sommartorsdag i september

idag skrev jag färdigt min hemtenta, så jag firade med att åka in till stan och fika med trixx. det var mysigt. imorgon ska jag skicka in tentan (efter att jag har kollat igenom den en sista gång, sen vill jag aldrig mer se den), och imorgonkväll ska jag dricka öl med jollen och trixx och sen gå på klubb republik. det blir nice! idag var det för övrigt sommarvarmt och jag insåg att något inte står riktigt rätt till när man tycker att boken om upphovsrätt var den roligaste av all kurslitteratur. dessutom har jag tittat på beverly hills för första gången på en vecka = abstinensbesvär åtgärdade. nu ska jag nog gå och lägga mig så att det kan bli imorgon!
yours truly,
ebba

åh men suck

jag glömde visst nämna en sak. hemtenta och köksrenovering går inte hand i hand. jag har ändå hur som helst lyckats plita ner svaren på två frågor, samtidigt som jag lyssnat på det ljuva ljudet av 1. sågande. 2. högljudda hantverkarskämt på grov östgötska. 3. snickrande. 4. skruvdragande och 5. slagborrande. imorgon ska jag ta mig an den sista (och förmodligen jobbigaste) frågan, som egentligen är tentans allra första fråga. men jag sparade den till sist. nåt kul ska man ju ha liksom. och fråga mig inte hur det går, för det här var nog tamejtusan bland det tråkigaste jag någonsin gett mig på att läsa om OCH dessutom behövt skriva om. jag hoppas att min sedvanliga tur är med mig och vet ju förhoppningsvis att jag i alla fall oftast kan skriva mig ur problem. även om det i just det här fallet är extremt tungt. men snart är det över, wohooo.
yours truly,
ebba

måndagskänslan

okej idag är det måndag och jag är helt slut. jag har suttit och skrivit hemtenta hela dagen, är sjukt ointresserad och vet inte riktigt vad det är jag pysslar med. men jag har i alla fall kommit halvvägs. och jag tänker att om jag har kommit halvvägs på en dag, då borde jag ju (om inget oväntat händer) hinna bli färdig till fredag. ja, det är klart jag hinner. frågan är hur hög kvalitet det blir på det hela, men det är ju en världslig sak. känns det som just nu. när jag hade suttit med näsan på datorn (i datorn?) i flera timmar så kände jag att det var dags för en promenad. så jag gick runt fälten och var nästan på vippen med att ringa sara, men sen kom jag på att hon ju inte är här. det sög ju lite. så jag fick gå själv, men det var så fint väder och jag hade min mysmusik så det fick väl vara okej.

jag har dessutom haft en superduperhelg, det kan vara lite därför som jag är så trött också. kulturnatten var så fin som jag visste att den skulle bli, alla var så himla glada (ja speciellt du adrian) och allt var så kul och bra. sen sov jag ju hos världens bästa trixx, i hennes och hennes kims nya finfina lägenhet, och fick fin söndagsfrukost till brokeback mountain. det kan ju inte bli mycket bättre. på eftermiddagen red jag ut i höstskogen på mambsan tillsammans med maria och kasper, och det var ju också precis vad jag behövde. så egentligen har jag samlat ganska mycket energi, jag ska bara leta upp den. förhoppningsvis dyker den upp imorgon. annars då. min plan är att bli klar med tentan så fort som möjligt, på onsdag ska jag och trixxarn åka på second hand-runda och på fredag är det nog öl och värmekyrkan som gäller. åh kan det inte bara få bli fredag. ska stuva undan den här tentan illa kvickt så att jag kan njuta av den här fina staden, mina fina vännisar och det fina höstvädret.
yours truly,
ebba

finfredag

idag är det fredag och jag vaknade och kände mig allmänt vilse. det känns ju konstigt att tycka att alla färger känns konstiga, när det egentligen är här jag bor? eller? det är ju ändå det här jag har levt med hela mitt liv, och jag har bara inte bott här i mindre än en månad. det är ju knasigt hur fort man kan vänja sig vid saker och ting. men sen vande jag tillbaka mig lite granna, åt frukost och duschade och kollade upp vad hemtentan ska handla om. den kan bli knepig men kanske ändå inte. vi får se, jag tror att jag har bestämt att jag ska ta itu med den på söndag. eller kanske på måndag. hm.

