let it oooouut

fan för helvetes jävla allt ibland. jag mår bra idag egentligen. nu ska jag duscha faktiskt.

årstider utan tid

jag är faktiskt trött på regn nu. jag är till och med trött på att gå upp klockan sex för att vara i skolan klockan åtta, även om jag bara gjort det två dagar (idag räknas inte, för jag snoozade i en timme). fint ord förresten, snoooooza. det är grejer det. i alla fall. jag är trött. jag är väldigt trött. på många sätt vill jag vara ledig, eller i alla fall vuxen med ett härligt jobb. det vore nåt. jag längtar så jävla mycket tills jag blir stor alltså. välja saker helt själv och känna hur livet börjar. så härligt. jag längtar.
men sen tänker jag såhär: ebba, du längtar alltid någonstans. vart du än är, så vill du alltid någon annanstans. jag måste nog fråga mig själv om det är ett sunt levnadssätt. men jag mår ju bra för det mesta, så jag antar att det är ganska sunt i alla fall. och nu tittade jag nyss ut genom fönstret och fann nattsvärta. jag som trodde det var augusti. jag hatar när det blir höst innan det är höst. precis som när det blir sommar innan det är sommar, och vinter innan det är vinter, och vår innan det är vår. jag vill att allt ska vara som det ska vara. jag gillar inte förändringar. bara ibland, och om jag får välja själv. jag gillar förändringar. ibland. men nu har i alla fall hela årstidsprincipen flyttat på sig. jag tänkte på det igår, att vi borde flytta fram allting typ en månad. alltså, få sommarlov en månad tidigare. i maj. till slutet av juli typ. höstlov i september. jullov i november. sportlov i januari. påsklov i mars. men alla dessa högtider ställer ju förstås till det. typiskt. 

nu ska jag äta.
yours truly,
ebba.

all ears

i'm so happy that you called
i really needed a break
from all the people i see
all the people i spend time with

where did my summer go
the week that was cancelled
was my only chance
to get out of this place

so how have you been
i heard about your problem
at the end of this road
a common solution

my favourite thing about you
please don't get me wrong
how natural it feels
five minutes without talking
five minutes without talking

jag är faktiskt inte helt dum

då vill man skrika, börja om och stanna kvar,
men vem hör en sådan sliten kommentar?
inga svar

men stjärnor föll och älvor höll oss fångna i ett avsked under månen
domedagsprofeter satt och grät
och orden om försoning fick sitt liv som aldrig hörts i telefonen
en kyss i dionysos tête-a-tête
ett snedsteg av förlåt som jag förlät
för månen har en kraft som förnuftet aldrig haft
och aldrig får
och då går det som det går
sen vill jag skriva allt jag sett så nån förstår
fast inga toner kan förklara hur jag mår

sluta dröm om det ljuva livet

idag mår jag bra och jag är glad. och ja, jag är medveten om att norge inte har nåt med mig att göra. därför är de två senaste inläggen ett mysterium även för mig, så vi drar ett streck över det okej. 
det har varit en finfin helg. fredagen var fin, både dagen och kvällen och natten och lördagsmorgonen. och lördagen och lördagskvällen. och idag har också varit fin. nu på kvällen så tog jag tag i mitt liv och fick min bror att lära mig åka longboard. jag har potential! jag var duktig som tusan. haha, jag ramlade en gång och det var nog det roligaste jag någonsin varit med. sjukt kul! annars gick det fint. om man bortser från att jag hade lite svårt för att lära mig att bromsa. men jag kunde där på slutet. killar kan, som man säger. jag med.

imorgon är det skolan och schemat börjar. vi börjar klockan åtta och första lektionen är latin, med en love. det ska bli så jäkla spännande! jag har längtat efter detta. sen har vi bildlektion (det ska nog också bli spännande, speciellt som att jag är så bra på att rita. inte). på eftermiddagen har vi geografilektion, och sist engelskalektion. tror jag. engelskan ska nog bli kul det här året, hoppas jag. blir nog mycket litteratur verkar det som, det blir ju skitbra.

