i'm practically yours forever

idag har jens namnsdag, så jag tillägnar honom det här inlägget. heja jensarn du är bäst!

jag har nyss skrivit färdigt min kulturartikel, så nu väntar bara ett litet naturkunskapsprov och en latininlämning. det här känns ju inte helt omöjligt. och om en vecka så är jag i prag! jag tror inte att jag har berättat det här än va... jag åker på söndag i alla fall, och det ska bli superdupermysigt! hur bra som helst att komma härifrån. om än bara för några dagar.

för er som är intresserade så har jag nu tagit ut läkörhängena och satt i nya. det här känns spännande, en helt ny era av mitt liv kan nu ta sin början! bra va!
sov gott sötnosar!
yours truly,
ebba

en söndag

nu är det ju söndag igen. lik förbaskat. menmen! idag har jag varit en sväng på stan med trixxarn, vi fixade sista slutklämmen på projektarbetet, så nu är vi klaraaaa! så himla bra. nu vill jag inte behöva tänka mer på det. efter att ha traskat stan runt i småregn i cirka en timma så kände vi oss nöjda och slog oss ner på skafferiet. sen gick vi hem åt varsitt håll. nu har jag precis fixat färdigt med broschyren och är skithungrig. matdags snart hörde jag talas om!

igår var det klassfest hos adrian i alla fall, och det var hur kul som helst. vi gick till hugo också, och det var nog den roligaste utgången på mycket länge. det blev väldigt mycket dans och väldigt många skratt. och det roligaste var nog att kimsan blev så himla full helt plötsligt. vart det nu kom ifrån. menmen, mat var det!
yours truly,
ebba

gillar mando diaos nyhetsbrev

"Nothing Without You handlar om kampen som uppstår mellan två killar som är ute efter samma tjej. Men när tjejen väljer en tredje kille som är långt ifrån någon gentleman, blir killarna istället vänner och försöker få henne att dumpa honom."

våra skåp förvandlades till en dadaistisk utställning


lika barn leka bäst

"he wanted all to lie in an ecstasy of peace;
i wanted all to sparkle and dance in a glorious jubilee."

there are some fish that cannot be caught

jag har nyss haft myskväll med mamsen. vi såg på big fish och åt godis (på en måndag? anmärkningsvärt är att vi aldrig köper godis, och nu, på en måndag? det går utför alltså). nu vill jag typ bara spy. sjukt bra film hur som helst. alltid lika bra.
yours truly,
ebba

sunday sunday

det har varit en fin helg! fredagkvällen spenderade jag på skafferiet till att börja med, med sötmary. sen tog vi våra ben och gick till skandiateatern för att kolla på herr krunegård, och det var faktiskt fantastiskt bra. jag har fått en nytändning (?) vad gäller honom, han var mycket bättre här än på emmaboda i somras. det var hur bra som helst i alla fall!

igår var det lördag, då var vi på wreta gästgifveri (mm fint skare va!) och åt lunch med släkten, för att fira farmor som fyllde 85 år i veckan. helt otroligt. det var mycket trevligt i alla fall. olle aka strindberg var min bordsherre och vi hade vår lilla ungdomshörna där vi pratade framtidsplaner och nutidshändelser. lunchen bestod av en jättegod laxrätt, och sen fick vi världens finaste chokladtårta. det var mycket festligt! det fanns även en liten butik på wreta, så jag lyckades flörta till mig en liten söt glasflaska med en silverros som kork. den är så söt, så söt. efter hela kalasandet så styrde vi kosan mot linköping, eller snarare mot net-on-nets lagershop i mörtlösa. så där satte jag sprätt på mina pengar och investerade i en riktig kamera. det känns bra, jag tror att den kan bli en mycket god vän.

igårkväll var jag och sarafari på en liten promenad, men det var så blött ute så vi gick hem till mig och åt salta pinnar och kollade på the incredible hulk i stället. mycket bättre!

idag har jag varit en sväng i stallet. när jag kom hem därifrån så gjorde jag färdigt engelskan och sen satte jag mig och började pilla med projektarbetet. jag tror faktiskt att jag nästan blev klar! helt otroligt. det var kul att pussla ihop texterna och bilderna. så nu ska jag fixa så att jag får den första versionen utskriven och så kan jag visa trixxarn på typ tisdag. wohoo. nu ska jag nog se på film, tror jag. och dricka te. det börjar bli vår förresten, snön är borta när som helst ju!
yours truly,
ebba

det här förbannade datumet

idag är det exakt två år sedan som hela min värld rasade samman. två år sedan jag förlorade dig. världen har jag börjat bygga upp igen, bit för bit, men det finns ett stort hål som bara du kan fylla. två år av saknad, och den här saknaden är evig. jag saknar dig så mycket att jag går sönder, min älskade vän.


sneak peek


min lilla hjälpreda

jag sitter i köket och dricker te, äter muffins, lyssnar på simon and garfunkel och ljudet av diskmaskinen. titta vem som är med mig och kollar så att allt går rätt till! katten rasmusssssss


vad skönt det vore

  • om man aldrig mer fick en enda finne
  • om man hade skitmycket pengar
  • om det vore sommar
  • om man kunde hitta någon att tycka om
  • om man hade sovmorgon varenda dag
dessutom har jag upptäckt att jag nog har ett lazy eye. oh happy day! jaja. det kunde ju vara värre. jag kunde ju vara ful också.
yours truly,
ebba

sötnosiga krabater


it won't hurt to find love in the wrong place

imorse skulle jag åka buss till skolan. när jag kom till busshållplatsen så var det bara en kille där. vi stod på varsitt hörn och väntade. helt plötsligt började han dansa, jättemycket. det var så jävla bra gjort, snacka om att han gjorde min tisdagsmorgon. jag var på strålande humör efter det.
yours truly,
ebba

stars fading but i linger on, dear

nu är lokatten och jag precis lika förtvivlade. vart finns alla gentlemän nu för tiden? varför är vi födda hundra/hundrafemtio år för sent? det har både hon och jag frågat oss själva de senaste fyra timmarna. man blir ju helt tokig.


