bilderrrrr


rondeller, avfarter och rödlysen

idag har jag varit i vadstena med latingruppen. vi var nära på att dö typ tusen gånger under bilfärden. jag har aldrig varit med om något värre. jag satt i baksätet med hjärtat i halsgropen och klamrade mig fast vid pollan. himla tur att hon var med, annars hade jag nog svimmat.
imorgon ska vi tjuvstarta studentveckan. det känns rätt bra!
yours truly,
ebba

luften smakar som en jordgubbspaj

nu är jag så trött på all hollywoodromantik så att jag skulle kunna gå sönder. jävla happy endings, jävla mitt fåniga leende som sitter där påklistrat från början till slut. sådana där saker kommer jag aldrig någonsin få uppleva. det är faktiskt fruktansvärt att man kan bli såhär påverkad av en så lågkvalitativ film. fruktansvärt.

men från det ena till det andra. jag har haft en fin fredagkväll/natt/lördagmorgon och dag! mycket mycket fint. det inkluderade modevisning, mänskliga pyramider, springtävlingar, kubbspel (usch), barfotagång och barfotadans på varm asfalt, cykla med söta människor, glass på halvars, pussar, kramar, korv-och-salladfrukost och kladdkakor. himla fint, förstår ni säkert då. och jag känner att jag kan andas igen, det sista provet är avklarat och nu kan jag väl inte göra så mycket annat än att vänta på resultatet. det känns befriande.

och sist men inte minst. idag skulle världens finaste bästa junior ha fyllt 24 år. jag saknar dig så otroligt mycket, min fina fina.
yours truly,
ebba

.


all is going to be fine

det är svårt att beskriva hur lätt allting känns idag. det här är en sån dag då man vill cykla jättefort, baka många söta muffins och kakor, och gå barfota i regnvått gräs. för nu är det varmt ute och man kan ta av sig skorna. det är ju hur bra som helst.

a black and white picture of manhattan skyline

på oändligt många sätt går mitt liv väldigt bra just nu. jag kryssar av saker på löpande band på min lilla att-göra-lista. det bästa är nog att jag bara har ett enda prov kvar. ett enda gymnasieprov, bör kanske tilläggas. but still. det känns ganska stort. ett filosofiprov, en naturkunskapsredovisning och en engelskaläxa. hallå eller. fort fort fort går det. när den här veckan är slut så är det praktiskt taget sommarlov känns det som. det ska vi fira på fredag, och det känns himla bra. med fotboll, brännboll och svischiga klänningar. nej, det kunde nog inte kännas bättre. vemodet finns ju här förstås, nu ska vi slänga oss ut i det okända och vi kommer inte kunna luta oss mot varandra varje dag. men det känns verkligen hur bra som helst ändå. jag är redo för det här. det har jag varit de senaste fem åren tror jag. åh det ska bli så himla härligt att få ett markerat avslut och börja med något nytt.
yours truly,
ebba

tid och tankar

allting går så himla fort och jag hinner verkligen inte med. det snurrar och snurrar, och rätt vad det är så tar det slut. det är varmt och kvavt och jag kan inte sova. jag tror att det har regnat i några dagar i sträck, men jag har inte längre koll på vilken dag det är. allt bara flyter ihop. snart är det sommar. den här sommaren kommer snurra fortare än någonsin. jag antar att det bara är att spänna fast sig och känna vinden i håret. och höra suset i öronen.

förlora, förvirra, förtvivla, förföra, förgöra


i might as well give in

idag är det tisdag och jag har varit i skolan. en liten stund i alla fall. på håltimmen gick jag och klippte mig, det blev till och med så att vi klippte upp en liten bit. får se hur det blir! men jag tror det känns okej. kimsan såg ju ingen skillnad i alla fall (= blindstyre). på eftermiddagen var det fotoutställningar lite här och var, som jag kilade runt på. efter det så gick jag till stadsmuséet och pratade lite med kicki. sen ringde jag till hannele och undrade vad hon gjorde. då gick vi hem till henne och hon gjorde pastasallad och jag fick dricka lite te. sen gick vi till halvars och köpte glass och satt och pratade i några timms. hannelis är verkligen en så himla himla fin tjej! så min dag har varit alldeles underbar. det var dessutom soligt, men det kunde ju faktiskt varit lite varmare. men man ska inte klaga!