nu lyssnar jag på världens bästa håkan och ska gå och lägga mig snart, tror jag. att gå upp klockan sex kan bli jobbigt. önska mig lycka till.

yours truly,
ebba.

förlåt, norge

jag tar tillbaka lite av mitt påhopp i det förra inlägget. jag vill be om ursäkt till erlend øye och eirik glambek bøe, de ska inte behöva känna sig utpekade. de är nog de enda norrmännen som fortfarande kan kallas exotiska. jag slänger in en bild så ni får se hur exotiska de faktiskt är.

tack för mig.
yours truly,
ebba.
p.s. moulin rouge får mig att må dåligt. jag förstår inte hur länge till det ska vara såhär. men det går åt rätt håll, det får jag väl ändå lov att påstå.

d-day

jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma, men det här är till alla norrmän:
ni är inte alls något särskilt och dessutom är ni precis lika fula (läs: ser precis likadana ut) som alla andra skandinaver! ta er i dalen och sluta få mig att tro att ni är exotiska. JUST DET. (till er som tar illa upp - ni är säkert jättesnälla, men ärligt talat. skärpning innan jag blir besviken på riktigt)

och dessutom ska ni nog behöva ha en sak klar för er:
1a regeln. för att känna ebba behöver man känna hennes humor, och inte nog med det. man måste även kunna känna av när hon är ironisk (ett konststycke, faktiskt).

skolaaaa

första skoldagen. ett enochenhalvtimme-långt klassråd som bjöd på en del överraskningar (minst sagt). nu är vi ju rena kultur&språkare i alla fall. känns väl bra. men jag vill nog ändå ha sommarlov igen. men äsch, vi ska väl klara av den här terminen och nästa också! vi har ju varandra, team jocke! eller hur!

efter skolan träffade jag världens underbaraste bästaste hannelis! <3 åh vad jag har saknat henne. superdupermycket.

nu ska jag gå och lägga mig. späckat schema ju. inte. inte den här veckan i alla fall. imorgon har vi två lektioner, på torsdag är det bara någon kultur och klassgrej och på fredag är vi lediga. fint va.

yours truly,
ebba.

(lite) senare

nej, jag tänker fan inte låta det lilla som är kvar av mitt sommarlov vara såhär deppigt och tråkigt! nu ska jag ta tag i detta och ha riktigt jävla kul imorgon. och ikväll! mm faktiskt.
yours truly,
ebba.

snirksnark

nu får ni ursäkta mig igen. men jag är så sjukt seg och trött, och har ont i huvudet och mår illa, och är trött trött trött. orkar inte med skola om två dagar. sommarlovet borde vara ett halvår. minst. och vädret gör ingenting för att hjälpa mig upp. herregud, så många gånger som jag talat väl om vädret även om alla andra hatat det. nu minns det tydligen ingenting av det. åt helvete med det också. men det är mysigt ändå. man kan dricka te och se på film. idag kommer hannele hem, jag saknar henne som en idiot. en månad utan min favorit-hannelis är sjukt lång och sjukt jobbig. men nu kan jag äntligen träffa henne och jag är glad.

yours truly,
ebba.

vadtusan

jag vet inte om det har med att göra att jag nyss såg på hulken (för övrigt ganska så mycket en skitfilm, jag känner på mig att the incredible hulk med edward är mycket bättre. eric bana gör sig inte i grönt), men jag blev helt plötsligt riktigt jävla arg. på ingenting! jag förstår ingenting. jag borde vara glad. speciellt nu. jag borde vara jätteglad. men jag är jätteirriterad istället. jag förstår faktiskt inte. och jag gillar fortfarande inte att vara andrahandsval. men man kanske får vänja sig. jag kanske inte ens är andrahandsval. vad är det för fel på mig? varför kan jag aldrig riktigt glädja mig åt att jag lyckas? möjliga alternativ är väl: jantelagen, mycket vill ha mer fast i formen bra vill vara bättre, eller också är jag bara emotionellt avtrubbad. hur jag nu kunnat bli det. som sagt, jag förstår inte. det är mycket jag inte förstår. men jag förstår att ni inte förstår nånting av det här. därför tänker jag lägga av med det. jag kommer inte kunna somna.
yours truly,
ebba.

