vi lyfter nu

jag har blivit informerad om att det är nyårsafton idag. imorgon är det ett nytt decennium, 10-talet! precis som för hundra år sen, fast hundra år senare... ja. 2009 kan i alla fall sammanfattas som ett mycket fint år, fast egentligen så kan det inte ens sammanfattas för det har hänt så himla mycket roliga saker. 2010 kommer i alla fall bli minst lika fint, det inkluderar studenten och början på ett liv som jag har väntat så länge på. ja det är så spännande så jag vet inte hur jag ska sätta ord på det här heller. det är svårt! men ack så roligt. ikväll ska jag ikläda mig min svarta tyllklännning, packa ner en liten söt flaska champagne och bege mig ut till trixxarn och svärtinge. där ska vi laga mat och ha det fint, sen får vi se varthän kvällen bär oss, detta lutar åt att bli en fin afton!
gott nytt år sötnosar!
yours truly,
ebba

oh what a feeling i have inside today

det är mycket som händer nu. det har varit julafton, och det var en fruktansvärt fin morgon/dag/afton. det har blivit mycket umgänge med släkt och vänner, och många fina julklappar. igår var jag med sarafari och tittade på min efterlängtade julklapp - krig och fred! åh så jag älskar det. men jag blir så himla irriterad på alla, för de är så jävla dumma i huvudet. man säger ja eller så säger man nej, svårare än så är det inte. det finns ingen gråskala. om inte annat så vore det mycket enklare om det bara fanns svart och vitt i sådana sammanhang. men det är naivt av mig, har jag nu fått lära mig. men det är väl ingen nyhet, jag är ju faktiskt naiv så det smäller om det.
igår kväll var det en krazy fest och det var mycket mycket roligt, och omtumlande. men sarafari kom och körde hem mig sen, för hon skulle till norrland idag. igen. nu kommer jag sakna min smutsnisse igen. vem ska jag nu åka pulka med... hur som helst, ikväll är det maskinen på hugo och det känns kul kul kul! nyår har jag fortfarande ingen aning om, men det lägger jag åt sidan så länge. ingen panik liksom. nu ska vi till farmor och farfar och fika, för det är deras bröllopsdag.
yours truly,
ebba

i really don't know life at all

"ormen är tyst, ingen kan höra dess hjärta, bevekas av dess ögon, ty ormen har inget behov av tröst."

jag har förmodligen världens bästa, finaste lokatt


jag blev kär idag

yours truly,
ebba

ibland älskar jag er så mycket att det gör ont. ungefär som nu. jämt.


nu gör jag häxan i hans och greta grön av avund

vilken dag. jag har typ bara suttit hemma och pluggat, åkt in till stan, skrivit provet i nästan två timmar, och sen åkt hem igen. väl hemma skulle jag åka till stallet, men det blev inte av. jag fastnade framför ett intressant program om sandtigerhajar och citronhajar på animal planet i stället. nu ska jag precis börja snickra ihop mitt fina lilla pepparkakshus, och jag känner att det känns mysigt - ikväll ska jag inte plugga över huvudtaget. man måste ta lite ledigt ibland.
nu kände jag också av min lilla mage, jag har visst inte ätit något sen frukost. dags för lite mat kanske? och förresten, obama receivade ju nobels fredspris idag (i norge av alla ställen). jag tycker att det är sött av honom att tycka att det säkert finns någon annan som förtjänar det mer än vad han gör. men han accepterade det i alla fall. lustigt bara, "war is sometimes necessary". jag antar att jag aldrig kommer förstå logiken i det. men nu - pepparkakshusbak! och dekorering.
yours truly,
ebba
tjusig va

