på besök i trosa

idag har jag, tillsammans med mamma, pappa, farmor och farfar, varit på besök hos olle och filip i trosa. de har ju hyrt en hel villa där och nyss påbörjat en utbildning som båtbyggare på stensund folkhögskola. allting verkar vara jättetrevligt, och trosa är verkligen vackert. så nu blir det en liten bildbomb på dagens äventyr; först var det fika i huset, sen åkte vi till skolan och kollade hur det såg ut där, och sen åt vi på en restaurang i hamnen. en mycket trevlig dag!

imorgon börjar jag skolan! jag undrar när nervositeten ska komma smygandes. har i alla fall upprop klockan ett, kan bli spännande.
yours truly,
ebba

don't let them blindfold you

idag lyssnar jag på the radio department och tittar ut genom fönstret. det är verkligen fint väder för en gångs skull, strålande sol och blå himmel. mamma föreslog nyss, med en sällan skådad entusiasm, att vi skulle åka och "sola och bada i älgsjön". jag är övertygad om att hon har börjat tappa greppet, det är liksom tretton grader varmt (kallt?) ute. inte mycket att hänga i julgranen. men jag antar att man klamrar sig fast vid sommaren så länge som det bara går. själv tycker jag att hösten är mer än välkommen. jag kan behöva lite rutiner och struktur.

igår var jag på premiären av toy story 3 med trixxarn, kimsan och addis. den var överraskande bra, himla rolig och tårsam. och läskig! ja gud ja. imorgon ska vi nog åka och hälsa på i trosa hos filip och olle. det ska bli spännande att se hur de har det. nu har ju lussan flyttat också, till tyskland. hoppas du har det finfint där borta gullis!

jag har börjat göra upp en plan, som visserligen är något otydlig i kanterna, men jag tror att jag har en bra grund. jag lär nog ändå ändra lite fram och tillbaka under tidens gång. åh det är så spännande att bli stor! även om det förmodligen kommer dröja ett bra tag till innan jag vågar släppa taget.
yours truly,
ebba

hjälp

nu bokar jag in hej då-träffar till höger och vänster. det känns som att alla bara åker härifrån, och det gör de väl på sätt och vis rätt i. och själv ska jag inte åka någonstans. fyra mil om dagen på sin höjd, fram och tillbaka till linköping. verkligen exotiskt. nej men faktiskt, jag börjar inse att folk faktiskt ska åka iväg, och dessutom till ganska avlägsna platser. det är inte som att man kan hoppa på 113 och mötas vid söder tull längre. nej, nu måste man planera och boka biljetter och flyga och allt möjligt för att kunna träffas. och jag har inte förstått det förrän nu. men, det är väl ändå en himla tur att världen inte är så stor som den var för hundra år sedan. det är inte lika svårt att åka utomlands nu för tiden. det är faktiskt ganska lätt. intalar jag mig själv. och snart åker jag också härifrån. största rädslan, efter mörker och ensamhet förstås, är att fastna i den här underbara staden. snart kommer jag efter er sötnosar.
yours truly,
ebba
de som flyttat hittills är alltså:
jossan och pollan, till england respektive spanien
och olle och filip, till trosa (nästan lika exotiskt som utomlands)

om man inte vet vad man letar efter

idag gör jag ingenting. inga måsten och inga borden. det känns befriande, men det känns också som en i ledet av alla andra meningslösa dagar. jaja. om man inte har nånting att göra, så blir det mycket roligare när man till slut får nånting att göra. tror jag. det känns som en genomtänkt och hoppfull ekvation. om en och en halv vecka är det dags för skolstart, alltså. åh jag måste vässa pennorna och köpa ett nytt pennskrin!