en annan bra sak är att jag är klar med mitt ugglearbete. man skulle alltså kunna kalla mig ett uggleproffs. och nu sitter jag och klipper och klistrar, monterar mina utställningsfoton på svarta papper. tror det kanske kan bli fint. jojo. imorgon är det onsdag och sen är det långhelg! wohooo!
yours truly,
ebba

man blir helt snurrig av ugglor


du är det finaste jag vet


for i do believe that everyone has one chance to fuck up their lives


deilig er jorden

idag regnar det och är riktigt kallt. det är svårt att tro att om en månad är det juni och vi står där på trappan i våra vita mössor. det är nog till och med helt ofattbart.

just nu väntar jag på att mamma ska nåla ihop min klänning, så jag kan prova den. det är min studentklänning alltså. eller, egentligen inte studentklänningen, men det är den modellen. så mamma ska alltså få sy två stycken olika, en "testklänning" som jag kan använda till vad som helst (för den kommer bli himla fin den också!) och sen ska hon sy den riktiga klänningen. när vi hittat det rätta tyget. men hon tycker ju om att sy, så henne går det nog ingen nöd på. jag känner mig inte så stressad i alla fall, den kommer nog hinna bli färdig. känner lite oro för det där med skor, jag undrar vilka jag ska ha på mig på den stora dagen. om jag ska ta ett par som jag redan köpt men inte använt (som är blåa och fina) eller om jag ska gå på spaning efter nya. känns som att klänningen måste bli klar innan jag kan börja fundera på skor. well well.

jag ska snart åka till stallet och förhoppningsvis få göra lite nytta. klockan halv fyra ska jag träffa hannele och då ska vi ta en mysfika, det var typ tusen år sen som jag träffade henne, så det ska bli himla himla kul! igårkväll tog jag en promenad med sarafari, sen gick vi hem till mig och tittade på trainspotting. det var också fint. det börjar kännas som att det inte är så mycket kvar att pyssla med till skolan, fast då bortser jag förstås från en skitfet inlämning om sparvugglor som ska vara inne på onsdag. ja vad kul.
yours truly,
ebba

om mat

jag kom nyss att tänka på en sak. jag lever så gott som bara på te, yoghurt och bananer. äpplen också kanske. och bröd förstås. om ingen lagar mat åt mig, så äter jag helt enkelt inte. därför har jag bestämt, att ett av mina många projekt den här sommaren ska bli att jag ska lära mig laga mat. och inte typ köttfärssås och spaghetti (även om jag förstås måste börja i någon ände), utan jag tänker... äh, jag vet inte vad jag tänker. mat i alla fall. jag börjar bli stor nu, och då måste man faktiskt kunna laga mat. jag fruktar att jag kommer svälta ihjäl när jag flyttat hemifrån annars. så om det är någon som vill hänga på min sommarmatlagningsidé så är det bara att hojta till, vi kan ses en bestämd kväll i veckan och laga olika maträtter varje gång. det vore ju hur kul som helst! och det är nog det som behövs för att jag ska lära mig att laga mat, eftersom jag tycker att det är supertråkigt just nu.
yours truly,
ebba

världens snyggaste tjej

du och jag, trixxarn.


förhoppningar och regnbågar


and i was like baby baby baby oh

"ögonen som jag talade så varmt om,
och armarna och händerna och fötterna och ansiktet,
som fick mig att glömma mig själv
och skiljde mig från andra människor;
det lockiga håret som lyste av rent guld
och det änglalika leendet som blixtrade,
de som brukade göra ett paradis av jorden,
är nu lite stoft som ingenting känner."

valborg

igår var det valborg hos louise. idag har jag en massa roliga bilder i min kamera. det var en fin kväll, det var det, tills jag råkade spilla lite på kimsan. då blev jag himla ledsen. men det löste sig ju, lite granna i alla fall, hoppas jag. men jag fick festa med svante, och det gjorde så att allt blev bra. dessutom fick jag pussa på alla nästan så mycket som jag ville. det var ju bra! idag ska jag åka till ett loppis med muttran. kan bli spännande.
yours truly,
ebba

RSS 2.0