places look the same and we're the only difference

idag har jag varit i skolan. efter skolan var det photo session med anna och johanna, och det var himla kul. jag är inte så van vid att fota människor, men jag får hoppas att det blev bra ändå. synd att kvallen på bilderna inte blir så bra som den faktiskt är när man lägger upp dom här. jaja. imorgon är det valborg, det blir "inget jävla teparty" hemma hos lussan och det ska bli kulkulkul! på lördag är det trappan igen. man måste ju passa på medan man fortfarande är ung. har jag hört.
yours truly,
ebba


let's go and watch the sunrise, over london bridge, over golden gate or puddefjordsbroen

denna tisdag har varit ganska fin! jag var i skolan, och det var molnigt. sen hade vi håltimme, då tittade solen fram och jag och pollan gick och satte oss bakom linghallen (SE BILD). där var det varmt och dant = fler fräknar! sen var det fotolektion på kungsgård, och så var det brandövning och sådär. himla kul! inte. sen slutade jag och åkte hem. följde med mamma ut till styrstad och fotade lite. sen åkte vi till hc för att kolla hur stort det hade blivit, och det var verkligen humongous! fick en sötnosig ring och provade klänningar. gillade en på, hör och häpna, gina tricot. men jag tror att den får stanna där den hör hemma, dvs inte i min garderob. filip har fått nya tänder också! det går fort i svängarna. och på tal om det så är det sex veckor kvar till studenten! jag panikar typ, och känner att jag har missat något stort, hur kan det gå såhär fort? nae jag vet inte! hjälp hjälp hjälp.
yours truly,
ebba

två sötnosar


innan man vet ordet av blir man tandlös

egentligen skulle jag åkt till stallet idag, men klockan tolv så kom jag fram till att jag inte kommer hinna det om jag ska göra tårta, städa mitt rum och göra mig i ordning till klockan tre. så jag får ta stallet imorgon i stället. det har blivit en del att pyssla med i mitt rum så det här kan nog ta hur lång tid som helst...

men joel alme igår var himlarns fin! verkligen. och när han hade spelat färdigt så såg jag att jag fått ett sms från pappa. det stod att han var på akuten med filip. lite orolig blev jag, så jag ringde hem. då sa mamma att filip hade vurpat med cykeln och slagit ut båda framtänderna. stackarn. han som hade så fina tänder. så nu går han omkring och ser ut som en sexåring utan tänder. och skrapsår. med sju stygn i hakan och en bortrakad skäggtuss. stackars stackars fisen. bilden nedan är fem år gammal, och gaddarna är no more.


natt

when it rains in finland
they say "let it rain
we're not made of sugar
so we won't melt away"
well if we're not made of sugar
then exactly what are we made of?

pop culture

nu äre fest här i norpan! jag och trixxarn och hanna var ute och svirade igår. först blev det en sväng på skandia där vi kollade på björnstammen, och det var himla häftigt måste jag säga! plus att jag blir alldeles andfådd av att bara titta på dom, så mycket som de hoppar och springer omkring. phew. men fruktansvärt duktiga pojkar! sen kilade vi vidare till kulturkammaren och pop culture. där kom vi in precis samtidigt som moto boy sa att han tyckte att vi var så himla fina. bra början, tänkte vi! dock sa han det ju till publiken, men man får ta det personligt ändå. och precis samtidigt började han spela beat heart. hela hans spelning kan vara det vackraste jag någonsin varit med om. och jag menar allvar. det var så fruktansvärt fint så jag bara kände för att gråta ihjäl mig. men det gjorde jag ju inte, som tur var. världens bästa moto boy i alla fall! åååh. sen var det dags för jonathan johansson och han var bara en dryg surpelle igår. uschans! jag minns honom som gladare från emmaboda, så det var synd. fast det kanske är hans image att vara sur och se ut som att han har tråkigt. eller så var han inte på humör. vem vet. moto boy var i alla fall helt fantastisk! som jag ju nyss sa.

