alla borde ha en egen adrian


kattskatt

idag har lokatten bott hos oss i exakt tio år. hon är tamejtusan det finaste jag vet.
yours truly,
ebba

.

- vart har du varit?
- jag har rott mitt skepp i land!

en helg

i fredags tittade jag på det allra allra sista beverly hills-avsnittet och snyftade mig igenom hela sista scenen. lite tårsamt, känns ju som att dom är mina bästisar nu också. men ett år tog det att plöja alla tio säsongerna och nu är det gjort, så nu får jag hitta på nåt nytt att sysselsätta mig med. något säger mig att det inte kommer bli så svårt.

igår var det fest hos jollen. det var fantastiskt kul. klockan tre kom vi på att man visst borde gå ut också så då gjorde vi det men jag tyckte att hamnen var ett väldans obehagligt ställe och blev ett litet oroligt knytt. så jag och maria gick till mcdonald's istället och det var ju kul. sen gick vi till maria och jag fick gå på toa och sen var tydligen jollen och räven på mcdonald's, så då gick jag tillbaka dit och väntade med dom. allt detta resulterade i att gå hem till joline för att sova klockan halv åtta. väldigt konstigt, det är ju inte sommar än liksom? men ändå kul att rumla hem när andra går till jobbet och fåglarna börjar sjunga. det var länge sen jag gjorde det.

imorgon ska jag åka tillbaka till falun. det ska bli kul. ikväll ska jag åka till stallet och prata med maria och pussa på mambsan. sen ska jag försöka lista ut en bra metod för att så hemligt som möjligt kunna packa ner lokatten i väskan till imorgon.
yours truly,
ebba

sorry mister

elias ringer.
- ja det är ebba.
- ... har inte du mitt nummer?
- jo?
- varför säger du så då?
- hur då?
- att det är ebba. det låter som att vi inte känner varandra. anna gör också så.
- okej, jag ska säga bara hallå nästa gång då.

självdisciplinens högborg

hej pluttisar!
idag är det tisdag och jag är i norrköping igen (som de flesta av er redan vet). jag sitter och tampas med en knepig hemtenta, har lyckats få ihop något sånär vettiga svar på halva tentan men andra halvan är än så länge höljd i dunkel. som det så fint kan få heta. men jag tänker kanske ta mig an den ena sista halvan nu, och sen tar jag mig an den andra sista halvan imorgon. och sen är det bara att korrigera och komprimera och fixa och greja de sista två dagarna innan det är inlämning på fredag. för på torsdag ska jag ha en trixxarndag, så då vill jag inte plugga mer än jag absolut behöver.

i lördags var det för övrigt finmiddag (silverbesticken fram!) hos trixxarn med hennes kim och åke osv osv och det hela urartade till en fullfjädrad drinkkväll där åke serverade mojitos och så småningom även päronsplitdrinkar med ett fåtal kända och mest okända människor (typ tom cruise). som ni ser har jag även på sistone blivit löjligt förtjust i att använda mig av parenteser, det är en tentaskada kan jag meddela. hur som helst. efter den finfina middagen och det sublima hänget så gick vi till värmekyrkan och årets första pop orange, och det var ju också fantastiskt kul. till att börja med kände jag inte igen en enda människa men sen började det dyka upp en del bekanta ansikten. jag pratade barndomsminnen med en av mina två första och bästa killkompisar i över en timme och det var ju bara helt underbart. älskar minnet av att vara sex år och helt galen. men jag har ju förstås fortfarande en liten sund dos galenskap i behåll.

annars då. de resterande dagarna i veckan ska jag väl kriga vidare med min tenta, förhoppningsvis hinna åka till stallet, promenixa med sarafari (väl?) och festa hos jollen med rävar och andra killar. det kommer bli kul, jag bara känner det på mig.
yours truly,
ebba

vårkänsla

måste bara säga att HERREGUD VILKET FINT VÄDER DET ÄR IDAG OCH VAD SOLEN ÄR MYSIG! blir så himla glad. så jag lyssnar på bästa peppvårmusiken och har precis städat bort allt julpynt, känns fräscht och bra. har även varit uppe sen klockan sju imorse och tvättat OCH pluggat en massa massa, så jag känner mig riktigt effektiv och det känns både hälsosamt och bra. har ungefär all energi i världen just nu, men det kommer nog falna ganska snart. men tänkte att det var lika bra att passa på att skriva ett så här hurtigt inlägg nu så kanske ni också blir lite inspirerade! det är ju liksom januari och allt känns trots allt ganska långt bort. man ska ta vara på det lilla man får.

förresten så var jane eyre en smärre besvikelse, fin och stämningsfull ja men inte alls lika bra som boken. och med det sagt så önskar jag er en trevlig dag!
yours truly,
ebba

biodags! igen

idag är det fredag. jag har inte gjort så mycket, mest tittat på film och pluggat lite granna. men bara lite. ikväll ska jag gå på bio och se jane eyre. jag ville ju så gärna se den när den gick på bio men den kom aldrig upp på den "stora" biografen här i falun (som för övrigt visar typ fem filmer, och alla är dåliga), men så såg jag till min glädje att den ska visas några gånger på folkets hus biograf nu. det är nog lite som harlekinen skulle jag tro. så jag är pepp som tusan, har velat se den så jäkla länge nu! det ska bli extra spännande att få se jamie bell i vuxet format, har nog inte sett honom sen billy elliot. och det var ju ett tag sen. imorgon är det lördag och jag har ingen aning om vad vi ska göra då. jag tror jag ska rösta på att gå till rådhuskällaren, har nog inte varit där sen i oktober. nu ska jag dricka kaffe och läsa lite till om modernitet och självidentitet, yeyyy.
yours truly,
ebba

.


RSS 2.0