tisdag

hejhej!
idag är det tisdag. jag har varit i stallet och ridit mambsan, som var så lyhörd och samarbetsvillig så jag blev alldeles lyrisk. finaste tjejan. just nu sitter jag och dricker te och väntar på soffleveransen. den ska visst komma om tio minuter sägs det. ska nog facebooka upp några fler bilder idag! så beware.
yours truly,
ebba

mysunge

världens finaste sötaste bästaste tjej

gudars skymning

åh vilken dag det här har varit. spenderade 40 minuter med att springa runt i vrinneviskogen och leta efter mamba, pepsi och steffie, som hade bestämt sig för att utforska världen utanför hagen. hittade dom i närheten av bron över söderleden som går till kungsgårdsgymnasiet, och kan ju bara tacka vår lyckliga stjärna för att alla var oskadda och glada. jäkla hästar. 40 minuters panikpuls är ingenting att rekommendera. när vi kom tillbaka till stallet så fick mambas ben och svans sig en rejäl omgång med vattenslangen, skitig beyond recognition. men nu är allt bra och man kan slappna av. phew. imorgon kommer världens bästa anna till stan, så då ska vi fika. saknar henne varje dag. men nej, nu ska jag nog dricka te och titta på seven.
yours truly,
ebba

jaha

igår var en helt strålande dag! först körde jag bil och vi åt våfflor hemma hos myslussan, med mysgänget. sen körde jag lite mer bil och så kom jag hem och tittade på beverly hills (hehe). sen åkte jag in till stan och mötte upp med maria och vi letade oss fram till jolines nya lya som var fin och sånt. där festade vi till det och sen tog vi en sväng till världens, men där var det fullt så vi fick gå till cromwell istället. där stod eric och bartendrade och jag blev så glad av att se honom, fina killen. sen gick vi till puls och stod i kö ett tag men det var det värt, för väl inne hittade vi kalaskillar och blomsterintresserade söderköpingsbor. dessutom blev vi omringade av ett gäng tjeckier. och jag blev tillfrågad av två killar om jag ville följa med hem och skjuta lite heroin, men jag sa snällt tack men nej tack. sen gick jag. det kunde dom gott ha. så vi dansade och skrattade och hade det himla fint. sen fick jag skjuts hem av marias mamma, tack! tack för finkvällen allihopa som var med. kanoners var det. idag ska jag nog åka till ikea, vi ska köpa ny soffa. spännande.
yours truly,
ebba

ay dios mio


en tossig torsdag

här sitter jag och knaprar på en ikeapizza! det är spännande. på ikea har dom fan allt. idag har jag tittat en massa på beverly hills och förundrats över att dom är så himla små och att brandon är världens bästa kille. honom skulle man ha. jag har även fikat på kuriosa med kimsan och gått en liten sväng på stan, vi tittade på vårskor men hittade nog inget av värde. sen gick vi och köpte böcker och då strålade vi samman med lussan och pollan och så gick vi och satte oss på skafferiet. sen åkte jag hem och bytte om och så tog jag bilen HELT SJÄLV till stallet. det kändes konstigt och tyst så jag började sjunga på den här låten och då kändes det genast mycket bättre. på hemvägen tog jag en sväng runt smedby också, för att känna in mig lite. imorgon ska jag hämta upp trixxarn och så ska vi åka hem till lussan och äta våfflor! gillar inte våfflor men gillar ju att hänga med gullisarna. imorgon kväll ska jag och sötmary gå till världens och sen kanske vi till och med går till puls. det kommer bli så himla kul! det var länge sen som vi hittade på nåt utanför stallet. det blir en helfin fredag, det känner jag på mig.
yours truly,
ebba

tussungar

såhär såg det ut när vi vårhängde på min altan igår! det var himla fint, med kimsan och lussan. idag har jag mest hängt med sara och försökt förstå att jag faktiskt tagit körkort, det är inte lätt ska jag säga. känns olagligt.
yours truly,
ebba

fira med sarafari

idag är det den tjugotredje mars tvåtusenelva. idag har jag tagit körkort. nu ska sarafari komma hit. vi ska fika. jag hoppas att jag ska få titta på beverly hills nu. nu kom hon hit och sa att hon har bakat körkortbrownies! bäst fan. älskar körkortskakor. och så jonglerar hon för mig. vad hon kan. nu ska vi mysa! hejhej
yours truly,
ebba