jag känner mig som den här killen, fast inte riktigt lika arg. mer förvirrad.
(en sak att glädjas över är ju att jag i alla fall klär i grönt)

öhm

här sitter jag och väntar. ska inte till hageby förrän fyra, för då har sara slutat jobba och mamba slutar ju inte gå förrän fem. men jag har lovat maria att hjälpa henne lite med trollet idag. så det ska jag ta först, tänkte jag.
så för tillfället lyssnar jag på jensan (<3) och pratar lite med folk på emm-ess-enn. ska nog se någon film snart, funderar bara på vilken. ikväll är det hulken på femman, eller var det trean?, med eric bana. som jag tänkte se. har fortfarande inte sett edward norton-hulken så skäms på mig. får väl köpa den när den kommer ut istället.

meeen... nu ska jag nog dra mig vidare, för här har jag ju inget vettigt att göra.
yours truly,
ebba.

i know why mona-lisa smiled

idag stormar det lite. jag tror bestämt att träden håller på att ryckas upp med rötterna. hm.

än så länge så har jag bara umgåtts med katterna idag. rasmus är ju här, så lokatten och han håller väl på att göra upp om vem som ska bestämma. det ska nog gå bra.

igår var jag ute på bjällbrunna och hälsade på lite, fick träffa jenny vilket var trevligt. även tina, palle och tessan var där (: det var kul att träffa dom, var ju ett tag sen liksom.

jag ska väl bege mig till hageby vid ett, och ta hand om mambsingen lite granna. sen är det girls night (eller evening) hos bea på kvällen, det ska bli nice! ååh, såg vårt nya schema igår... jag vill inte verka deprimerande eller så, men jag kommer lätt dö eller bli utbränd det här året. hoppas det blir kul ändå.

här kommer kissingarna:
lillkissen rawsmuws
lillbobban & rasmus

nu ska jag kanske baka. eller lyssna på musik, eller både och.
yours truly,
ebba.

vad då?

(http://nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=4076902)

jag läste nyss tidningen, och hittade en artikel om några tjejer som blev nerslagna när de var på väg hem från utebion. helt sjukt att man inte kan gå som man vill, när man vill, men det som fick mig att reagera mest var det här:
"Pappan Robert Jonassen säger:
- Det är helt sjukt. När blev det accepterat att tjejer slår tjejer?"

... liksom, va? såg jag rätt? när blev det accepterat att tjejer slår tjejer? herregud, jag visste inte att det var accepterat. precis som att jag inte visste att det var accepterat att killar slår killar, eller att tjejer slår killar, eller att killar slår tjejer. jag visste faktiskt inte att det var accepterat att någon får slå någon över huvudtaget.

blev det inte lite fel här nånstans? no offence, men...

hjärtat

vet du hur jävla mycket jag saknar dig?  det finns ingenting som jag önskar så mycket som att du vore hos mig.   jag behöver dig, snutten. du är fortfarande mitt allt. och jag älskar dig.
jag saknar dig så jävla mycket. det finns ingenting som jag önskar så mycket som att du vore hos mig. jag behöver dig, snutten. du är fortfarande mitt allt. och jag älskar dig.

hyllor & svordomar

hejhejhej

jag har nyss (med viss hjälp av min far, bör tilläggas) fått upp den där rackarns hyllan. så nu är den pyntad och färdig. klar att skådas, som man kan säga. jag är tämligen nöjd med resultatet.

idag var jag på hageby och hängde lite med moa och med mambsingen också förstås. det var fint. imorgon ska jag dit och tvätta lite täcken och schabrak. det ska bli spännande.

nu ska jag väl försöka få ordning på resten av grejerna här i krokarna. om jag fortsätter i den här takten kan jag nog snart ha inflyttningsfest! jag som började göra om för ett halvår sen. men nu är nog allting alldeles färdigt. det är fint.

hare hare

yours truly,
ebba.

