.


say whaaat

idag är det onsdag och jag har varit i skolan och jobbat lite med min projektgrupp, vi börjar nog närma oss slutet snart när vi väl satt ihop allt som alla har skrivit. och det är ju tur, för nästa onsdag är det presentationsdags.

hur som heeeeeelst. idag var vi även kallade på möte eftersom det tydligen kom fram igår att högskoleverket planerar att kanske dra in examinationsrättigheterna nästa eller nästnästa år för högskolan dalarna på medie- och kommunikationsprogrammet. dvs mitt program. det var ett värdelöst möte där avdelningschefen var tvungen att gå efter en kvart, för att förbereda för presskonferens, och rektorn och den programansvariga läraren inte ens var där. för jävla dåligt. så det lämnade ett gäng upprörda studenter med två minst lika upprörda, om inte mer uppgivna, lärare. det är ju inte ens lärarnas fel liksom, tycker det är synd att de fick ta all kritik när det inte är dom som har befogenhet att svara på alla frågor som vi har. så just nu är allt lite löst, vi vet inte riktigt hur nånting kommer bli eller om det ens är värt att fortsätta plugga här efter vårt andra år, som ju är fritt att plugga lite vart som helst. lärarna säger att de kan "garantera" att de ska göra allt de kan för att vi ska kunna ta examen och att kvaliteten inte ska försämras. och det kan man ju hoppas, för det är nog lite svårt för dom att bli sämre än dom redan är. men jag antar att vi får veta mer så småningom, känns inte som att dom vet så mycket själva än så länge.

vilka bra val jag gör hela tiden va? känns som att varje gång jag ska läsa nåt så blir det nedskärningar och man måste fundera hit och dit och fram och tillbaka på vad man ska göra nu. precis när man trodde att man hade bestämt sig. men jag tror att det löser sig. jag ska nog komma på nåt bra, om det nu blir så att det här inte kommer fungera.
yours truly,
ebba

happy birthday to me

idag är det min födelsedag. jag fyller 21 år och står och väger på samma punkt i livet som när jag fyllde 20. som när jag fyllde 19. som när jag fyllde 18, 15 och kanske till och med 12. och även om alla dessa val ibland känns lite väl tunga och lite väl avgörande så är jag fantastiskt glad över att ha så många valmöjligheter. jag lever verkligen ett underbart liv och jag skulle inte ändra på något, just nu, om jag fick chansen (även om jag självklart skulle vilja uppleva många stunder igen, igen och igen och radera vissa andra stunder). dessutom är jag fruktansvärt tacksam över att jag har så många fina vänner, djur och släktingar i min närhet som jag har. ni är mina bästa darlings och jag älskar er verkligen. utan er vore jag (klyschigt jag vet) ingenting.
yours truly,
ebba

