dagens slagsmål

herregud. jag har nyss övat på att sätta upp tältet och kan ju säga att med mitt tålamod och min värme(icke)tålighet så var det ingen lätt match. spenderade minst en halvtimme åt att muttra och svära och upprepade gånger tänka att jag hatar att tälta. tur att jag är envis och ändå inte har tappat bort min förmåga att tänka logiskt helt och hållet. men duktig var jag och till slut så gick allt bra. det bästa är ju att nu när jag har tjuvtränat och känner till tältets tjuriga sidor så kommer det gå kanonfort att slå upp det imorgon (eller?). och det är ju bra. känns rätt skönt att veta att jag inte är helt dum i alla fall, det är ju ganska bra att vara praktisk och användbar liksom.

men nu måste jag väl ta ner tältet igen och hitta nån bra och rymlig väska att börja packa i, fast innan jag börjar packa så måste jag springa in i duschen och sen äta lite, för klockan tre kommer sarafari och hämtar mig. vi ska åka på marknad i rejmyre. spännande!
yours truly,
ebba

morr

saker som jag ogillar väldigt mycket just nu:
  • idioter
  • idioter
  • människor som är jobbigt knäppa
  • människor som är jobbiga
  • puckon
  • knäppa idioter
ja, det var nog allt. har lyssnat på det här flera dagar i sträck nu. vet inte varför men jag gillar't.
yours truly,
ebba

en bildag

idag är det tisdag och jag har haft fullt upp hela dagen. började med att åka och hämta farmor och farfar, körde ut dom till lundby där de skulle handla blommor, och sen skjutsade jag in dom till stan igen. väl där släppte vi av farmor och blommorna, och sen åkte jag och farfar och handlade. tre stora kassar mat och två backar läsk senare lämnade jag av farfar hemma hos dom, och sen åkte jag ner till stan för att träffa julia och mysfika. vi tog en sväng på stan och jag inhandlade diverse förnödenheter till emmaboda såsom lite vin, en bra klänning och en rätt bra regnponcho. jag har börjat festivalpeppa igång ganska mycket och det känns skönt att jag äntligen har börjat sluta oroa mig. nu har jag liksom allt jag behöver och vet nästan allt jag behöver veta. bra. efter att vi gått en sväng så var det dags att äta, så vi gick till fräcka och beställde pasta carbonara. det var helt okej gott och jag blev tokmätt. efter det följde jag julia till dörren, och sen gick jag en stund till på stan. sen hoppade jag in i bilen och åkte hem och nu är jag hemma! känns som att jag kört bil rätt mycket idag, det är ju kul. vi får se om vi ska ta den gamla renaulten eller kimsans mammas bil till emmaboda, i vilket fall som helst så ska det bli skönt att kunna åka när och hur man själv vill och slippa anpassa sig efter tåg (som för övrigt är knasdyrt ner dit). imorgon ska jag nog packa och inspektera tältet, känns ju bäst att veta hur det funkar innan man kommer ner dit.
yours truly,
ebba

hehe

jag vet inte om det beror på att jag fortfarande är sovtrött, eller att det kanske är så att bilden och texten nedan är ganska kulkonstiga. tror på det senare.

sovkatten


ibland får man vara lite tokig

nu är det en helg senare och jag är lite sliten och trött. men ojoj vilken fin lördag det var. först var jag på förfest med trixxarn och trixxarns kim och deras kompisar och det var mucho trevligt. vi spelade mustaschmemory och jag förlorade stort, har visst dåligt minne i kombination med vin och identiska mustascher. sen gick vi till trappan och tog en svängom, det var inte lika mycket människor där som det brukar vara och det var ju rätt skönt. sen skulle trixx och kim gå hem, så jag strålade samman med maria och vi skulle bara gå en till liten sväng innan vi gick hem för att sova, men då träffade vi hockey-robban och helt plötsligt följde vi med honom på efterfest till kneippen. det var spännande och väldigt wild and crazy, sportkillar från stockholm brukar ju inte direkt vara vår melodi. men han var så trevlig så, jämförde sig med en nallebjörn och luktade gott, så det var lugnt. vi blev bjudna på öl och hockeyprat och annat djupt prat, men sen kändes det som att vi borde gå hem och sova så då gjorde vi det och ditchade robban. sen vaknade vi och åt godis och drack hallonsoda till frukost. galnaste jag nånsin gjort, kommer nog dröja länge innan jag gör om det. äter godis till frukost alltså.