efter att jag kollat upp det i alla fall så åkte jag in till stan och träffade trixx, myste och gick på stan. jag köpte nya skor och är jäkligt nöjd med dom. och två klänningar och ett par mjukisbyxor. sen gick vi och fikade! förstås. sen åkte jag hem och bytte om, och åkte till stallet. pratade med maria och gick en liten promenad med henne och doma, sen borstade jag på mambsan och var så glad över att se henne. hon såg ut som att hon också blev lite glad, så det var ju kul. och nu har jag ätit lite och gosat med lokatten. hon har fått en ny kisslåda, det är ju himla spännande. hon förstår inte riktigt hur hon ska bära sig åt när hon ska ta sig ut, för det är som en sån här vipp-lucka. jag försöker få henne att förstå att hon måste trycka med huvudet, men hon vill bara tassa med tassarna, och sen släpper hon och då stängs det ju igen. men hon lär sig nog. snart ska jag gå och lägga mig, imorgon är det kulturnatt och jag ska hänga med trixx och senare med maria och addis och några fler och sen på värmekyrkan. ja vi får se. men fint kommer det bli!
yours truly,
ebba

home sweet home

nu är jag hemma och det är så obeskrivligt skönt. älskar den här staden, vet inte hur jag tänkte när jag var femton och bara ville härifrån. resan tog i alla fall fyra timmar, och nånstans i höjd med katrineholm började jag bli så otroligt rastlös och uttråkad. och då hade jag ändå sysselsatt mig med lite olika saker typ som att 1. lyssna på musik 2. äta godis 3. äta äpple 4. dricka vatten och titta ut genom fönstret 5. titta på två beverly hills-avsnitt 6. titta på människorna i kupén osv osv. men det är fan jobbigt att sitta still sådär länge.

igår var vi ute förresten! först följde malin med oss hem och så åt vi och drack lite öl och sånt, sen gick vi till kåren och strålade samman med dom andra och sen gick vi till etage. det var första gången jag var på etage, jag hade fått höra att det skulle vara ungefär som puls men det var mycket mindre och inte alls lika spännande och kul. men man kan ju inte få allt här i världen. sen fick vi en nattgäst också, nämligen den enda östgöten (förutom jag och kimsan) i vår klass. man måste ju hålla ihop liksom. nu ska jag dricka en till kopp te och sen gå och lägga mig, är så himla restrött!
yours truly,
ebba

en hösttisdag

idag är det tisdag. lokatten åkte hem igår, men jag ska ju träffa henne igen på torsdag, så det får vara okej! just nu sitter jag och tittar på nya höstskor, lyssnar på brunchrapporten och renskriver föreläsningsanteckningar. kimsan sover fortfarande. imorgon har vi kursens sista föreläsning, och sen ska vi nog gå på after school på kåren tror jag. och sen går tåget hem halv två på torsdag! och lördag kommer bli så himla fin, det bara känner jag på mig. igår efter mitt seminarium så var jag ute och promenerade, för min regnjacka hade kommit hit då. jag tog en långpromenad runt sjön som ligger här precis bredvid där vi bor, det var så himlarns mysigt. det är verkligen höst här nu. jag tycker att det känns helt okej.
yours truly,
ebba