oh, the cleverness of me

idag är det måndag och klockan är rätt mycket, så jag ska snart gå och lägga mig. jag vet att jag inte har skrivit något vettigt här till er på jättelänge, så jag tänkte bara visa ett litet livstecken och berätta vad jag pysslat med sen sist. jag var ju hemma och firade påsk och hade det finfint, på påskaftonskvällen följde jag och addis med trixxarn till en kool förfest vid djäknepark och sen gick vi på karateklubben xl på trappan. det var verkligen länge sen jag var på trappan, så det var kul. sen börjar jag tycka att det är lite si och så med musiken där, jag har verkligen slutat dansa helt och hållet (fast det har jag ju på andra ställen också) bara för att jag aldrig riktigt kan känna någon slags rytm. menmen. vem bryr sig. jag pratar hellre än dansar nu för tiden, det skulle mary bennett ha gillat att höra.
på annandag påsk packade hela familjen in sig i bilen och så påbörjade vi resan uppåt i landet. vi åkte till uppsala och släppte av hedvig, och sen åkte vi vidare till falun där jag släpptes av, och sen åkte mamma, pappa och filip till nås. där sov dom en natt och kollade läget, filip hittade tydligen en liten musmumie och det var visst inte så fasligt kallt i stugan. man hittar ju alltid ett eller annat djurlik där uppe när man kommer dit efter vintern. mysigt va? när de åkte tillbaka dagen efter så åkte de genom falun och då fick jag hjälp att åka till plantagen och handla nya blommor, både ute- och inneväxter, och jord och sånt. sen åt vi pizza på restaurang och dom åkte vidare, och jag gick hem och började plantera penséer i mina nya balkonglådor. det blev finfint. såhär fint till och med:
sen gick det en dag och så blev det onsdag. då fyllde kimsan år, så jag gjorde en tårta till honom som mohamed och albin kom hit och åt. sen gick vi ner till våning tre på förfest och sen gick vi till etage. det var en spännande men ändå händelselös kväll. såhär såg kims tårta ut förresten, och godis är obligatoriskt när man är ett litet barn:
i torsdags och fredags träffade jag min projektarbetsgrupp, vi är tre svenskar och två utbytesstudenter och det är rätt spännande. kursen heter intercultural communication och det handlar typ om kultur- och språkskillnader och en massa annat. det är kul med lite inside info från polen och frankrike liksom och det är inte så knaggligt att prata engelska hela tiden heller. snarare roligt. på torsdagseftermiddagen gick vi hem till oss och åt tårtrester och tittade på tummelisa, och johanna klippte mig. så nu ser jag ut såhär. känner ni igen mig?
skojade bara. jag ser ju ut som vanligt. på fredagkvällen var det förfest på britsen (dvs. ett område med massa studentkorridorer) hos juliana och det var en riktigt vild förfest, stina och mohamed spelade finns i sjön och senare sprang vi runt nere i källaren och knackade på diverse festlokalsdörrar och kollade läget nere i cykelgaraget. juliana fick åka reklamvagn men det tog jag visst inga kort på.
det här är alltså stina och mohamed
och det här är simon, albin och juliana
i lördags promenixade jag och kimsan tillbaka till britsen och sen hade vi mys/mat/filmkväll med johanna och stina, vi såg på peter pan och det mest använda uttrycket var nog "ååååh" skulle jag tro. igår gjorde jag nog ingenting, och idag har jag pluggat och sen hängt på britsen (igen) eftersom respina kommit tillbaka från stockholm och johanna lagade mat till oss. jag trivs faktiskt rätt bra här uppe. men nu har jag sökt en massa kurser till hösten och påbörjar återigen ett nytt kapitel i mitt liv, och det ska jag berätta om nästa gång tror jag för nu måste jag verkligen sova. men jag känner mig nöjd och glad med mitt val och jag tror att ni också kommer bli glada, om ni bryr er. det här kommer bli kul. men först, knappt två månader kvar i falun! nu är det natt. puss på er.
yours truly,
ebba

.


dagens tips

det här är nog typ det sjukaste och ganska roligaste jag sett på väldigt länge. alla måste titta, på alla avsnitt. det blir verkligen bara konstigare och konstigare och roligare och roligare. så jävla sjuk idé.
yours truly,
ebba

kärleken är ju det största miraklet

idag är det tisdag. jag åkte tillbaka till falun igår för att vi skulle ha en obligatorisk föreläsning och introduktion idag. det kändes inte så nödvändigt, men man var ju ändå tvungen att vara där. jag är en smula orolig inför den här kursen för den ges helt på engelska och tillsammans med en massa utbytesstudenter. och så ska vi ha grupparbete och vi får inte välja grupperna själva. men det kan ju bli spännande också! svårt att ställa om bara. imorgon kväll ska vi gå på förfest på britsen och sen gå ut med dom andra, som en liten innan påsk-grej. och sen åker jag hem till norrköping igen för att fira påsk på torsdag! wohooo.

just nu sitter jag och tittar på ett program om människor som är gifta och så kära så de börjar gråta. fy fan vad fint. de är så fina så fina. jag blir alldeles mysig och ååh. vill bara gifta mig, nu med en gång. måste kanske bara hitta någon att gifta mig med först. det är ju det som är problemet.
yours truly,
ebba

RSS 2.0