mitt ponnyhat

jag tar tillbaka allt snällt jag någonsin sagt om ponnysar! jag ska nu säga vad jag verkligen tycker om dom:
de är små och lömska, rent elaka, härstammar helt klart i rakt nedstigande led från lucifer himself. och detta är sanning och endast sanning. människor tror att ponnyer är snällare än stora hästar, för de är tror att storleken gör dom stora mer svårhanterade. låt mig då säga att de stora hästarna alltid är bra mycket snällare än de djävulska små ponnysarna, som man aldrig vet vart man har. målet för mitt ponnyhat blev idag rex, det lilla russet, som efter min omsorgsfulla genomgång i jakt på fästingar och sår helt sonika vände sig om och kickade skiten ur mitt vänsterlår. säga vad man vill om små tönthästar, men styrka i bakbenen, det har dom.

oh, sweet world

jag känner det i tårna! idag är en feelgood-dag! jag ska läsa min feelgood-bok "jag var bakom dig" av nicolas fargues (som är att rekommendera), och så ska jag mysa och sola och kaaanske bada, och när sarisen har slutat jobbet så ska vi cykla till bjällbrunna och kolla hästarna. jag cyklade förbi hageby imorse och frågade mig vad mitt liv är om det inte är ett hästliv. det är ett mysterium som kanske aldrig kommer lösas. vi får se om jag hittar ett svar på den frågan. 

jag längtar tills jag är arton. åh vad jag längtar. nästa sommar ska bli festival och road trips, och inget annat.

idag är himlen blå och det är lagom varmt. imorgon ska det tydligen bli övervarmt. men snart kommer kallfronten in igen, det hörde jag på vädret igår. regnet kommer, mina vänner! 

alltid när jag sätter mig här och ska skriva nåt som jag tänkt på jättelänge, så slutar det med att allt bara rinner av mig när jag väl ska sätta ord på det. känslor är inte alltid så lätta att beskriva. men åh så fina varma och härliga känslor jag har idag.

yours truly,
ebba.

visa tanden

ÄRLIGT TALAT! jag blir så förbannad! hur svårt ska det vara att bara gå och lägga sig?! åååååååhhhh

hm. nu när jag ändå sitter här kan jag ju lika gärna skriva nåt med lite mer mening i. kan bli tricky, men jag ska försöka rota djupt i min hjärna (för er skull, förstås).
denna sena timme, och många av de tidigare timmarna som var sena även dom, har bjudit på känslor som kär, nykär, likgiltig, kär, kär, superförälskad osv. vad vill jag kalla mig? en velnisse. en velmaja. jag kan inte bestämma. jag har ingen självdisciplin. jag erkänner. forgive me father for i have sinned. jag blir aldrig kär men jag blir förälskad. och livet. jag förstår inte varför jag sitter och skriver det här. ja, jisses. med tanke på att jag inte har några läsare så är det extra festligt. en del dagar vill jag bara bli stor och börja mitt liv. jag sitter fast här och den enda som kan hjälpa mig upp är jag själv. meeeeeeeen... i get by with a little help of my friends. nu förstår jag inte så mycket själv längre. men jag väntar på min dylanpojke som jag såg i östra promenaden. och så gillar jag låten till nya ikeareklamen. fett cool.

nu får det vara slut på de här dumheterna.

yours truly,
ebba.

förvirring, hjärna, min vän, vart ska jag? vad vill jag?

jag vet inte vad som händer, men jag känner mig så otroligt ensam i detta sommarvarma och överbefolkade sverige. vad kan man göra, vad kan man säga, utan att tränga sig på? jag önskar att jag kunde vara som jag varit, att jag kunde vara mig. vad är jag nu? jag vet faktiskt inte, jag känner inte mig själv längre. det skrämmer mig. alltför många saker skrämmer mig, jag fylls mer med saknad än längtan, och jag vet inte vad jag ska ta mig till. jag tror att jag har umgåtts för mycket med familjen den senaste tiden. syskon i all ära, men just nu är det för många känslor i mig  som bara studsas tillbaka och runt omkring i min hjärna. vem kan man lufta sig till? så i stället sitter jag tyst med min musik. lufta sig den som vill, den lyssnar alltid på mig och jag lyssnar alltid på den. den bryr sig, och jag bryr mig. 
jag tänker och tycker. alldeles för mycket. men ingen vill komma sist, ingen vill komma på andra plats, och alla vill komma först. jag vet inte vart allt ska ta vägen om det inte får komma ut, hur ska man kunna lufta om inte den dåliga luften släpps ut någonstans? jag vet ingenting. och jag vet inte vad jag gjorde fel.

yours truly,
ebba.

insikt

någonting fick mig alldeles nyss att inse att det inte är så värst bråttom med saker och ting. människor säger att ungdomar i dagens samhälle har så fruktansvärt bråttom, att de måste hunnit uppleva allting helst flera gånger om när de är runt tjugo, men jag har nyss sett prov på att människor som är i 30 till 35-årsåldern fungerar alldeles utmärkt i sina karriärer som nyss tagit fart. vad fint, då kan jag slappna av i några år till. 

yours truly,
ebba.

lite som en annons

idag har jag inventerat alla mina hästgrejer. täcken och grejer och grejer. det var jobbigt men det gick bra. jag vet ju att någon gång måste man ta itu med det. en del saker ska jag spara, men en del andra ska säljas. så om någon är intresserad av att köpa hästprylar, eller känner någon som är intresserad av det, så kan ni ju alltid höra av er. jag kan göra en liten lista så ni vet vad som finns. bilder går att ordna. en del saker är aldrig använda, men de som är använda är i mycket gott skick.