födelsedagskatt

idag fyller lokatten tio år. hon och jag är ensamma hemma, så vi ska fira med makrill och långfilm. alltså, riktig, riktig långfilm. tre timmar och fyrtio minuters 30-talsfilm, nämligen borta med vinden. lokatten säger att hon tycker att det ska bli riktigt spännande och jag är ju inte sen att hålla med förstås. men nej, nu ropar hon på mig, så jag ska kila ner och fixa fisken.

yours truly,
ebba

en solig dag i mars med fina människor

såhär mysigt kan det vara när man hänger på en kall stentrappa på lunchrasten, och såhär kul kan man ha med en tejprulle en helt vanlig dag i skolan. solen är fina grejer alltså!

yours truly,
ebba

luften bor faktiskt i mina steg

jag mår otroligt bra. verkligen, fantastiskt bra. idag har jag varit i skolan, för två lektioners skull, men knappt haft någon av dom. först var det latin, men där fick vi bara en uppgift att jobba med själva. så jag gick och hittade oskar och rebecca och hängde lite med dom och pluggade en smula. efter lunchen gick jag på stan och köpte ett par superduperfina skor som jag hittade igår. de hade kostat 650, men nu fick jag dom för strax under 200. är inte det fantastiskt? det är typ det bästa jag vet, att köpa saker som är sjukt mycket billigare än de var från början. då känns det som att man har lyckats här i livet. en bra känsla! sen gick jag till kungsgård, lånade en kamera, och gick hem. nu har jag kollat i nya h&m magazine och hittat en supersöt klänning som jag måste ha, och ett par shorts. det är mycket nu, ja jisses. snart är det that '70s show och sen ska jag till stallet. vilken trevlig dag det här är!

det enda som behövs nu är en jens-man. men den här våren känns mycket lovande. 
yours truly,
ebba

it's a good thing that you came along with me

jag såg nyss på kungabröllopet från 1976 som gick i repris på ettan. jag vill också gifta mig. med en kung, eller en prins. äh vad fan, jag kan till och med gifta mig med en prinsessa. det är ju världens coolaste grej att få åka häst och vagn och ha fem meter lång slöja och stå och vinka och le tills man har kramp i diverse kroppsdelar. ja det vore nåt.

det är måndag idag, för er som inte redan vet om det. helgen passerade lika fort som allt annat, men det var en fin helg. i lördags var det ju sconeskväll hos mig och prat i tusen timmar. så såg vi på världens sämsta american high school-film, och dog typ hela tiden. jag gick inte och la mig förrän klockan fyra (i söndags morse?), för de små rävungarna åkte hem vid halv fyra. det var crazy. men välbehövligt. sådana saker bara måste man göra ibland.

jag skrittade mambsingen i lördags och i söndags också, hon är så fin och det är så himla fint väder nu. man blir bara glad glad glad. snön kommer vara borta i rekordfart om det ska fortsätta såhär, jag hoppas på det. nu vill jag inte se röken av någon snö whatsoever förrän det är typ december igen.
yours truly,
ebba

man fastnar ibland. då är det extra fint.


i didn't slip, i wasn't pushed, i fell

jag har tur som är kompis med de charmigaste gossarna i den här staden. de är förvånansvärt bra på att langa snygga komplimanger. i höstas sa ju adrian att jag såg ut som en marinbiolog (om ni minns det inlägget). igår sa kimsan att jag såg ut som coco chanel. och även om han förmodligen mest syftade på koftan som jag hade på mig, så blir man ju himlarns glad alltså. sötnosarna. så imorgon är det myskväll här hos mig, inte bara med pojkarna då alltså. har vi tur så kommer även trixxarn och det känns alldeles underbart, nu har jag varit utan henne i mer än TVÅ veckor. jävla malaysia. men imorgon så! och nu är det underbart fint väder. jag har nyss tagit en powernap men väcktes av ett meddelande som visserligen var sött, men gjorde mig mer än möjligt förvirrad. jag har ingen aning om vad jag ska svara. så jag tar och åker till mamba en sväng i stället.
yours truly,
ebba

she said thanks i like you too, he said cool

nu är det måndag och lovet är slut. det känns inte allt för roligt, men dagen har ändå varit helt okej. fotolektion (med andra ord bara sitta och inte göra något alls), sen engelskalektion, sen lunch. och sen var det svenskalektion och då höll jag mitt argumenterande tal om miljön igen, fast på svenska då. och lite ändrat. skönt att ha det avklarat. imorgon är det en ganska lugn tisdag, och på onsdag ska vi få följa med kulturarna till linköping och gå på museum! det blir mysigt. en liten halvdag i linköping liksom, fika fika! mm oui.

i lördags var vi på trappan förresten. det var fantastiskt, alldeles fullt med människor och alla var så himla snygga. det var nästan jobbigt. men kul! nej nu ska jag läsa lite wuthering heights och dricka te.
yours truly,
ebba

i sommar är det på riktigt! jag kan inte väntaaa


RSS 2.0