en kattsöndag

idag är det söndag och jag ska alldeles snart gå och lägga mig. jag har nyss skrivit ut det som vi ska prata om på seminariet imorgon, känns som att det kan gå rätt bra. men man vet ju aldrig. jag ska vara i skolan klockan åtta imorgon bitti. vi får se hur det blir med den saken, men förhoppningsvis kommer jag inte försova mig. idag har jag mest läst (lite) och mysat med lokatten (mycket). jag tog ner henne på gräsmattan en sväng, så att hon skulle få sträcka på sig och få lite frisk luft, men det var väldans läskigt. och så många konstiga lukter överallt. lilla gosekatten. men imorgon ska hon ju få åka hem och då kommer hon nog känna sig lugn igen. inte för att hon inte är lugn nu, hon ligger mest och sover, men hon rycker ju typ till vid minsta ljud. det är väl en vanesak kan jag tänka mig. hur som helst. nu ska jag ge er en massa bilder på henne och en blomma! det är en rebus, och det betyder att lokatten är en blomma. en finfin blomma.
yours truly,
ebba

finbesök

nu är lokatten här! mamma och pappa åkte till nås för ungefär två timmar sen, jag hade lagat mat och gjort efterrätt osådär till dom, så de slipper laga mat när de kommer fram till stugan. lokatten tycker att det här är väldigt spännande, hon har patrullerat av hela lägenheten flera gånger, och så fort som jag går nånstans så följer hon efter. just nu ligger hon bredvid mig här i soffan, vi har tittat på merlin och det var ju kul. snart ska vi titta på en härlig film och dricka te, kanske äta lite torsk. för lokattens del då alltså. åh det är så underbart att ha henne här. min fina fina kattskatt.
yours truly,
ebba

lokattsglädjen

jag är så jävla glad just nu och jag måste berätta varför innan jag går och lägger mig! pratade nyss med pappa i telefonen, och som jag sa igår så ska ju han och mamma åka till nås i helgen och då svänga förbi här i falun och hälsa på. nu sa han att lokatten ska följa med, och frågade om hon fick bo med mig i stället för att åka till nås. ba JA KLART GE MIG HENNE NU HELST jag saknar henne ju så satans mycket. så lokatten ska alltså bo här över helgen och jag är så glad så glad så glad och räknar ut att det är två dagar kvar tills hon kommer, och när hon har åkt hem igen på måndag så är det bara tre dagar kvar tills jag får träffa henne igen. för då kommer jag hem!
yours truly,
ebba

jag bara dör av saknad


en liten liten visning

idag är det tisdag och jag har gjort ingenting hela dagen. eller jo, jag har tittat på beverly hills förstås. är helt förvirrad, brandon och valerie har hoppat av nu och helt plötsligt kom dylan tillbaka. efter tre år! höll på att dö chockdöden när han dök upp igår. visste ju att han skulle komma tillbaka men ändå. och så har vi faktiskt städat idag också. så nu är allt skinande rent. snart ska jag nog leta upp något att äta och så skulle elias komma förbi och låna kimsans skrivare. då blir det kanske lite fika, bakade kakor för några dagar sen. imorgon har vi tvättid och sådär. på torsdag är det två föreläsningar och ledigt på fredag. och i helgen kommer mami och papi hit. har börjat sakna dom lite granna så det ska bli kul!

nu har jag tagit några få kort så att ni får se hur det ser ut här i vårt lilla hem.
vi börjar med en liten del av köket.
och sen en liten del av vardagsrummet och kimsan. det är här vi sitter för det mesta.
och vår superfina blomma på balkongen! mattan, som ni ser lite av där nere i hörnet på bilden, hittade vi nere i cykelförrådet. det var nog nån som inte ville ha den så vi tog den, hehe. så vips ser balkongen lite hemtrevligare ut.
ni får se mer en annan gång, men det här får duga så länge!
yours truly,
ebba

asså

ååååh idag är det söndag och jag är verkligen på strålande humör fastän det är helt genommulet och grått ute. igår fikade jag med världens bästa anna och sen följde hon med hem för att titta på när jag fixade i ordning mig till sittningen som ju var igår. det var så himla kul, själva sittningen var väl lite halvdan men mina bordsdamer och bordsherrar var förstås fantastiska. efter sittningen var det insparksfest och det var så jävla galet, roligaste på länge med en rom och cola som mest bestod av rom, en massa glada människor och dålig musik. och jag blev superuppraggad. det kan man ju förstå, jag är ju trots allt ett litet charmtroll. det bästa är att jag faktiskt mår riktigt bra idag, är inte ens lite trött. nu ska jag sätta tänderna i ett kapitel om radio och tv i sverige, sen ska jag skriva en liten seminarieuppgift. det tar emot att säga det, men jag börjar gilla att vara student. lite i alla fall.
yours truly,
ebba

sötaste finaste


.