igår var således en väldigt trött dag, jag kom hem vid tretiden och sen vilade jag upp mig för att orka cykla ut till hästarna och kolla till dom. de var också väldigt trötta, stod och sov i en stor hög, sötnosarna. men alla mådde bra och jag kunde cykla hem och hade medvind hela vägen. asbra. nu ska jag nog börja planera lite inför emmaboda, måste försöka lista ut vad det möjligtvis kan bli för väder. man vet ju aldrig.
yours truly,
ebba

det är en annan morgon men vi har varit här förut

idag är det lördag och hela världen står still. efter en massaker i norge och ännu ett åskoväder så blir man ganska tom i huvudet. är så trött på människor och förstår inte hur vi fungerar, dessutom blev tydligen nt:s tryckeri utslaget av åskan inatt. fuckar upp min morgonrytm lite grann, men det är ju förstås inte ett problem. det verkar som att det även är vatten typ överallt i hela den här staden, söderleden är tydligen översvämmad och det känns ju konstigt. och lite häftigt. jag gillar ändå när man märker att naturen faktiskt har lite att säga till om. snart ska jag åka och handla lite, om jag kan dra upp filip ur sängen vill säga. det är ju roligare om man är två. jag har funtat lite på om jag borde gå ut ikväll, har känt mig så himla grå på sistone, men nu har jag kommit fram till att jag ju faktiskt köpt en ny kjol och att den förtjänar att få följa med ut på äventyr. har man på sig något som är knallgult så kan man inte vara deppig. känns som en bra livsfilosofi, och ett litet och dåligt problem i relation till allt annat som händer. men så är det ju. så först och främst ska jag bädda rent och ta en dusch, och sen ska jag försöka peppa igång lite. vi får se hur det blir, men det ska nog gå vägen. allt går bra när man lyssnar på backstreet boys.
yours truly,
ebba

blixtar och dunder

det är ju för övrigt just exakt nu som jag borde kasta mig ut och leta reda på en karl att hålla i när åskan går. värsta blixtarna ever. men vad ska man egentligen med en sån till, mer än att man får en anledning till att använda fyndiga uttryck. jag har ju faktiskt en varm och mysig lokatt att hålla i tassen. mycket bättre.
yours truly,
ebba

den tillfälliga agorafobin

idag är det torsdag och det har hänt något konstigt med mig. det är värsta gratiskonsertdagen här i stan, men jag bara orkar inte vara på samma ställe som en massa uppklädda och coola människor. så mycket ljud och öl överallt. så jag tog spårvagnen hem, fixade en kopp te och ska titta på film istället. det passar mig bättre, i alla fall just nu. hoppas att jag kommer över min folkskygghet lagom till emmaboda. såhär kan vi ju inte ha det. men! jag är ändå glad och nöjd, för nu har jag och kimsan fått tag i en braig lägenhet. det blir kanoners. nä, nu ska jag och lokatten gå och se på the virgin suicides (josh hartnett i page, hallå!) och sen kanske sova en liten snutt. imorgon ska jag skjutsa sarafari till busstationen och då måste man ju vara pigg och glad!
yours truly,
ebba

båtar och saxar

idag är det onsdag. jag har egentligen inte så mycket att säga, förutom att jag faktiskt lyckades vakna relativt tidigt idag. tidigt för att vara mig alltså. igår pysslade jag i trädgården och tittade på edward scissorhands, blev ledsen och gick och la mig tidigt. här kan ni förresten läsa om när filip, olle och krippe led skeppsbrott igår. det var ju spännande och läskigt och jag blir lite snurrig av allt berättande. idag ska jag nog städa lite och lyssna på radio. lite senare ska jag åka ut till hästarna och kolla till dom, och så borde mina filmer från cdon komma när som helst. det är nice.
yours truly,
ebba

fredagsregn och den ständiga köpglädjen

idag är det fredag och jag har varit inne i stan med trixxarn. vi fikade och gick en sväng i affärerna, jag köpte kalasfina hårsnoddar med rosa plastrosetter på och en jättefin äppelring på h&m. hur fina som helst. ville gärna köpa en röd och fin väska också, men nu får jag nog ta och lugna ner mig lite. man är ju trots allt inte gjord av pengar :( i kassan på h&m stod anders och jobbade, kul att träffa honom, sötnosen. sen lyckades jag ju förstås få med mig något från lagerhaus också (man måste ju), så det blev ett duschdraperi (haha jo) som jag tittat på jättelänge. och nu gick det loss på 27 SPÄNN. kändes värt. så kimsan, om du fixar lägenheten så fixar jag inredningen, okej? bra.

idag kommer maria hem från strömsholm och imorgon ska vi kalasa loss och gå ut, antingen till puls eller till trappan. vi får se. det blir ju superduperkul i vilket fall som helst. igår såg jag på la vie en rose, alltså filmen om edith piaf, och typ dog lite. inte för att den var bra (fast det var den förstås, som film sett, marion cotillard är ju typ den bästa och lite snyggaste skådespelaren), utan för att jag verkligen inte tycker om edith piaf. jävla gaphals. otrevlig och dan. hujedamej. kan inte uppskatta henne alls. nä. nu ska jag nog ta och baka lite, har hittat ett braigt pajrecept som är highly addictive!
yours truly,
ebba