sen drog vi oss mot huggan och stannade där till halv två, och det kändes precis lagom. det var kul igår, tycker jag. lagom mycket dans och sånt. kul att titta på alla människor och deras kläder också. hehehehe. nä, nu ska jag svida om, för om en och en halv timme ska jag träffa trixxarn vid söder tull. det är nämligen andra dagen av pop culturrrrrre. ikväll är det per egland, makthaverskan och joel alme. kan bli himla fint känner jag! det blir ingenting efteråt, i alla fall inte för min del. jag behöver nog titta på film tror jag. eller sova. imorgon är det kusinkalas!
yours truly,
ebba

en fölsedag

det sägs att det är min nittonde födelsedag just idag! det stämmer ganska bra också. jag har haft en fruktansvärt fin födelsedag, jag har blivit grattad typ tusen gånger känns det som, och jag har fikat som en liten tok. först på broadway med trixxarn, kimsan och addis, och sen sprang jag hem och gjorde en tårta för farmor och farfar skulle komma på besök. då blev det tårtätning och presentöppning och jag fick en himla massa fina grejer. sen blev det dagens mesta överraskning, sara och adam kom på besök! det var en väldigt fin överraskning. så då fick jag fika en gång till, och öppna finfina paket. det är himla bra att fylla år!
yours truly,
ebba

stockholm i bilder

klockan var 08.00 och adrian var på strålande humör i bussen
kimse vimse och loppan var också på strålande humör! tror jag
väl framme i storstan så var första stoppet arkitekturmuséet.
kimsan föll i trans över arlandas flygtorn.
sen gillade han konsums modell. kimsan ♥ konsum
sen hittade vi adrian, och det var ju himla tur, för han såg lite vilsen ut.
men josefine hade läget under kontroll! tur för adrian.
sen hittade trixxarn en bebis...
... och en supersnygg nånting.
efter att vi betat av både moderna muséet och nationalmuseum så gick
trixxarn och jag en sväng och drack kaffe i solen på medborgarplatsen
sen gick vi till operan. där väntade alla andra, för vi skulle på guidad
visning och se alla hemliga rum och balettskor och groddräkter.
adrian älskar mig förstår ni. mr grumpy
efter visningen så fick vi springa iväg och äta, sen fick vi skynda oss tillbaka.
operan började klockan sju. och man fick INTE vara sen.
i pausen mellan akterna så hittade jag de här två glasögonormarna.
till slut åkte vi hem. det var en fin dag!

life i love you, all is groovy

idag är det måndag och jag har varit i skolan, precis som vanligt. inledde dagen med en fotolektion på kungsgård, sen promenixade jag till de geer och engelskalektionen. där diskuterade vi wuthering heights och sen gjorde vi arbetsintervjuer, himla kul. sen var det hål i några timmar, så då passade jag och pollan på att gå och fika lite. det var så soligt och fint, så vi bestämde oss för att sitta ute till och med. sen helt plötsligt så började det komma jättestora snöflingor, fast solen bara sken på och det fortfarande var lika varmt. mycket märkligt, tyckte vi. men som tur var så var det bara några få flingor, så vi kunde sitta kvar och ha det fint. vi tog finfina kort på varann också, som ni kan se här nedanför. sista lektionen var svenska, och den kan ju sammanfattas med ett ord (ungefär som vanligt). lekstuga. men på ett bra sätt.

efter skolan cyklade jag nästan direkt till mamba och jag kom hem därifrån alldeles nyss. jag tog mig an hennes fönster, och det var verkligen på tiden. det tog typ en och en halv timme att putsa och tvätta. men det var kul! jag gillar att tvätta fönster. sen passade jag på att putsa lite på hästen också, när hon ändå var inne. det händer ju inte särskilt ofta att hon är inne när jag är där på kvällarna.

så sammanfattningsvis: en fin dag! imorgon ska vi åka till den kungliga hufvudstaden på klassresa! det blir ju spännande. vi ska gå på en massa muséer och på kvällen ska vi gå på opera, jag tror att det kommer bli himla fint.
yours truly,
ebba

bara bra saker som händer

nu sitter jag i köket och lyssnar på musik med en kopp te. känner mig nöjd med dagen. det var så fint väder, så jag bestämde mig för att ta en promenad hem i stället för att åka buss. benen är bättre än 113 heter det ju (gammalt indianordspråk). när jag slutligen kom hem så såg jag att jag hade fått pinkoden till inloggningen på studera.nu, så jag knappade in den och kollade vad som hände. men jag skickade ju mina ansökningar igår, så det var redan fixat. så förmodligen kommer jag nog kursa lite i höst, det känns som att det kan bli ganska spännande! alla nya saker är spännande! jag gillar nya saker.

jag cyklade (JAAAAAAAA cykla!) till stallet en sväng och sen hem igen också. nu har jag precis bokat tågbiljetter till uppsala, för jag ska åka dit imorgon. tänkte hälsa på mina sviskon och min kusin som tydligen också befinner sig där just nu. riksmöte för danielsson-klanen typ!

men nae, nu ska jag kila upp och välja ut vilka kläder jag ska ha med mig. måste packa och måla naglarna lite!
yours truly,
ebba

jag lyckas alltid!