HALLÅ

idag är det exakt en månad kvar tills jag fyller tjugo. det är fan galet. imorgon ska jag göra nåt som kan (och kommer) bli himla kul och väldans spännande. idag har jag pratat med hannelis i telefonen och det var trevlans för jag saknar henne väldigt mycket. idag blåser det hur mycket som helst men det är varmt, typ tretton grader, och soligt så jag är nöjd ändå. varma vindar. som orup skulle ha sagt. nu vet jag inte om orup skulle säga så, men det känns som nåt som han skulle kunna säga. så nu ska jag nog gå ut och sätta mig på altanen, hitta en plats där det är lä och bara mysa. kanske med en god bok, om den inte flyger iväg. då får jag lyssna på musik istället.
yours truly,
ebba

monday monday

hejhej sötisar
idag är det måndag igen. det blåser jättemycket och är helt genommulet. om lite drygt en timme ska jag promenixa till stallet för att longera mambsan lite i ridhuset, men först ska jag titta på lördagens avsnitt av downton abbey! förstås. känner mig alldeles förväntansfull. i fredags var jag ju förresten på en väldans lyckad överraskningsfest för kim-kim som snart fyller tjugo år, och vi festade och fnittrade och lekte. sen gick vi till puls och hade kalaskul. i lördags var jag på babyl med gullisarna, sen gick vi till bonbon på värmekyrkan som nog var det minsta, varmaste och mest högljudda på väldigt länge. men ändå fint. gillar ju snygga människor. nej, nu blir det engelskt 1910-tal! hejhej
yours truly,
ebba

come back to me, my darling

idag är det tre år utan dig. jag förstår det fortfarande inte, det kommer jag nog aldrig göra. jag drömmer om dig ibland och det är bland det bästa som finns. min fina fina. min bästa vän, min största kärlek och min eviga saknad. du bor i mitt hjärta, alltid.

rasmus

nu kom katten rasmus och la sig bredvid mig i soffan, han vill bli klappad på magen och titta på slagsmålsfilm och spinna jättehögt. så han ska väl få som han vill!
yours truly,
ebba

sovmorgon och attacksnö

inatt har det snöat, jättemycket. det känns ju lite som ett bakslag för vårkänslorna, men jag tycker inte att man ska låta sig nedslås. jag tror att det här är sista snön för säsongen. och jag tror att det kommer bli soligt och varmt igen om bara nån dag, och att all den här snön kommer smälta bort fortare än kvickt. men idag vill jag inte gå utanför dörren, så jag ska placera mig framför teven nu och titta på fight club. det var år och dar sen som jag såg den, så det ska bli rätt spännande. ikväll ska jag ut på äventyr. men det är en annan historia.
yours truly,
ebba

trixxarn, sol och en brygga

och ett bra besked. det är saker som gör mig glad en torsdag som denna. och att vi fick svanbesök också, även om den var lite läskig. men säkert bara sällskapssjuk.
yours truly,
ebba

for your information

idag sjöng koltrasten för mig, för första gången på hela året. solen är varm och mysig. nästan all snö har smält bort och jag trampar sönder mina klackar på gruset som ligger på gångbanorna. men det gör inte så mycket. nästan ingenting gör nånting när det börjar bli vår. over and out.
yours truly,
ebba

födelsedagskatt

idag fyller min bästa vän och ständiga vapendragare, lokatten, elva år! grattis på henne. världens finaste kattskatt.

