.


loving without loving is always the worst crime

no one's born an asshole
it takes a lot of hard work
and god knows i've worked my ass off
to be a jerk
so many hands i've held
while wondering why i felt nothing
why when i let go of that hand
i always start to feel something

tisdagsvaken

hallå raringar! idag är det tisdag och jag var uppe med tuppen och är pigg och glad och nöjd med att vädret har bestämt sig för att vara lite mildare ett tag. igår var jag ute och gick och det var dödsvarmt och JÄTTEsoligt och jag fick faktiskt en massa nya fräknar. idag ska jag till skolan, har terminens första föreläsning vid ett. de senaste dagarna har jag mest ägnat åt att städa och plocka i mitt rum, det blev helt plötsligt lite mer luft här inne. just nu dricker jag kaffe och sitter och luktar på mitt nytvättade hår för mitt schampo luktar godis och sommar. inte så tokigt alls. snart ska jag äta lunch och sen ska jag väl så småningom bege mig mot spårvagnen. men det är lite mer än en timme kvar tills jag behöver gå. herregud vad jag är ovan vid att vara vaken och (nästan) färdig i såhär god tid!
yours truly,
ebba

.


håhå jaja

idag är det alltså lördag och jag har sovit i princip hela dagen, på grund av väldans väldans skojig kväll på hugo igår i kombination med att man ju inte är sjutton längre. herregud vad trött jag har varit idag. men nu är det ju kväll och jag har piggnat till lite! har precis fått iväg mami och papi på bio, har tipsat dom om att gå och se les misérables sen jag var och såg den med trixxarn förra helgen. den var så fin och bra och sorglig så man får ju fortfarande lite ont i hjärtat alltså. är lite avundsjuk på att dom har hela den filmupplevelsen framför sig. så nu har jag alltså egenkväll tillsammans med katterna. rasmus är här och hälsar på så det är full rulle mest hela tiden och klor som rafsar i golvet och pälstussar som flyger omkring. obs på grund av bus inte slagsmål. så nu ska jag väl hitta på nåt att göra med den här kvällen också. ska ha maten färdig tills mamma och pappa kommer hem i alla fall så jag kanske också kan hinna med att se en liten film!
yours truly,
ebba

soltorsdagen

hej raringar!
idag är det torsdag och lunchdags. jag ska precis äta en något udda lunch, eftersom min uppgift här hemma är att länsa kylskåpet och att se till att det inte blir så många restbyttor som trängs där inne. men jaja. man kan ju likna mig vid en avfallskvarn ändå så det är väl ingen fara på taket.
 
igår tog mitt extrajullov slut och vi hade kursintroduktion för engelska två. det känns som att det här kommer bli en rolig och givande termin, väldigt mycket klassisk skönlitteratur vilket ju är typ mitt favoritområde. när jag kom tillbaka till stan från linköping så mötte jag maria och vi gick en liten sväng på stan och bestämde oss sedan för att luncha på en kombinerad sushi/wokrestaurang, fett nice eftersom det passade oss båda! det var så himla länge sen som jag åt sushi och det var ju helt otroligt gott. sen åkte vi åt olika håll men möttes sen igen i stallet på kvällen, så mysepysigt att vara där ensam sent på kvällen med mina favorithästtjejer! maria och mambsan då alltså. och det här kan vara den finaste bilden som finns på oss:
när jag har ätit upp så ska jag bege mig till stallet igen, ska rida ut en sväng i fina vinterskogen och solen som faktiskt har börjat värma riktigt mycket! tack och lov. jag tog en solpromenad för några dagar sen och tycker mig nu skymta årets första, om än väldigt bleka, fräknar. det är ju snart vår hörni! swisch.
 
imorgon är det fredag och då ska vi till huggan för första gången på så himla himla länge! peppen på det.
yours truly,
ebba

kattskatten


en liten catch up

men herregud vad jag har varit dålig på att skriva vettiga saker här på sistone! jag bejakar väl ledigheten helt enkelt. men hur som helst! förra söndagen, alltså för ca en och en halv vecka sen, så var jag på kolmårdens djurpark med mami och papi och filip och olle! det var fritt inträde hela dagen och julspel med kamelerna och allt vad det var. vi skippade dock julspelet och strosade bara runt och tittade på djuren som fick vara ute. jag känner en viss ambivalens för djurparker, fast djuren på kolmården verkar ha det bra och hela forskningscentret är ju väldigt viktigt förstås. och deras inhägnader är ju faktiskt bra, relativt stora och fina, om man nu prompt måste ha djur inhägnade. fick ett så sorgset styng i hjärtat när den största, ståtligaste tigerhanen stannade och tittade på mig genom glasrutan, sen fortsatte runt på sin lilla upptrampade stig runt tigerhägnet. men som sagt så verkar dom ändå ha det bra, speciellt i jämförelse med andra djurparker, och någonstans tycker en liten del av mig att det är bra med djurparker som kan öka förståelsen och kunskapen och bevara utrotningshotade arter. här kommer en liten hög med bilder!
filip och olle tittade på davidshjortarna. dom hade spretiga tår och stora näsborrar (davidshjortarna alltså)
olle och ett sjölejon som ser ut som en snigel lite grann
delfinerna busade och hade skoj med sina tränare
tigerkillen
och aphäng!
yours truly,
ebba

hejhej!


extrajullovet

idag hade jag höstterminens sista seminarium, så nu är hela kursen avklarad. först, ett litet jullov, sen ett seminarium, och nu ett litet jullov till! tills nästa kurs börjar. om ca två veckor, fy fanken vad nice. aja annars då. det har varit en fin jul, ett fint nyår, fina dagar där innan och fina dagar därefter. nu ska jag ta bort nyårsnagellacket. det har suttit förvånansvärt bra, inte börjat flagna förrän idag typ. men nu passar det sig inte riktigt med silverglitter, så här en vecka senare. festen är liksom över.
yours truly,
ebba

gott nytt år ju


RSS 2.0