hahahaha, det är nog bara en sån som jag som kan lyckas med att bränna ena halvan av ansiktet! jag ser ju inte riktigt klok ut! röd på den ena sidan och vit på den andra. heja danmark liksom. det glädjer mig i alla fall att när rodnaden lagt sig så kommer det finnas en massa finfina fräknar där under. och värre brännor än den här har jag väl varit med om!
yours truly,
ebba

åh vilken underbar dag!

jag är frisk! typ. idag har jag varit i skolan och haft latin i 40 minuter. sen har jag inte så gjort så värst mycket mer vettiga saker. det kändes dock väldigt vettigt att ta vara på det fina vädret, så jag har varit ute hela dagen. himla fint. vi började med glass bakom linghallen (classic) och sen rörde vi oss runt i diverse parker och bara myste. det hela avslutades i strömparken med therése och kimsan. det har varit en alldeles genomtrevlig dag med alla söta människor! oooooch jag har fått en massa nya fräknar!
yours truly,
ebba

ibland blir man galen

min huvudsysselsättning under de senaste dagarna stavas disney channel. jag är sjuk och det är så jävla trist. det är så himla fint väder och jag vill gå ut och leka! men det får man inte. det kan man inte när man är sjuk. så i stället har jag spenderat dagarna framför teven tillsammans med hannah montana och jonas brothers. nu vet ni att det är nåt som inte står riktigt rätt till i huvudet på mig. jag skyller det på förkylningen. förhoppningsvis är jag frisk imorgon, jag kommer nog inte klara en dag till med det här.
yours truly,
ebba

en hästig dag

nu sitter jag och försöker värma upp mig med en kopp te och en lokatt i knät. fotograferandet gick förhållandevis bra, trots pissigt ljus och en knepig kamera. jag måste verkligen sätta mig ner och lära mig hur den funkar. men det känns så himlarns komplicerat. whatever. vulfa och mary var snälla och fotogeniska båda två, så jag är mer än nöjd med deras insats, tack för hjälpen maria! efter fotandet så tog vi oss ut på en bustur i skogen, maria på vulfa och jag på mamban. jag var förberedd på att dö, eller i alla fall gå sönder, men konstigt nog så hände absolut ingenting. mamba är ju känd som bockardrottningen, men just idag hade hon tydligen inte lust att bocka över huvudtaget. hon galopperade bara på, så snällt och fint så. och det klagar jag absolut inte på! så det har varit en fin dag än så länge. ikväll ska jag nog se på film och det är ju också ganska bra! nu tänkte jag avsluta med en tussig bild på maria och vulfa och säga grattis till min vän moa på 20-årsdagen! :)


yours truly,
ebba

ta min hand och kom så går vi vidare

idag är jag sjuk. jag hoppas på att det ska gå över när som helst. jag måste vara frisk imorgon, annars jävlar. ska fota maria och vulfa imorgon, till sportreportaget, och då passar det sig inte att vara sjuk. nänä. idag var jag en sväng i stallet i alla fall, det var fint väder. pratade lite med maria. sen gick vi hem. när jag kom hem bäddade jag ner mig framför teven och tittade på maria larssons eviga ögonblick. den var himla fin! sen sänkte jag nivån något och tittade på jonas brothers och friends! också bra grejer. speciellt jonas brothers. så jäkla SNYGGA, ååh. efter att ha sovit en snutt och tagit en dusch så känner jag mig både piggare och fräschare, ska nog ta och gå och lägga mig snart. sömn är ju den bästa medicinen har jag hört.
yours truly,
ebba

prag var fint!

idag kom vi hem efter fyra dagar i prag. prag är en inrökt stad med grå asfalt och äcklig mat, men det braiga vårvädret och alla superfina hus vägde över. summa summarum: jag är nöjd!


första april

torsdagskvällen var mycket trevlig! den skulle ha börjat på världens, men där var det alldeles överfullt så vi gick till cromwell i stället. dit borde vi gå jämt! tycker jag. sen gick vi till vinkällaren. här kommer petronellas bilder, så kan ni ju se själva hur kul vi hade!

wouldn't it be nice if we were older

idag är jag busig. hemskt busig. idag tog jag ut påsklovet en dag i förskott. för det slog mig att jag kan ju inte gå ut skolan och med ett rent samvete säga att jag aldrig någonsin skolkat. jag jobbar hårt på att bli lite badass. jag tror det funkar! men efter lovet så har jag nog hittat tillbaka till mitt vanliga jag igen. det är ju trots allt med mitt vanliga jag som jag trivs bäst.
yours truly,
ebba

RSS 2.0