de är lite söta ibland

hört från nedervåningen (pappa sitter och tittar på tv och mamma går omkring)
mamma: du, jag ska nog träna min balans! jag har ju ganska bra balans.
pappa: mm-hm.
mamma: man kan stå på ett ben såhär.
pappa: mm.
mamma: det går ju rätt bra. fast nu har jag ju druckit lite sån här xanté vetu.

go easy on me, i can't help what i'm doing


dagar som denna älskar man...

  • att leva
  • att umgås med några av sina äldsta vänner
  • att prata gamla, fina minnen...
  • ... och fina, nya minnen
  • att solen skiner så varmt
  • att skogen är full med snö
  • att man får umgås med djuren som man älskar
  • att det är lov
  • att livet är fantastiskt underbart
... och lokatten strikes a pose
yours truly,
ebba

jag var en av tusen dårar

jag är alldeles uppe i varv! höll på att bryta ihop tidigare ikväll, kände att nej NU är det för mycket med projektarbete och filosofiprov och grejer och så klagade jag och kände mig som en riktigt sur liten mullvad. men sen tänkte jag: skärp dig din fuling. så då gjorde jag det. sen hade trixxarn skickat värsta bästa grejerna till mig som jag fick värsta inspirationen av och kunde skriva vidare på min del av projektet. nu är det väl så gott som inlämningsklart, i alla fall som utkast. SOFT. för övrigt så har jag lite annat att stå i om dagarna nu, mamban fick sig ju en liten spark förra veckan, så nu har jag fått det tjusiga uppdraget att skritta henne en stund varje dag. jag gillar det, bara hon och jag och en tyst skog som är FULL med snö. och då menar jag verkligen full. hon får pulsa som en söt liten idiot. åh hon är så fin.

om jag tolkar klockan rätt så är det nog sovdags nu! upp med tuppen imorgon och så är det full rulle hela dan, inte en sekund att förlora! förresten, studentmössorna kom idag! crazy
yours truly,
ebba

klapp på huvudet

jaaaaaaaa jag är äntligen klar med talet! nu tänker jag inte kolla på det mer ikväll, ska bara läsa igenom det ordentligt imorgon, finslipa och lära in det och sådär. men det känns helt överkomligt.

så nu är det belöning som gäller! jag ska dricka te ur finkoppen och om typ 45 minuter börjar the 40 year old virgin. jag har inte sett den än, så tänkte kolla kanske. lite för att jag inte har nåt annat för mig (så jag hoppas att den är en smula rolig i alla fall), men mest för att paul rudd tydligen är med. och han är ju värd ett och annat. kolla bara på hur söt han är liksom. liggandes på golv och med rosa bakgrund och grejer. på riktigt alltså. jag älskar paul rudd.

yours truly,
ebba

höftproblem och bara fel fel fel

jag sitter och skriver ett argumenterande tal till engelskan. jag har fått fram bra delar och bra argument och sådär, men det är lite svårt att knyta ihop det. jag ska väl traggla på ett tag till tänkte jag, det ska ju redovisas på måndag. och nu ska jag verkligen visa framfötterna.

jag sitter och lyssnar på chet baker i alla fall, och har det bra. jag kom hem från en väldigt snöig promenad med sara för någon timma sen eller två. jag börjar faktiskt bli lite trött på snön nu, nu räcker det. men, en helt crazy sak förresten, jag fick en massa nya fräknar! bah say whuuut, det var inte ens soligt?! jag har en liten teori om att solen smygsilade sig igenom molnen och så hjälpte snön till att reflektera. skönt med fräknar i alla fall, då känns våren lite, lite närmare.

igår var det ju linköping med maria och det var oändligt spännande! först var vi och åt, sen traskade vi mot sporthallen. maria sprang runt som en liten iller och fotade till hennes arbetsreportage, och jag iklädde mig rollen som svans. det var en välspelad roll av mig måste jag säga. när johnossi gick på så var det vi som stod där och tittade på dom. himla bra och tjusiga pojkar. men lite högt ljud, lite ont i ryggen, lite trött i benen? hur gamla är vi egentligen, 60...? nä jag fattar ingenting. vi härdade ut i alla fall, tills dom gick av. då slog vi oss ner och spanade lite. såg många snygga människor, men ganska många äckliga gamla människor också. det blir väl lätt så med thåströms publik... drygt en halvtimme senare gick thåström på, så vi gick dit utan större förhoppningar. vi kollade på första låten, sen gick vi ut och satte oss igen och kollade på hockey. det var fruktansvärt kul! vi gissade lag och kom fram till att vi kunde ju mer än vi trodde att vi skulle kunna. fantastiskt. och thåström malde på med samma basgångar i nästan två timmar, jag förstår inte hur de som var där inne kunde hålla sig vakna (oj vad snäll jag är nu, men det är sant). till slut var han klar i alla fall, efter ett besök av "sveriges enda levande geni" bruno k öijer, hahahaha. åh hahaha. så då fick jag skjuts hela vägen hem till dörren. jag passar på att tacka för en fin och händelserik eftermiddag och afton mary! tack ♥

nu ska jag väl koka lite mer vatten och göra en till kopp te, sen skriva vidare om valar och sälar och havsfåglar och isbjörnar och MÄNNISKANS ANSVAR.
yours truly,
ebba

högt, lågt, överallt

ganska bra med sovmorgon till 13.10 då! idag är det bara klassråd, sen en liten naturkunskapslektion. jag bävar lite för att få tillbaka provet, vilket vi nog lär få. jag hatar alla jävla reaktionsformler och allt. usch. men men men! idag är det fint väder, solen skiner och det glittrar i snön. man ska vara glad då. efter min långa (nej) skoldag så ska jag äntligen gå på massage igen, wohooo. imorgon fyller muttran år också, så jag måste hitta en bra present åt henne. har redan siktat in mig på en sötsak på lindex. vi får se. idag kommer filip hem också, kul!
annars ser jag jävligt mycket fram emot den kommande fredagen! då ska jag hänga i linköping med mary och johnossi. och lite thåström på ett hörn, bara för att. mycket konstigt. men kul! nu ska jag nog äta en banan, blåsa håret och så smått börja bege mig in mot stan... om ett tag.
yours truly,
ebba

det är tråkigt att vänta ibland, mest när det handlar om frukt


det var visst fäst i lördags!


jag var så ung och så lojal


detta är en historisk dag

nu har jag gjort det. äntligen, kan man tycka. jag som tjatat så länge om att jag ska ta hål i öronen, men aldrig gjort det. idag tog jag mig i kragen och trixxarn i handen och gjorde slag i saken. så nu har jag alltså hål i öronen. jag känner mig lite tjejig. det känns konstigt. men jag tror det här kan bli riktigt bra! vid en ålder av nästan nitton år var det dags att ta det klivet på vuxentrappan som de flesta andra tog när de var i åttaårsåldern. det känns ju bra. men jag köpte ett jättefint bälte på h&m också, som kommer passa superbra till mina klänningar och kjolar. nu sitter jag bara och väntar på att få gå och lägga mig, och så lyssnar jag på trixxarns och min superbästa partyhits-lista! på lördag är det klassfest, wohooo.
yours truly,
ebba

RSS 2.0