fint väder

hejhejhej
idag är det fredag och solen skiner. min morgon har varit kalasfin, det första jag hörde när jag knäppte på radion var det här och jag åt min yoghurt med en sällan skådad entusiasm. snart ska jag ta en promenad till stallet och ta en svängom i ridhuset med mambsan, det ska bli mysigt. myshästen. igår var jag och pollan och trixxarn och kimsan på världens och hängde. mysigt att dricka öl på en torsdag. det är fina grejer det. allt går bra och livet är fint och mina fräknar förökar sig med en rasande fart. enligt smhi ska det bli vår nästa vecka. och snart är det ju nästa vecka. åh vad fint allting är.
yours truly,
ebba

dessutom

förresten. idag är det ju den internationella kvinnodagen. och det är ju viktigt. men, vad som är ännu viktigare, är att det även är semmeldag! så kläm i er en semla och var som folk. eller i alla fall som ture.
yours truly,
ebba

solen

hej gullisar
har ni märkt att det är vår nu eller? jag sitter just i detta nu ute på altanen och solar näsan tillsammans med lokatten, för vi vet ju allihop att fräknar är det tydligaste vårtecknet som finns. och fågelkvitter då. snart hör man nog också årets första koltrast. det ser jag fram emot. alldeles snart ska jag gå in och ta en dusch, sen ska jag bege mig in till stan. men först vill jag dela med mig av min senaste hang-up, nämligen serien downton abbey som går på ettan på lördagar. tror tyvärr att ni bara kan se det senaste avsnittet, men det är inte fy skam det heller. ha så kul!
yours truly,
ebba

the duchess

jag tog rast och tittade på en film, the duchess med bl.a. keira knightley och ralph fiennes. jag dog ju på ralph alltså, jävla as. betyg: tre/fem. en vacker film med irriterande handling och hur fina kostymer som helst. tänk om man fick ha en sån här peruk nån gång liksom. det vore nåt.
yours truly,
ebba

måndag igen (igen)

nu är det en hel vecka sedan som jag lämnade något livstecken här, så det är väl dags nu kan man tycka. jag lever och mår bra i alla fall. hoppas att ni gör det också. den gångna veckan har varit ganska händelselös, förutom några körlektioner och en fikadejt och en himla massa teoriläsning. annars var jag mest i stallet. i lördags var det ju karateklubben på trappan igen. festandet inleddes med en kalaskul las palmas-fest, och jag tackar trixxarn och hennes kim för allt och i princip hela kvällen. tack till lussan och kimsan också som var på sitt bästa partyhumör! det var kul på trappan, till att börja med, och jag fick tydligen för mig att jag gillade kitty jutbring. så det var ju spännande. men sen blev det alldeles för mycket folk, för mycket ljud och för jobbigt ljus. så jag blev lite trött. fullt förståeligt, tyckte jag när jag läste i dagens nt att det var 1200 pers på karateklubben. konstigt att jag ens överlevde typ.

igår var en lugn och solig vårdag i stallet. jag och maria och hillevi skulle ta oss ut på en lång skrittrunda, och det var hur mysigt som helst. varmt och soligt och fågelkvitter. men på hemvägen råkade vi ut för en liten urladdning, det blev lite väl ystert och skidåkare och annat, så mambsan fick för sig att leka flaggstång och reste sig säkert nära på 90 grader (kändes det som). jag trodde att vi skulle slå över, så jag snabbade mig på att lite diskret glida/ramla av. landade på rumpan och fick inte ens ett blåmärke, skönt med airbag! mambsan däremot tog tillfället i akt och galoppade iväg upp i skogen, men stannade av sig själv och kunde lyckligtvis bli infångad. så ingen skada skedd, varken på mig eller häst. och det var himla skönt, såna saker kan ju gå hur illa som helst. vi tackar vår lyckliga stjärna. anmärkningsvärt är också att det var första gången under våra sju år tillsammans som mamba faktiskt lyckats få av mig. jag bör dock påpeka att det inte alls beror på att jag är bra på att sitta kvar, utan snarare på att jag är feg nog (eller klok nog) att inte utsätta mig för såna situationer. men det går ju inte att undvika och någon gång ska väl vara den första. så hurra för det. och hurra för att allt gick bra.

nu ska jag äta lunch och sen stoppa nosen i teoriboken igen. och sen ska jag nog åka till stallet.
yours truly,
ebba

RSS 2.0