en kulturnatt och några bilder

igår var det alltså kulturnatt och det var ju himla skoj. egentligen gjorde vi inte så mycket, vi inledde med att äta på paus och sen titta på första teater impuls-föreställningen, skrattade lite tills jag grät och sen gick vi vidare. till rådhuset. men dom verkar ha bestämt sig för att jag aldrig någonsin ska få se hur det ser ut i det där jävla tornet, lyckas aldrig komma med på nån visning. nästa år, då jävlar! fast så säger jag ju varje år. gud, jag tror att jag har försökt komma in där i typ fem år nu. nästa år måste det funka. hur som helst så fick vi saft och bulle där och såg ett spöke, så nåt fick vi ju ut av det ändå. när vi gick ut från rådhuset så var det en massa blåljus vid strömparken och adrian som är den borne tidningsmannen spurtade dit och var alldeles på tårna. det var tydligen nån polisjakt som slutade med att den jagade bilen krockade med räcket på spången. väldans konstigt. så vi stod där och tittade ett litet tag, men sen fick det vara nog. då gick vi hem till trixxarn och drack vin och sånt och sen så småningom bar det av till värmekyrkan för karateklubbshäng. det var väl en fin kväll men lite tomt på människor som man kände. även lite tomt på människor som man inte kände också, då av den typen som man vill prata med alltså. sen tog jag sista bussen hem. idag har jag mest hängt med katterna, för rasmus är här på besök nu. och nu tänker jag inte skriva mer, utan visa lite bilder istället.
här står maria och försöker ta reda på vad som har hänt.
här är adrian och hans nya kompisar konrad och edvin, två nyblivna artonåringar. toppenkillar!
här är adrian, maria och trixxarn när dom går i maktens korridorer på rådhuset. smalaste korridoren.
och här är rasmuskatten när han var ute och andades höstluft i förmiddags.
och här är han när han spärrar upp sina ögon så mycket som möjligt och blir sur på mig för att jag stör honom mitt i hans lilla lunchlur.
yours truly,
ebba

.


inleder veckan med att slappna av

idag är det måndag och ny vecka och jag är glad att den här helveteshelgen tog slut. jag har pluggat oavbrutet, hela helgen, till ett seminarium som vi hade idag. men nu är det avklarat och jag är KUNG på ämnet american government and elections, och passar på att andas nu när jag får göra det igen. nästa helg blir ledig, tack och lov, och då är det kulturnatt också så det kan ju inte bli mycket bättre!
 
just nu sitter jag och dricker te och gör några översättningar till ett av de tre seminarier som vi har imorgon. jag har börjat komma in i takten lite och börjar få saker gjorda, har hittat en gnutta självdisciplin och det är ju bra. i fredags hade vi terminens första tenta, salstenta på svensk grammatik. jag hoppas att det gick bra, men man vet aldrig så säkert. jag knyter alltid knut på min hjärna när jag ska analysera satsdelar och sånt, men jag håller tummarna för att jag lyckades få till det något så när ändå. i torsdags hade vi den konstigaste grejen, diagnostiskt prov på uttal. varför ska man testa uttal egentligen? huvudsaken är väl att man kan höra folks dialekter samt betona rätt och sånt. larvigt att välja att antingen prata amerikansk eller brittisk engelska, då de flesta som inte är infödda amerikaner eller britter förmodligen blandar ganska hejvilt beroende på de typer av engelska som finns i tv och filmer osv. och då har man förmodligen inte bara klassisk brittisk eller amerikansk dialekt, utan sticker nog in en del annat också. så himla bisarr grej att sitta och göra en ljudinspelning på en massa sjukt konstiga meningar och tongue twisters på den mest överdrivna brittiska engelskan. men jaja. nu är det ju över och inlämnat och så blir man bedömd och får veta om man behöver träna mer så man till slut kan prata som queen elizabeth när man väl är klar med den här kursen. det är ju drömmen!
 
på fredag har jag ett seminarium i american literature och jag måste hinna läsa ut och analysera en bok till dess, men jag har hela onsdag och torsdag på mig så det ska nog gå bra. för övrigt har det verkligen börjat bli höst här nu, massa olika färger i träden och löv som flyger omkring. och sen regnet förstås. men även den klara luften och de blå himlarna. nu ska jag plugga vidare!
yours truly,
ebba

en torktumlare i mitt huvud

hej hörni!
visst är jag dålig på att blogga nu för tiden? så kan det vara. jag är rätt dålig på att plugga nu för tiden också, kan jag ju meddela. eller det är jag väl egentligen inte, men det känns som så när man vadar i kompendier och grammatikböcker och noveller och föreläsningsanteckningar och tjocka romaner. det är lite mycket. det blir liksom lite kortslutning. det är jobbigt att läsa fem kurser samtidigt, men det är samtidigt kul när man är i skolan. det kan i och för sig bero på att man kan kosta på sig att fokusera på en sak i taget när man väl sitter där på en viss lektion. nu på fredag har vi vår första tenta och jag känner mig inte alls förberedd, men nu har jag buntat ihop all information och alla häften som vi har fått så nu har jag i alla fall fått lite struktur. 
 
