men vill inte vill inte vill inte

ibland är det jävligt konstigt hur mycket hela kroppen och allt man är bara kan sätta sig emot någonting som man verkligen måste göra. som den här hemtentan till exempel. den går så otroligt trögt, och jag bara kan kan kan inte trycka mig igenom den. har dock skrivit lite varje dag och inlämningen är inte förrän på måndag kväll, men herregud, vad den är ointressant och jag vet inte ens om det jag har skrivit är relevant. är inte det konstigt? och lite intressant? hur hela mitt jag säger NEJ trots att hela mitt jag även vet att det bara är att göra det. extremt konstigt, tycker jag.
yours truly,
ebba

nothing is so painful to the human mind as a great and sudden change

”i will revenge my injuries: if i cannot inspire love, i will cause fear, and chiefly towards you my arch-enemy, because my creator, do i swear inextinguishable hatred. have a care: i will work at your destruction, nor finish until i desolate your heart, so that you shall curse the hour of your birth.”

utflyktssöndagen

idag är det söndag och det är underbart fint väder och jag mår alldeles underbart bra. igår var en så himla himla fin kväll med trixxarn, vi gick till flygeln och tittade på anders och måns föreställning primater med topplån, och det var ju så jävla roligt så man höll på att dö. ska inte ens försöka sammanfatta eller förklara vad det handlade om för det skulle verkligen inte gå, men det får räcka med att säga att det var helt fantastiskt. så himla bra killar!
 
efter ankan och måns så gick vi på technoklubb och det var ju intressant. lite kul. men mest intressant.
 
i fredags hade jag mambsan och red min första hopplektion på ett par år. det var kul och min kropp hade full koll på hur den skulle bete sig, bra med inövat minne. dock hade mambsan handbromsen i lagom till sista kvarten typ, men det är ju så det är ibland. hon var så duktig ändå, när hon väl började förstå att jag ville att hon skulle röra lite på fötterna.
 
idag ska jag och mamin och papin göra något intressant! vi ska åka på söndagsutflykt till östergötlands skärgård och gå på husvisning! spännande va! om jag var vuxen och hade tid så skulle jag fan alltid gå på visningar, bara för skojs skull.
 
på tal om det där med att vara vuxen. imorgon är det min tjugoandra födelsedag och jag kan ju som vanligt inte göra annat än att sitta här och undra vart alla dom här åren tar vägen egentligen. nån som vet? får man nånsin tillbaka dom? och vad händer om ett år? om fem år? vart är vi då? det är spännande tankar det här. svåra att greppa. svåra att se.
yours truly,
ebba

assååååå


.

  

en ny måndag

idag är det måndag och jag inledde dagen med en försovning för jag kände mig tydligen tvungen att drömma färdigt en dröm om inlines och ryan gosling, himla konstig dröm. vaknade en timme för sent och fick panikduscha men hade som tur var tillgång till bil idag, så jag blev inte så försenad ändå. klockan tio var det planerat för förmiddagsfika inne i stan med världens finaste bästaste maria som jag saknar så mycket när hon inte är här, men blir ändå så glad för hennes skull för att hon verkar trivas så bra med sin situation nu. så duktig och modig tjej som vågar göra det hon vill och jag är så stolt över henne för det och för att hon är fan bäst på det hon gör också!
 
när jag kom hem från stan så åt jag lunch, läste frankenstein och tog en promenix. himla varmt ute idag och nu är typ all snö borta! hur bra är det egentligen. annars har jag mest begrundat hur nöjd jag är med allt just nu, har så många fina dagar och fina personer runt mig. underbara dagar detta.
 
just nu dricker jag te och målar nagellack och roar mig med en riktig tegelsten vid namn the cambridge encyclopedia of the english language. så skoj. idag är det andra avsnittet av hannibal på femman, ska titta på det och ge det en chans för man kan ju inte rata det efter bara ett avsnitt liksom. men vi får se.
yours truly,
ebba

du kanske aldrig når dit du vill nå, men du når mig

den finaste låten just nu

.


oh my gosh

ja här sitter jag och pustar ut efter sju timmars konstant analyserande av hard times och det var ju hard times indeed. fy fanken vilka jobbiga frågor det var den här gången, men nu har jag tatt mig igenom skrivandet och ska bara ta mig igenom pratandet imorgon också. och det brukar ju gå bra så jag känner mig redan oförskämt lättad. idag har jag fått ett superglädjande besked gällande den senaste hemtentan så jag känner att jag faktiskt kan få vara oförskämt lättad en liten stund!
 
