föreläsningar från nio till tre med en sjukt entusiastisk lärare och många nya kunskaper. imorgon har vi två till föreläsningar, och jag bävar för att börja klockan nio igen. men sen tänker jag på den mörka tiden i mitt liv när jag började klockan åtta varje dag. så det här ska vi nog ta oss igenom! på onsdag är vi lediga i alla fall, och då ska vi ha födelsedagsfest för malin här hemma hos oss och sen gå till etage och festa vidare. sen är det föreläsning igen klockan nio på torsdag, men det är bara att bita ihop. det är ju så man gör. resten av torsdagen ska jag packa och sen träffa anna på kvällen, och sen bär det av söderut på fredag förmiddag. åh det kommer bli så fint. dessutom började ju musikhjälpen idag, så jag sitter här bänkad och tittar och lyssnar och bara myser. nu vet ni vad jag ska pyssla med de kommande dagarna in i minsta detalj! det känns väl bra? vad ska ni göra mina små skatter?
yours truly,
ebba

en decemberdag

idag är det lördag. jag är ensam i lägenheten för kim är i huvudstaden. jag ska alldeles snart äta lax och ris, och sen kommer malin hit så att vi är säkra på att jag kommer hitta till rätt buss och rätt hållplats. ikväll ska vi nämligen gå på hattfest på britsen. det är min första hattfest och det känns lite trixigt, för det här med hattar är ju ingenting för mig. men jag har letat upp mitt mest överdimensionerade diadem och hoppas att det räcker. sen ska vi gå på utsparksfest på kåren. jag har lite problem med att tänka att jag har bott här i en hel termin, men det är ju så det är. och nästa fredag åker jag hem och stannar hemma i cirka två veckor, det ska bli riktigt nice. nu saknar jag lokatten så mycket så jag håller på att dö.
yours truly,
ebba

julmarknad och säsongsförkylning

idag är det måndag. mallan och johanna har varit här och pluggat, vi har knåpat ihop det sista på presentationen och nu väntar vi bara i princip på att det ska bli onsdag så att vi kan få det överstökat. mallan hade med sig vår lilla julgran idag också, så den står ute på balkongen nu och jag ska pynta den imorgon :) det är faktiskt himla julmysigt här i vår lilla lägenhet, jag har pyntat och fejat och fixat och haft mig. min förkylning har för övrigt gett med sig ganska mycket, men jag har en irriterande liten rethosta som håller mig vaken om nätterna. inatt (idag) somnade jag cirkus halv sex på morgonen. inte så värstans kul. men idag har jag varit på apoteket och hämtat ut medicin så nu jävlar! annars då. snön har kommit och gått och kommit och gått, hela två gånger på en vecka. det snöade lite tidigare idag också, men det har inte lagt sig. och mycket kläder måste man ha på sig. igår var vi på julmarknad uppe vid gruvan, det var spännande! kallt och dant men fint ändå. enda nackdelen var väl att man luktade som ett scoutläger när man gick därifrån, små lägereldar överallt. vi passade dessutom på att gå in och titta på gruvans museum, det ska tydligen finnas en tortyrkammare på det översta planet, men den var stängd igår. så himla synd, den hade man ju velat se. vi får gå dit nån annan gång, det ligger ju trots allt inte alls långt härifrån. nu ska jag fortsätta fixa med julgranen!
yours truly,
ebba

inte så fredagsmysigt

nu är jag sjuk igen :( inte kul alls. det jobbigaste är att vi ju ska hålla vår presentation på onsdag, så jag måste ändå sitta och plugga med dom andra varje dag. tur att jag tycker om att umgås med dom. idag är det fredag och jag ville så gärna, så gärna gå ut ikväll, men nu kan jag ju inte det. ska sitta hemma helt själv och titta på på spåret istället, samla några fler pensionärspoäng. fast jag tror inte att det kommer bli så pjåkigt, morgan och christer ska ju vara med så det ska bli spännande! det bästa vore förstås om jag kunde sluta försöka hosta upp mina lungor. men man kan ju inte få allt här i världen. en sak att glädjas åt är i alla fall att om exakt två veckor så är jag hemma i norrköping igen, för julfirande, lokattsgos och familjemys!
yours truly,
ebba

RSS 2.0