nu är det slut

alldeles nyss var det sista harry potter-filmen med sarafari! det var himla spännande, men jag känner mig inte särskilt tom. det är nog det som är mest sorgligt. stridsscenerna var knäppt mycket koola i alla fall. och det är ju bra. slutet var konstigt men roligt. det satt en sjukt jävla jobbig kille bredvid mig, han var ensam och satt och pratade HELA tiden. jag ville bara slå honom. han förstörde allting. men jag fick inte slå honom för sara. tur för honom, jävla jävel. längst fram i salongen satt ett gäng tjejer som applåderade så fort som någon gjorde/sa något bra. fan för dom också. jag får nog sluta gå på bio, klarar inte av människor längre. menmen, det var ju kul ändå!
yours truly,
ebba

en liten sammanfattning

idag är det tisdag. jag har hittat på en del roliga saker på sistone. i lördags var jag i kärleksparken med trixx och addis, och sen gick vi till djungelklubben. hittade ingen tarzan, som väntat, men å andra sidan hade jag ju lite problem med att se människor över huvudtaget. well well. det var en partykväll i alla fall. minst sagt. igår var det måndag och filip kom hem från vasa. jag åkte och hämtade honom igår på förmiddagen, han hade åkt båt hela natten. verkar ju jobbigt. sen åkte vi hem till farmor och farfar och fick äta kantarellpaj och jordgubbar med glass, sen åkte vi och handlade. på kvällen tog jag en promenad med sarafari, och när jag kom hem så köpte jag en biljett till emmabodafestivalen. ganska bra och spontant av mig tycker jag nog. det ska bli hur kul som helst! idag har jag inte gjort så mycket, jag har nyss ätit lite och snart ska jag cykla ut till bjällbrunna för att kolla till hästarna, gå på fästingjakt och krama på mambsan. hon har tydligen blivit svullen i sitt onda ben, hoppas att det inte är så farligt. ikväll kommer sara hit, vi ska kolla på dödsrelikerna del ett, för imorgon ska vi gå på del två-premiären! jag är så jäkla excited. hoppas att vi inte kommer dö när den är slut, för då är ju allting över. känns nog lite sorgligt. men mest spännande. jaja. nu ska jag åka och hästa lite!
yours truly,
ebba

varm fredag

idag dricker jag vatten och äter glass för brinnande livet. däremellan smälter jag bort till oigenkännlighet. det är väl så det ska vara när det är sommar, verkar det som. snart ska jag skjutsa ut mamma till lundby, vi ska köpa blommor och andra fina saker. sen ska jag väl fixa till mig lite för att åka in till stan och kolla på markus krunegård, därefter ska jag gå ut och äta med mammsen och pappsen. nice nice nice. och det verkar som att jag får huset för mig själv i helgen igen. nice nice nice. nä nu ska jag ta mig på en klänning och börja röra mig mot bilen.
yours truly,
ebba

we're just two dreams under the same sky

nu är det tisdag och jag ska snart gå och lägga mig. idag har jag varit på världens med sofia, sjukt välbehövligt. med henne har man fan aldrig en tråkig stund, konstant skrattvärk i kinderna. vi satt och drack kaffe och pratade festivaler och skräckfilmer tillsammans med matilda och en till tjej som jag aldrig förstod vad hon hette. men hon var söt. vi var alla så himla söta. jag har en enorm spindel i mitt tak, han har suttit där i flera dagar och jag vågar inte peta ner honom. det är knappt så jag vågar sova här inne. inte för att jag är rädd för spindlar, men det är lite obehagligt att ha honom springa lös här när jag ligger och sover. tur att han är för stor för att kunna krypa in i min näsa eller mitt öra. eller, det skulle han i alla fall inte kunna göra obemärkt. hoppas jag... på torsdag är det 60-årsfest i lindö, och på fredag och lördag är det munken in the park. sjukt dålig line-up tycker jag nog, men jag ska väl släpa mig dit på fredag för att se markus krunegård i alla fall. på lördag var det bara dåligt, hatar sahara hotnights mer än jag kan beskriva med ord. men jag ska gå på djungelklubben hur som helst, ska leta rätt på min tarzan. men inte hoppas för mycket. imorgon kommer mami och papi hem från nås, så då har jag inte längre huset för mig själv. det var ju skönt så länge det varade.
yours truly,
ebba

betessläpp och glada hästar

såhär kul hade alltså hästarna när de blev släppta på sin fem veckorssemester igår. dock var det lite dåligt med fart på dom i år, de sprang nästan ingenting. men de såg ändå ut att njuta och intresserade sig mest för allt gräs och att plaska lite i dammen. sickna sötnosar.
yours truly,
ebba

då var det dags igen

idag är det fredag och klockan är ungefär kvart över sju. jag sitter här och frukosterar och ska snart åka till stallet, för idag är det dags för det årliga betessläppet. åh de kommer bli så glada och tokiga, söthästarna. hoppas att det blir en fin semestermånad för dom. efter att vi släppt dom så är det ju dags att åka tillbaka till stallet och tömma boxarna och städa och feja lite. sen ska jag åka hem, och mina päron åker till nås så jag har huset för mig själv i fem dagar. woop woop. ikväll är det inflyttningsfest hos johanna, och sen ska vi gå till puls! känns som att det kommer bli rätt fint. nä, nu ska jag frulla färdigt.
yours truly,
ebba

RSS 2.0