dessutom kommer det här bli en himla fin helg, därför att:
  • på lördag ska jag leka med min barndomsbästis ninni!
  • maria kommer hem!
  • så vi ska gå på säsongsavslutningen för orange på lördagkväll!
  • det här lär förmodligen bli den sista vinterhelgen för våren kommer nästa vecka woop woop!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bra va!
yours truly,
ebba

måndagsmåndagen

hej darlings!
idag är det måndag och den här dagen har bestått av bara två saker, nämligen mambsan och charles dickens. mamba och jag tog en sväng i ridhuset och hon var pigg och glad och väldigt samarbetsvillig och superduperduktig på att fatta rätt galopp och lyssna på mig hela tiden. så himla fin hon är. sen rullade hon sig ordentligt i hagen, välförtjänt! skoj att jag har henne även imorgon och då lär hon se ut som en liten lerklump. men whatever makes her happy! sen har jag läst hard times hela eftermiddagen och nu har jag kommit in i den och till och med börjat tycka om den, har bara cirka hundra sidor kvar, och tur är väl det för den ska vara färdiganalyserad till på fredag då det är dags för semme. jag har för övrigt fått grönt ljus på uppsatsen så nu är det bara att tuta och köra! tut tut!
 
ikväll, närmare bestämt om en halvtimme, är det dags för första avsnittet av en ny serie! som jag tänkte se. en sprillans ny hannibal-serie med mads mikkelsen i huvudrollen och den har fått rätt bra kritik så det ska bli spännande att se hur det ter sig. den ska vara rätt tät om jag har förstått det hela rätt. och som om inte mads mikkelsen vore nog så är även hugh dancy med och då blir man ju himlarns glad! jaaaa. så spännande det ska bli.
 
imorgon ska jag som sagt till stallet och ta en tur i skogen, men innan dess måste jag åka till hööks och köpa en ny ryktlåda för min gick sönder idag, efter cirka sju års tapper tjänstgöring. ja så kan det gå! nu ska jag läsa några sidor till och sen är det dags för tevi!
yours truly,
ebba

fredagsdagen

idag är det fredag och jag har fått sova ut ordentligt. sov nog lite för ordentligt, var helt yr när jag vaknade. i onsdags och igår var det ju skoldagar och att börja klockan åtta PRICK i linköping innebär ju att man måste gå upp på tok för tidigt. tackar gud för att jag dock slipper åka buss så tidigt eftersom jag ju har min världsbästa privatchaufför :')
 
i onsdags då! så var jag ju även och tog blodprov och det var himla spännande och jag hade inga som helst problem med det. tre provrör var det som fylldes och som fick skickas i ilfart upp till umeå, så nu är en liten del av mig någon annanstans! visst är det spännande. idag har jag än så länge jobbat lite med uppsatsen, skickade ett nytt uppdaterat dokument till min handledare och hoppas på att få grönt ljus så att jag kan sätta igång ordentligt med själva skrivandet. det känns som att det kommer bli enklare att förstå vad jag håller på med och få ordning på mina tankar om jag får börja sätta ordentliga ord med långa meningar på det hela.
 
resten av den här dagen ska jag nog läsa dickens och ikväll ska jag åka till stallet. både imorgon och på söndag så har jag mambsan och imorgon kväll ska jag nog träffa trixx en stund och hitta på nåt skoj, kanske bärsa en smula! vi får se. igår tog jag ut en stol i trädgården och somnade i solen, det var fan heaven. nu ska jag gå ner och fylla på kaffekoppen!
yours truly,
ebba

who wrote this? shakespeare

okej alla måste titta på det här för det är fett skojsigt! speciellt du sara!
yours truly,
ebba

sol- och vårtisdagen

hej vänner!
idag är det tisdag och jag har en strålande fin påskhelg bakom mig. på långfredagen mysade jag i stallet med sarafari, på självaste påskafton hade vi farmor- och farfarbesök och sen på kvällen var det röj på trappan, och på påskdagen var jag ute och red i en underbar vårskog. ingenting att klaga på alls. igår var det en jättefin vara-ute-i-solen-hela-dagen-annandag, med mycket promenixande, kaffe på fräcka och glass på halvars (som säsongsöppnade igår!) med tillhörande bakom linghallen-häng med trixxarn och patrick och hans bankir.
 
imorgon är det dags för varieties of english-föreläsning, första skoldagen på lite mer än en vecka och man har ju slappat till sig lite. men just nu sitter jag och transkriberar ett ljudklipp med nån new york-kille som pratar om sin barndom och om hur lätt det var att smita in på baseball och footballarenorna på den tiden. i'm psyched. imorgon ska jag även försöka droppa in på vårdcentralen för att ta blodprov som jag ska skicka till umeå till en undersökning som jag har gått med på att delta i. med min uppsats går det väl lite sisådär, det är ju extremt svårt att komma igång, men det ska nog ordna upp sig med tiden. nä nu ska jag återgå till att transkribera baseballtermer i fonetisk skrift, hurra vad skoj.
yours truly,
ebba

RSS 2.0