  •  svart regntäcke med röd/vita detaljer, tunt funktionsfoder, 155 cm, thermo master.  300 kr.
  • marinblått vintertäcke med 280 g polyesterfyllning, 155 cm, thermo master. mkt fint, knappt använt. 400 kr.
  • longerlina, svart i kraftigt vävband med "stoppar", 8 m, 40 kr.
  • klarblått ridtäcke, vattenavvisande, fleecefodrat, reflextryck på vänstersidan och reflexkantband, 155 cm, show master, 200 kr.
  • olivgrönt stalltäcke med polyesterfyllning, bogspänne och kryssgjordar, 145 cm, 100 kr.
  • marinblått fleecetäcke med bogspänne, kryssgjordar och svansrem, 155 cm, 50 kr.
  • tunt grön/svart/vitrutigt stall/transport/sommartäcke med dubbla bogspännen, kryssgjordar och svansrem, 155 cm, aldrig använt. 250 kr.
  • fint beige allroundschabrak med guldpasspoal, stl full, aldrig använt, 150 kr.
  • beige fleecelindor av märket king's saddlery, 4 st, 3,5 m, aldrig använda, 100 kr.
det var väl allt, tror jag. skriv en liten kommentar här om ni vill köpa något, så hör jag av mig.

ha det fint vänner!
yours truly,
ebba.

oh rainy day

för tillfället är norrköping en väldigt blöt plats. alldeles utmärkt om man vill leka fisk.
jag ber om ursäkt för att jag inte varit särskilt aktiv här på sistone. som vi alla vet så måste mina läsare få veta sanningen. (åh, jag älskar citat från disneytimmen! vart tog det vägen förresten? någon som vet om det fortfarande går?)

på onsdag har jag i alla fall haft sommarlov i en månad, och lovet har (hittills) varit så gott som händelselöst. men man ska ju inte stressa. det är bra att bara ta det lugnt och jag trivs med det. kanske inte hela tiden, men ändå. hur ska jag då sammanfatta den senaste tidens händelser, hmm... vi får väl börja med nås på midsommar. dalarna har utan tvekan sveriges vackraste landskap sommartid! jag är glad att jag har band dit, och gläds med alla andra som också har det. ni som inte har det borde skaffa det snarast! ni missar något. 
jag tror faktiskt inte att jag har haft så mycket för mig här hemma. träffat vännisar och strosat runt i vår vackra stad. varit hemma och sovit och sett en hel del på film och lyssnat på musik också förstås. jag har gjort en prioriteringslista över skivor och filmer som jag ska köpa, så jag vet vilken det brådskar mest med. man kan ju inte ta alla på samma gång, tyvärr. det är dessutom inte ens möjligt för mig att köpa någonting över huvudtaget just nu, för jag var så smart att låta bankomaten ta mitt kort i förrgår. helt crazy, jag har aldrig glömt en kod i hela mitt liv! menmen, någon gång ska väl vara den första. jag sörjer inte. det enda jag sörjer är att mina målsmän päronen inte är hemma, så jag får inget nytt kort förrän de kommer hem. och det kan väl dröja några dagar till. det är i och för sig bra, då vet jag att mina pengar ligger där och inte kan röras. kan vara nyttigt för mig.

igår såg jag på marie antoinette. jag tyckte om den väldigt mycket! blev helt fascinerad av alla kläder och allt annat fint. jag vill också vara drottning på 1700-talet. vilken grej!
jag skulle också vilja tipsa om en annan väldigt bra film, v för vendetta. så för er som inte sett den: se den så fort som möjligt! och ååh, idag såg jag på skönheten och odjuret. den underbaraste disneyfilmen någonsin! jag blir lika tagen varje gång jag ser den, så jäkla vacker. åh.

jag mår förresten bra. jag lyckades dra på mig en liten förkylning för några dagar sedan, men den är nästan helt borta nu. och det regnar fortfarande. men jag gillar innesittardagar, mysigt att läsa en bok och dricka te. och det är precis vad jag tänker göra just nu. jag ska sätta mig i soffan med erlend loes bok expedition l och dricka te.
ha det fint vänner!
yours truly,
ebba.

hjärta

jag älskar sommarlov. och så är det med den saken.

RSS 2.0