nollåttanollåttanollåtta

idag är en händelselös dag, men just idag tycker jag om det. jag har läst och varit ute och gått. och det var det. jag började på doppler idag, och läste ut den idag. som vanligt lyckas världens bästa erlend loe sätta ord på mina tankar, och det är ju fantastiskt. jag har förresten pysslat lite med min scrapbook också, den blir fin. jag längtar till julen så jag får användning för den. men tanken är ju att jag ska kunna använda den året om.

idag åkte vi inte till ikea, men vi ska göra det imorgon (tror jag). jag måste ha en hylla. det finns ännu en liten yta av mina väggar som inte är beklädd. jag tror att det kan bli ganska fint.

"ett problem med folk är att så fort de fyller ett rum är det dem man ser och inte rummet. stora, öde landskap slutar vara stora, öde landskap om de har en eller fler människor i sig. människan definierar var blicken ska vara. och människans blick är nästan alltid riktad mot andra människor. på så sätt har en illusion skapats om att människan är viktigare än det på jorden som inte är människa. det är en befängd illusion."
- erlend loe, doppler.

jag saknar min fina junior. fortfarande. och alltid.

tänka

du kanske sa nånting som ingen alls förstod
och som du ångrade men som du ändå sa
du kanske gick ett steg för långt för dom försoffade
så att dom inte såg att det var bra

du ville ändra på dig själv och på din värld
men fick då ofrivilligt se att den var seg
livet är en dans på rosor
men det är en dans med svåra steg

du ville visa att du fanns och att du levde
och att inte allt var lika dött som dom
du ville se alternativ i allt som inte var nåt bra
och att det gick att göra om

du ville bara hjälpa till och vara snäll
mot dom som praktiskt taget ingenting förstår
du ville bara göra gott och ändå fick du namnet fröken svår

explodera

regn igen. hela dagen har varit supermys. jag har varit helt ensam och druckit te och tittat på explodera bateria, och jag slutade räkna antalet rysningar efter ett tag. konstant gåshud, mina damer och herrar. tänk om man hade varit på den konserten! åh vilken känsla. nykär i håkan igen, i alla fall. det känns bra. snart släpps biljetterna till hans spelning i flygeln, men jag tror inte det kommer bli nån rush direkt. blir det väl inte så ofta här. 
jag älskar vädret! det har regnat hela långa dagen, och nu är det mörkt mörkt mörkt. det känns som det är på väg att bli höst. hösten är varmt välkommen, den betyder ännu ett steg framåt och tiden tickar på. tiden som jag sist var så orolig för. men jag är inte orolig. längre. jag vet att saker och ting kommer gå bra. det finns inget annat.

yours truly,
ebba.

OMG!!!!!11ettett

nu är det augusti! hjälp, jag vet inte vart tiden tar vägen! hoppas att den inte alltid kommer gå såhär fort, jag kommer ju inte hinna med nåt i livet om det ska rusa på såhär. ja jisses.

idag har jag varit i linköping hela långa varma dan. jag hade lite problem med att gå, speciellt i trappor, men det gick rätt bra ändå. det är inget fel på nån som haltar, you know. (jag har fetaste blåmärket på låret idag, format som en hästsko dessutom! tjusigt värre. för alla som vill titta; det kostar fem kronor!) jag lyckades i alla fall införskaffa ett par nya sandaler som jag är rätt nöjd med (mina favvisar gick sönder på sicilien :(), och ett par låga krämvita tyg. som jag så länge velat ha! jag är mucho pleased. fick dom för halva priset också. inte illa! så har jag även suttit på café berget i några timmar och läst, och så har jag lunchat med min far. jag har även gått runt runt i staden, spanat in omgivningarna lite granna. det var på det hela taget en mycket trevlig dag. linköping är ju alltid trevligt.

imorgon vet jag inte alls vad jag ska göra. inte på söndag heller. och inte nästa vecka heller. får väl se vad som hittas på, det är sånt som märks, som man säger i amerikatt.

nu ska jag kratta.
yours truly,
ebba.

RSS 2.0