stand tall, acting small

gud vad jag älskar att kryssa för saker som man gjort färdigt! nu har jag bara tre saker kvar, sen är det jullov, wooooooosh. sjukt skönt att vara klar med religionen. inte för att provet idag ens kan kallas för prov, blev mer ett slags hemprov, men nu är jag klar med det och känner mig nöjd. det som är kvar är litteraturprovet imorgon och psykologifördjupningen som ska vara klar till nästa torsdag, sen är det en liten latinuppgift som ska in också. latinet är jag typ klar med. psykologin har jag inte ens börjat med men det är LUGNT. nu har jag en hel vecka på mig att undersöka adhd. mycket intressant. och litteraturprovet imorgon känns som en liten vindpust. det här kan man ju, vore ju konstigt annars, med tanke på att det har nötts in ända sen man gick i åttan eller så. epoker är ju lätt.
nog talat om skolan. jag ser fram emot lovet, det ska bli himla skönt att vila upp sig och mysa. åh så skönt. jag undrar fortfarande vad som händer på nyårsafton, men det är väl sånt man märker - nånstans hamnar vi nog.
nu ska jag snart se på that '70s show och äta lite, sen ska jag bege mig mot stallet och ridlektion. jag hoppade minette i måndags, det var så kuuuuul! världens piggaste gamla häst, är det något hon kan så är det att springa fort och hoppa och svänga ännu snabbare. jag kom på mig själv med att så kul har jag inte tyckt att det är att hoppa sen jag hoppade junior (men han var förstås roligare, bäst i världen).
yours truly,
ebba

julmarknad och en linköpingssväng

klockan tio i förmiddags (imorse?) kom sarafari hem till mig. vi hoppade in i bilen, åkte och plockade upp moa och sen bar det av mot löfstad! vi myste i bilen med julmusik och allsång, och väl vid löfstad var vi en halvtimme tidiga. vi tog en sväng i slottsparken, och sen kunde vi gå in. vi kollade på fina hantverksgrejer, och så gick vi en slottsvisning. vi blev dock lite besvikna över att vi inte fick höra något om spökena, och så var vi inte på gästvåningen heller. dit måste jag nästa gång, gamla slott är sjukt spännande. efter löfstadbesöket fick vi för oss att åka till linköping, och så blev det! det var en underbar dag hur som helst, med världens bästa sarafari och världens bästa pusselbit. nu kommer en hel hög med bilder från dagen!
de letade spöken... vi hittade inga :(
jag köpte en superfin fickspegel och en jättefin tekopp med fat. nöjd!
sen blev de himla glada, för vi skulle fika!
jag blev också glad! för övrigt är det INTE jag som har spillt på duken...
wei :)
sarafari bakom ratten igen, mot linköping!
moa satt i baksätet och var glad!
och jag var glad! alla var glada! det har varit en underbar dag. tack sötnosar!
yours truly,
ebba

kom sommarnätter under stjärnor, kom

det är den första december idag. det är helsjukt. jag dricker te och äter mintkarameller. jag hittade mintkaramellerna i ett skåp i köket, gud vet hur länge de har legat där. men de smakar inte helt fel, så det är nog heller inget fel på dom. imorgon är det muntlig analys på den underbara boken gentlemen av klas östergren. jag ska nog lyckas sno ihop något klokt till dess, det brukar jag ju lösa. är det något jag kan så är det väl att prata... typ. den boken är att rekommendera i alla fall! alla måste läsa den. hur bra som helst. på jullovet ska jag läsa uppföljaren, gangsters. värsta coola titlarna. typ som adrians och min titel, grevinnan och hurtiga hertigen. nä det var bara något som jag kom att tänka på.
idag började jag dagen med att snooza i en timme, sen var det engelskaprov, så himla underbart. men jag överlevde och tror att jag klarade av det med hedern i behåll. sen var det religion och sen blev det att kila till kungsgård för fotolektionen. vi trixade lite med negativen från förra veckan, och så skrev jag ut mitt självporträtt. sen var det bara att visa upp självporträttet för hela gruppen och analysera och diskutera och ha sig. jag måste medge att detta var den mest ångestladdade uppgiften jag varit med om på ett par år, men när jag vaknade imorse så bestämde jag mig för att inte ha ångest för det. det är ju bara dumt. det är ju bara ett foto. det är ju bara jag. efter fotolektionen, som också var dagens sista, så mådde jag som en prins. det kändes bra alltså.
imorgon är det svininfluensavaccineringsdags! oj vilket långt ord det blev. men så är det i alla fall. jag ska kolla om man kanske får vaccinera sig på fredag i stället, för vi ska ju till saco-mässan på torsdag och då har jag ingen större lust att gå runt och ha feber osv. om man nu får det. nu lyssnar jag på noah and the whale och njuter av adventsljusstakarna. livet är fint som fan emellanåt, man måste bara hitta ljusglimtarna.
yours truly,
ebba

RSS 2.0