if love is just a game
then how come it's no fun
if love is just a game
how come i've never won
i guess maybe it's possible i might be playing it wrong
and that's why every time i roll the dice
i always come undone

kul kuriosa

i vår trappuppgång bor (bland annat)
  • j berg
  • l hallström
  • d alfredsson
visst är det roligt!

en liten solstråle

hallå gullisar!
idag mår jag mycket mycket bättre och jag tror och hoppas (och vill) att jag kommer vara nästan helt frisk imorgon. det är så jäklarns skönt, har så mycket överskottsenergi av att bara vara hemma och vila så jag känner mig som ett litet barn. idag har jag och kimsan ätit lax och potatissallad, vi är nog inte så bra på att leva studentliv. menmen, köttbullarna och blodpuddingen ska väl få en given plats i våra liv också. så småningom. vi har faktiskt ätit lite nudlar en gång. idag har jag även skickat in uppgiften som jag inte kunde lämna in igår på seminariet, jag tror att det blev bra. fick skriva till lite extra eftersom det var en kompletteringsuppgift bara. och nu har vi inte föreläsning förrän på fredag. ganska lugnt. idag har jag även köpt spotify, eftersom man inte kunde få gratisversionen när man har en ny dator. men det är rätt skönt att slippa reklamen och kunna lyssna på alla låtar HUR MÅNGA GÅNGER SOM HELST. på lördag ska vi gå på sittning och jag ska ha långklänning på mig. annars gör jag inte så mycket, förutom att jag sitter här och saknar er förstås. men det visste ni ju redan. och för er som inte redan har fått höra det så planerar jag att åka hem till norpan sista veckan i september, vi ska skriva hemtenta då och jag tänker att det kan jag ju lika gärna göra hemifrån. då kan jag gå på kulturnatten också. och mysa med er. mina små sötsaker. i en hel vecka! bra va!
yours truly,
ebba

dödens lammunge

jag vandrar nog i dödsskuggans dal. är så förkyld så jag knappt vet vad jag heter, och dessutom kan jag inte gå på mitt första seminarium som är idag klockan tre. det suger ju. men en sak som suger ännu mer är att inte vara hemma när man är sjuk. åh vad jag hoppas att det här kommer gå över snart, är så sjukt uttråkad. testade nyss att duscha för att se om jag skulle må bättre, och jag känner mig lite fräschare men inte direkt friskare. jag hatar att vara sjuk.
yours truly,
ebba

men jag antar att det är normalt och att det går över

jag har ett litet erkännande på lut här. jag tycker inte om nya saker. jag vill inte ha nya upplevelser och jag vill inte utvecklas. jag tycker inte om nya platser och nya förväntningar och nya förhoppningar. helst av allt skulle jag bara vilja vara lika gammal hela livet, bo på samma ställe, umgås med samma människor och göra samma saker. jag är en vanemänniska och jag vet inte vad jag ska göra åt det. jag tycker alltid att allt var mycket bättre förr, och kunde jag så skulle jag vilja leva i en tivolimörk sommarkväll och vara fem år. det var den bästa tiden i mitt liv. jag vet att jag alltid längtar bort och att jag alltid vill att allt ska förändras. men när det väl kommer till kritan så vet jag inte. jag bara vet inte. när jag var femton år så ville jag vara äldre och nu vill jag vara femton. jag tror att det är en evig förbannelse och att det inte bara är jag som lider av den. men jag är vuxen nu och måste lära mig att hantera förändringar. man får avsluta ett kapitel och börja på ett annat. det är väl egentligen inte värre än så.
yours truly,
ebba

i miss


RSS 2.0