i alla fall. just nu sitter jag på altanen och dricker kaffe och äter småkakor. känns som att jag börjar komma ikapp min mentala ålder, snart kanske. alldeles strax ska jag ta en dusch och fixa till mig lite, för jag har bokat in en kvällsfika med fredrik och rebecca. kul kul kul! ikväll är det även dags för augustifestligheterna att ta sin början här i norrköping stad, jag tror att det kommer bli ganska dåligt i år. men vi får se. man kan ju alltid köpa godis.
yours truly,
ebba

all i have left is my soul


en afton i nostalgins tecken


bäst

"jessicas far pratar bil. han har själv en volvo, säger han. och det är det med volvo, att har man en gång skaffat en, så är det uteslutet att försöka med andra bilar. 
han var nära att köpa en japansk bil en gång, men han slog det ur hågen. det var liksom ingenting med den. men volvo. 
det är bil. säkerhet. den är som en god vän. aldrig något trassel. 
och han sätter ifrån sig kaffekoppen och gör en handrörelse som ser ut att betyda: full fart, för alltid. och sol hela dagen."

en helg i stockholm

nu har jag haft en finfin helg i hufvudstaden. en smula shopping, en del öl och trevliga britter och halmstadbor. och jens förstås. världens bästa jens. det var den varmaste och svettigaste spelning som jag någonsin varit på, helt galet proppfullt. det var synd att det var så varmt att man nästan svimmade, man fick liksom lite problem med att koncentrera sig på huvudattraktionen då. men jag är nöjd och glad ändå, mysig spelning var det. hörde nyss att i åskvädret över stockholm natten mot söndagen så registrerades 2500 blixtar. det är väl ganska häftigt. och spöregn förstås. världens galnaste spöregn. 

idag ska jag ta en sväng till stallet och sen åka till biblioteket. det är ganska bra bokväder nu.
yours truly,
ebba

när det svänger

igår ville jag döda nån. idag vill jag gifta mig med hela världen. det är underbart när allt (nja, nästan allt) går som man vill, och man bara glider med. och så vill jag säga välkommen tillbaka till solen, det blir visst enklare ju ljusare det är. nu ska jag ta och cykla till stallet och bada mamba, sen ska jag åka hem och titta på beverly hills och sen ska jag läsa hela kvällen. life is life is life is good, igen, som ola skulle ha sagt.
yours truly,
ebba

*andas ut*

csn-fix ×
vandrarhem ×
bussbiljett ×
jensbiljett ×
hämtade hästar ×
övningskörning ×
= phewww.  

jag har inte haft såhär mycket snurr i min stackars hjärna på flera veckor. kändes lite jobbigt. men nu är det klappat och klart, så nu är det nog dags att sova lite. tidig start imorgon, körlektion först och sen till stallet och bada mamba. hon kom hem idag och var tjock och nöjd. hon somnade nästan när jag pysslade med henne, gullehästen.
yours truly,
ebba

typiskt tisdagar

suckar högt med jämna mellanrum. gillar att det är tjockaste dimman. provar de högsta skorna jag äger. jag blir minst tre meter längre. lyssnar på sorglig musik och klurar på sir david attenborough och en kopp te kanske. kanske. har varit en fin dag, chai och citronmaräng med trixxarn och sen beverly hills. inte mycket man kan klaga på. ändå suckar jag högt med jämna mellanrum. och längtar till lördag.
yours truly,
ebba

.


regnmoln brukade jaga mig

skyfall. hela natten och hela morgonen. och fortfarande.

jag är trött och känner inte för det här längre. har ett litet frö till en idé som jag hoppas att jag är modig nog att genomföra. förr eller senare. fast helst så fort som möjligt. innan jag växer fast.
yours truly,
ebba

hopp, kropp, flopp, mopp, kopp, stopp


slutkläm

igår såg jag eclipse. det var himla spännande. men jag skulle fortfarande ha valt jacob. inget svårt val alls.

just nu tittar jag på the dark knight, den är ju fantastiskt bra. imorgon har jag min fjärde körlektion. jag hoppas att jag överlever. idag åkte pollan till barcelona, hoppas att hon har det fint och att hon inte glömmer bort oss här hemma. det är cirka en månad kvar tills jag ska börja skolan igen. eller vad säger man? det kanske inte heter skolan. universitetet. känns mycket äldre. jag känns mycket äldre. är jag mycket äldre?
yours truly,
ebba

RSS 2.0