jag och lokatten är ensamma hemma nu, för mamma och pappa och filip (och olle, men han bor ju inte här) är i nås. rätt skönt för mig, för då kan jag ta bilen till linköping. och på tal om det så behöver jag nog åka och växla lite parkeringspengar typ nu med en gång, för imorgon börjar jag halv nio och då är det bäst att jag har fixat allt sånt innan dagen börjar. dock lite tråkigt att vara ensam och inte ha nån att prata med. alla känslor förstärks typ tiofalt, som nu när man känner att allt är lite jobbigt och tråkigt och man mest bara vill ligga kvar i sängen varje morgon och inte alls göra allt som man måste göra. nu är det typ den känslan gånger tio. nåväl. dom kommer ju hem imorgon så det är bara att hålla ut. jag känner också lite att det var synd att jag inte kunde följa med till nås, hade så behövt att vara där i några dagar och andas skogsluft och titta på höstträd och plocka svamp.

jaja. nu när jag har organiserat en fin liten (stor) hög med grammatikpapper så kan jag ju känna mig nöjd med att i alla fall åstadkommit något, och jag känner att jag behöver ta en promenad eller nåt. eller först växla parkeringspengar. sen promenad. jävla mynt alltså. 
yours truly,
ebba

full rulle

hejhejhej!
ni har allt saknat mig lite va? jo jag vet. idag är det måndag och ny vecka NU IGEN. satan vad fort det går. nu är jag inne på tredje skolveckan och jag har fullt upp mest hela tiden, vi läser typ fem delkurser parallellt och det är sjukt mycket läsning och grammatikövningar hit och dit och gud jag vet inte vad. jättesvårt att få till nån slags struktur på eländet, så nu har jag förstås fått tillbaka nervryckningarna i mitt lilla kära vänsteröga. tror allt att det där mysiga relaxåret i falun gjorde susen för min mentala hälsa (lol vad det låter konstigt, men ni fattar. blev inte mycket stressande där uppe inte). 
 
denna härliga måndag inleddes med en grammatikföreläsning och jag kan ju säga att grammatik klockan halv nio en måndagmorgon inte är riktigt mänskligt. sen följde ett seminarium där man var tvungen att vara förberedd med de mest överdimensionerade seminariumförberedelserna någonsin, och sen NÄR har man varit tvungen att skicka in seminarieanteckningar till urkund????? bara för att vi var tvungna att "öva på att skicka texter till urkund". bitch please. hur svårt är det egentligen. förstår inte hur man ens ska kunna fuska ihop svaren till en seminarieuppgift, när det snarare är det muntliga som spelar roll och det skriftliga bara ett litet bevis på att man faktiskt har gjort något över huvudtaget.

jag har ju dock lyckats göra några trevliga saker på sistone, i fredags till exempel var jag i stallet när mamma red lektion och snusade på mambsan lite efter en hel dags hemmastudier. så välbehövligt. i lördags pluggade jag också hela dagen och sen på kvällen så var jag och trixxarn ute och åt på restaurang, vi är ju trots allt vuxna och sofistikerade. vi åt på brasseriet och det var första gången vi var där. litet och trevligt och ganska mysigt, men kanske lite väl trångt för min smak. åt en fiskgryta som var rätt god, så det får väl bli helt okej godkänt ändå. sen pubrundade vi oss runt i stan med stopp på munken, världens och slutligen wasa. jojo så var det. himla spännande och fin kväll!
 
nä nu ska jag fortsätta vara hungrig ett litet tag till och titta på en onlineföreläsning. åh teknikens under.
yours truly,
ebba

idag har jag köpt en ny skiva. jag är jättenöjd.




virrvarret

GRRRRR när blev jag såhär dålig på grammatik? herregud, jag fattar ju ingenting. eller, är ju bra på grammatik vad det gäller att skriva och att se när det är fel och när det är rätt och när det ska vara på ett visst sätt och när det inte ska vara på ett visst sätt. MEN subjekt, predikat, predikatsfyllnad, adverbial, direkt objekt och fan och hans moster? varför kan jag inte det här? och varför kan jag det inte på engelska? och varför kan jag inte förklara varför det blir på ett visst sätt när jag bara vet ATT det blir på ett visst sätt för att... det bara blir så? typ det enda jag minns av lektionerna med satsdelar är dom från tyskan. och då får jag bara ont i hela kroppen och vill dö av tristess. menmen! det här måste ju också göras. får se om morgondagens seminarium gör saken lite klarare, eller om det kanske rentav blir rörigare. häpp men hörni om det är nån av er som är kung på grammatik och känner att hen gärna vill bli min privatlärare så KÖR FÖR TUSAN, jag behöver det! uppenbarligen. jaja nu har jag ju suttit med näsan i boken hela dagen och ändå lyckats få in lite i huvudet (hoppas jag) så jag får väl sluta för dagen nu. det är ju en dag imorgon också.
yours truly,
ebba

RSS 2.0